Mijnkorting review: Is Mijnkorting betrouwbaar?

Mijnkorting banner

Jezelf aanmelden bij Mijnkorting, is dat wel verstandig?

Het kan zeker geen kwaad maar er zijn betere partijen…

In dit blog geef ik jullie alle informatie met mijn ervaring op Mijnkorting. Aan de hand hiervan kun je zelf beslissen of je hier lid gaat worden. Neem daarna zeker nog een kijkje in onze lijst met beste cashback sites. Daar ga je de ideale partij vinden.

Voor -en nadelen
✅ Voldoende webwinkels met relevantie
✅ Vlotte cashbacks
❌ Na 2 maanden inactiviteit gooien ze je van de site
❌ Geen toolbar voor de browser
❌ Uitbetaling pas vanaf 12.50 euro
❌ Geen terugkerende inkomsten van vrienden (zoals bij EuroClix)

Wat is Mijnkorting?

Mijnkorting is een cashback website waar je geld kunt terugkrijgen voor aankopen die je doet bij webwinkels. Naast cashback geven ze ook nog normale kortingen voor aankopen die je doet op het internet. Dit doen ze in de vorm van speciale kortingscodes.

Dankzij een partnerschap met verschillende webwinkels is Mijnkorting in staat om jou cashback te geven. De webwinkel betaald deze site een paar procent om jou aan te brengen als bestelling. Vervolgens krijg je het grootste deel van dit bedrag terug van de cashback site, op een kleine commissie na. Vanaf een bepaald bedrag kun je deze cashback weer laten uitbetalen naar de bankrekening. In principe krijg je dus geld terug voor iets wat je toch al geregeld doet.

De website bestaat al sinds ongeveer 2008. Momenteel is de site in het beheer van MARC BV, een organisatie gevestigd in Rotterdam.

Hoe werkt het?

Om te beginnen is het belangrijk dat je jezelf eerst gaat inschrijven voor de website. Na het aanmelden krijg je een meteen een welkomstbonus van 7,50 euro. De aanmelding bij Mijnkorting is gratis.

Niet geheel vrijblijvend

We hebben de algemene voorwaarden van de website doorgenomen, hieruit blijkt dat de vrijblijvendheid gelimiteerd is. Zo moet je elke 2 maanden een aankoop doen om jouw account actief te houden. Als je dit niet doet dan kunnen ze jouw account zomaar sluiten.. zeker een nadeel dus wat we sterk bekritiseren.

Als jouw account gesloten is dan heb je wel nog 3 maanden om bezwaar te maken. De vraag is meer, heb je zin om zoiets te moeten doen? Waarom kan het niet gewoon geheel vrijblijvend, wanneer we zelf weer wat gaan kopen? Zij maken er hoe dan ook winst mee dus wat zou het uitmaken, dit snappen wij niet.

Cashback verdienen

Zoals gewoonlijk met cashbacksites zul je het meeste geld gaan verdienen door middel van cashbacks. Een cashback verdienen is zeer eenvoudig. Stel jezelf een moment voor waar je iets wilt kopen voor jezelf of iemand anders. In dit geval willen we een aankoop doen bij Kleertjes.com.

We zoeken eerst de webwinkel op via de zoekbalk van Mijnkorting. Vervolgens zien we een knop die ons gaat leiden naar de webwinkel. Ook staan er meteen instructies voor het succesvol afronden van het proces.

Je doet de bestelling bij de webwinkel en rekent af zoals je gewend bent en voilla! De cashback staat gekoppeld. Je hoeft alleen nog te wachten tot deze is goedgekeurd en dan kan je hem uitbetalen.

Het is belangrijk dat je geen kortingscodes van andere websites gebruikt. Als je dit wel doet dan is er een grote kans dat de cashback faalt. Als je cashbacks met kortingscodes wilt combineren dan raden we je aan om dit artikel verder te lezen.

Kortingscodes en acties

Dit is het onderdeel van Mijnkorting wat we eigenlijk het meest interessant vinden. Er zijn namelijk een hele boel verschillende prijsacties bij populaire webwinkels. Bovendien krijg je bovenop deze acties ook nog eens cashback naar jouw account. Eigenlijk krijg je dus dubbelop een korting.

Ondanks ons kritiek op de website moeten we toch eerlijk zijn dat dit wel een interessante optie is. Normaal gesproken is het namelijk zo dat je of een korting of een cashback krijgt. In dit geval krijg je beide. Misschien verdien je soms wat minder, maar je bespaart juist meer. Op de balans betekent dit dat je beter uit bent dankzij deze deals.

mijnkorting aanbieding

Vrienden uitnodigen

Zoals vele websites heeft Mijnkorting de mogelijkheid voor gebruikers om vrienden en familie uit te nodigen. Voor vrienden die jij aanbrengt bij de website zul je een zogenoemde “vriendenpremie” ontvangen. Eerlijk gezegd konden we nergens op de website concreet zien hoeveel je verdiend voor het aanmelden van een vriend.

We hebben dus zelf een test gedaan. Voor het aanmelden van een vriend of familielid krijg je 2,50 euro bonus op het eigen account. Een nadeel van de vriendenpremie is dat je hem pas toegewezen krijgt wanneer jouw vriend binnen een paar maanden een aankoop doet, anders krijg je helemaal niets.

Bij een aantal sites krijg je de bonus sowieso, ongeacht of ze wat kopen of niet. Normaal gesproken zou ik zeggen “de site krijgt er immers ook niets voor”. Dit is echter niet waar, de site heeft namelijk alsnog meer data voor marketingdoeleinden.

Hoeveel kun je verdienen?

Cashback is een van de meest makkelijke manieren om geld te verdienen zonder veel extra moeite. De waarheid is dat je de aankopen meestal toch al doet. Je kunt eigenlijk zo voor je eerstvolgende aankoop cashback scoren zonder problemen.

Door Cashbacks te doen op de website van Mijnkorting kun je al snel enkele tientallen euro’s per maand besparen. Qua verdiensten hebben we zelf op andere sites wel betere cashbacks kunnen verdienen.

Uitbetaling

Bij Mijnkorting kan je een uitbetaling aanvragen zodra je een saldo hebt behaald van 12.50 euro. De eerste keer zal dit snel gaan dankzij de 7.50 euro welkomstbonus, maar volgende uitbetalingen duren dus iets langer. De uitbetaling gaat per bankoverschrijving. Zelf meld de website dat ze de betalingen wekelijks uitvoeren.

Is Mijnkorting betrouwbaar?

Onze eigen ervaring leert dat de Mijnkorting website werkt zoals de bedoeling is. De cashbacks worden gewoon toegekend en bijgeschreven op het account saldo. De uitbetaling zal je ook gewoon netjes op de bankrekening ontvangen.

Waar we persoonlijk moeite mee hebben is de inactiviteit regel van 2 maanden. We zien niet wat de waarde is van mensen na 2 maanden inactiviteit deactiveren. Het gebeurt vaak genoeg dat mensen gewoon na een tijdje weer terugkomen. Waarom zou je bestaande leden deactiveren? Het voelt eigenlijk alsof ze hiermee gewoon je geld willen pakken. Het geeft als het ware gewoon een heel andere kijk op de website als geheel.

Conclusie

Hoewel de website gewoon normaal werkt is de inactiviteitsregel voor ons simpelweg een harde dealbreaker. Als je jezelf wilt aanmelden voor Mijnkorting dan houden we je niet tegen. Weet wel dat het gras groener is bij de buren, en dan bedoelen we met name Euroclix. Zij zijn aangesloten bij meer webwinkels wat het voor jou makkelijker maakt om meer te verdienen.

Neem zeker een kijkje op de uitleg met beste cashback sites. Hierin ga ik diep in op details en welke sites het beste zijn.