EuroClix review: Is EuroClix betrouwbaar?

EuroClix logo

Wil je jezelf aanmelden bij EuroClix?

Dan ben je op de goede plek gekomen. Op dit blog schrijf ik namelijk veel artikelen over geld verdienen. Met name de methodes als cashback zijn interessante vormen van geld inbrengen.

In onze lijst met beste cashback sites staat EuroClix op nummer 1! Toch heb ik veel vragen gezien over EuroClix. Om deze reden heb ik dit uitgebreide blog geschreven. Zodat eigenlijk iedereen de relevante informatie over deze site kan vinden, inclusief ervaring.

Het is nogal een lang artikel, dus je kunt ook gebruik maken van de inhoudsopgave voor snelle navigatie.

Voor -en nadelen
✅ Meerdere manieren van geld verdienen
✅ Interessante vergoedingen zoals hoge cashbacks
✅ Terugkerende inkomsten voor aangebrachte vrienden en familie
✅ Snelle uitbetalingen per bankoverschrijving
✅ Clix stijgen in waarde
❌ Geen uitbetaling naar cadeaubon (maar liever naar bank dan cadeaubon, toch?)

Wat is Euroclix?

Euroclix is een online platform voor cashback, je krijgt geld terug voor de aankopen die je doet bij andere winkels. Dit komt omdat Euroclix partner is met wel meer dan 2400 populaire webwinkels, denk bijvoorbeeld aan Bol.com, Coolblue en zelfs Zalando. De meeste mensen onder ons bestellen meerdere malen per jaar (of zelfs per maand) wat op internet, waarschijnlijk zie je de kans dus al.

Het enige wat je hoeft te doen om wat geld terug te krijgen is kijken of de webwinkel er tussen staat bij Euroclix, als dit zo is dan hoef je alleen de aankoop te doen en een kleine teruggave zal van jou zijn.

Behalve cashbacks zijn er nog veel andere manieren waarmee je geld kunt verdienen bij Euroclix. Zo kan je bijvoorbeeld e-mails lezen en vragenlijsten invullen. Ook hebben ze zelfs een eigen soort creditcard die je kunt gebruiken om cashback te krijgen op alle aankopen die je doet met jouw creditcard.

Een leuk concept dat steeds meer in trek is in Nederland en België. Het bedrijf achter Euroclix is iFlavours BV, sinds 1999 een organisatie met inmiddels meerdere concepten voor de Nederlandse en Belgische consumenten. Zo zijn ze ook de beheerders van het populaire Panelclix, een online onderzoek panel waar je geld kunt verdienen voor het doen van enquêtes. Met ongeveer 35 man personeel kun je al snel inbeelden hoe groot Euroclix nou eigenlijk is in Nederland en België.

Hoe werkt het?

Ik zal nu de belangrijkste details van Euroclix behandelen, het is best een brede site met veel mogelijkheden. Belangrijk is om van onderstaande informatie op de hoogte te zijn zodat je optimaal gebruik kunt maken van de site.

Aanmelding

Bij het aanmelden voor Euroclix zal je al goed op weg geholpen worden, zo krijg je bijvoorbeeld een handige bonus van 1,55 euro om te beginnen. Je zult na je eerste keer inloggen al snel zien dat de website vol zit met verschillende activiteiten waarmee je geld kunt verdienen. Zorg dat je goed voor jezelf weet waar je wel en niet aan mee wilt doen, het is namelijk allemaal geheel vrijblijvend en kosteloos. Als je aan sommige dingen niet wilt meedoen vanwege een tekort aan tijd of interesse dan hoef je er ook niet aan mee te doen. Lees gerust hieronder eerst even hoe Euroclix nou eigenlijk in elkaar zit, dan weet je waar je wel en niet het echte geld mee kunt verdienen.

Het clix puntensysteem

Om te beginnen is het goed om te weten dat je bij Euroclix geld verdiend via een puntensysteem. Door middel van verschillende activiteiten zul je clix verdienen die je vervolgens kan laten uitbetalen naar geld. Normaal gesproken staan 100 verdiende clix gelijk aan 1 euro. Verdiende clix kunnen meer waard worden met een beetje geduld, later meer hierover.

Cashback verdienen

De meest lucratieve (en minst inspannende) manier van geld verdienen via Euroclix is cashback.

Populaire webwinkels en aanbieders van verschillende diensten zijn partner met Euroclix, wanneer jij een aankoop doet bij een van deze winkels dan zal je kosteloos een deel van het aankoopbedrag terugkrijgen via Euroclix. Dit lijkt op eerste gezicht raar, waarom zou Euroclix jou betalen voor de aankopen die je doet bij een andere website?

Dat is simpel, de website betaald Euroclix voor het aanbrengen van jou als klant (dit geldt dus ook als je iets koopt wat je toch al wilde kopen). Ze krijgen een betaling van de webwinkel, hiervan geven ze het grootste deel weer aan jou (natuurlijk pakken ze een kleine commissie, maar dat is begrijpelijk).

Euroclix cashback verdienen

Bekende websites als Booking.com, AliExpress en Thuisbezorgd zijn voorbeelden van sites waar je een cashback kunt krijgen voor het doen van een aankoop. Meestal zijn dit aankopen die je toch al ging doen dus waarom pak je er niet wat geld van terug?

Vragenlijsten

Naast cashback kun je ook verdienen door middel van het invullen van vragenlijsten en enquêtes. PanelClix (het online enquête panel van Euroclix) zit standaard ingebouwd wat betekent dat je onder een enkel account en saldo jouw cashback -en enquête inkomsten kunt verkrijgen.

Het fijne aan de vragenlijsten zijn dat ze een van de bestbetaalde zijn vergeleken met normale enquête panels in Nederland en België. Bovendien zijn er meestal genoeg onderzoeken beschikbaar om aan deel te nemen zodat je ook niet heel lang hoeft te wachten op nieuwe onderzoeken.

Voor een hoop vragenlijsten kun je (indien gewenst, het blijft jouw keuze) ook uitnodigingen krijgen per e-mail zodat je snel en makkelijk op de hoogte bent wanneer er een nieuw onderzoek beschikbaar is.

Wij raden je aan om jouw profielkenmerken in te vullen voordat je gaat meedoen aan de vragenlijste.anders heb je een kans dat Euroclix je uit het onderzoek gooit zonder dat je wat verdient. De bedrijven die onderzoek doen willen informatie van personen die voldoen aan specifieke criteria, de kenmerken zorgen ervoor dat Euroclix van tevoren weet of een onderzoek voor jou is of niet. Het invullen en af en toe checken van jouw profielkenmerken is dan ook iets wat je een hoop tijd en frustratie kan besparen.

De vragenlijsten van Euroclix zijn op de cashback na de meest lucratieve manier van geld verdienen op de website.

Clix claimen

De meeste cashbacks worden gewoon automatisch goedgekeurd en uitbetaald naar de leden van Euroclix. Het wil echter wel eens gebeuren dat een cashback niet gedetecteerd of uitbetaald is om de een of andere reden. Voor deze situaties is er de mogelijkheid tot het claimen van jouw clix. Je hoeft alleen te selecteren om welke aankoop het gaat.

Na het claimen van jou clix zal Euroclix voor jou contact opnemen met de partner om te kijken waarom de clix niet zijn opgemerkt of uitbetaald. Aan de hand van de uitkomst hiervan zul jij in de meeste gevallen alsnog de verdiende clix ontvangen.

Belangrijk om te onthouden is dat als jij geen geld ontvangt, Euroclix ook geen geld heeft ontvangen van de partner. Ze proberen dus geen slaatje uit je te slaan.

E-mails lezen

Geld verdienen voor het lezen van e-mails met aanbiedingen en dergelijke is een andere manier van verdienen bij Euroclix. Adverteerders sturen e-mails gebaseerd op interesses. Het is dus mogelijk dat jouw vrienden en/of familie meer of minder e-mails ontvangen dan jij.

Je email zal niet volgestampt worden met spam, Euroclix stuurt gemiddeld maar 3-5 e-mails per week. Bovendien blijft het een keuze of je geld wilt verdienen met het lezen van e-mails.

Het lezen van e-mails verdient niet heel veel. Belangrijk hierbij is om te onthouden dat de vereiste inspanning ook echt minimaal is. De interessantere bedragen liggen bij cashbacks en vragenlijsten.

Leden aanbrengen

Voor het uitnodigen van vrienden en familie kan je ook wat extra duiten verdienen. Wanneer iemand zich onder jou aanmeld bij Euroclix dan krijg jij een beloning van 1.50 euro. Dit kan oplopen tot 2.55 euro als je een slimme truc toepast, hier vertel ik later over.

Naast het eenmalige bedrag dat je ontvangt voor het aanbrengen van jouw vrienden zul je ook nog eens 10 procent van hun verdiensten krijgen, zonder dat dit ten koste van hen gaat. Stel je voor dat je tien vrienden aanbrengt, ze verdienen per persoon gemiddeld 80 euro per maand. De tien procent die je verdient op al deze vrienden leveren jou dan passief maar liefst 80 euro per maand op!

Meerdere sites bieden de mogelijkheid tot het verdienen aan het aanbrengen van geld verdienen. Maar je ziet het vrijwel niet dat je ook terugkerende inkomsten krijgt van de website. Meestal steken de websites namelijk de terugkerende inkomsten in eigen zak.  Dit is overigens geen Pyramide of iets dergelijks. je hoeft namelijk nooit wat te betalen om gebruik te maken van Euroclix (dat blijft ook zo).

Clix assistent

We zitten allemaal wel eens in een situatie waar we uit haast snel nog wat kopen op internet. Soms vergeten we simpelweg dat we ook nog een fijne cashback kunnen krijgen op wat we bestellen. Hiervoor heeft Euroclix de Clix assistent uitgebracht. De Clix assistent zorgt ervoor dat je een melding krijgt wanneer je een site bezoekt waar je een cashback kunt verdienen. Zodra je de melding ziet zul je op de hoogte zijn. Dan hoef je alleen nog op een knop te drukken om meteen de cashback te verdienen. Je hoeft dus niet nog eerst naar de website van Euroclix voordat je gebruik kan maken van de cashback.

De clix assistent werkt via een extensie voor jouw internet browser. Naast op de hoogte zijn van mogelijke cashbacks zul je bovendien ook nog eens 25 clix ontvangen voor installatie. Makkelijk meegenomen dus.

Verdienen met zoekmachine

Dit klinkt waarschijnlijk vrij nieuw, geld verdienen voor het zoeken op internet? Dat klopt! Euroclix is partner met Vinden.nl. Voor de zoekopdrachten die jij doet via Vinden.nl zul je een kleine beloning verdienen bij Euroclix.

In de basis is zoeken op het internet iets wat we vrijwel allemaal elke dag doen. Dat maakt het een heel makkelijke manier om clix te verdienen voor iets wat je toch al doet. Het is wel belangrijk dat je dezelfde gegevens bij Vinden gebruikt die je ook bij Euroclix gebruikt. Anders worden de verdiende clix niet geregistreerd. Clix van de zoekmachine worden in de eerste week van de volgende maand op jouw account gezet.

Clix winnen

Behalve clix verdienen kun je ook clix winnen. Bij dit gedeelte van de website kun je een deel van jouw clix inleggen om meer terug te winnen. Clix loterijen en sportwedstrijden zijn voorbeelden van dingen waar je aan kunt meedoen. Liefhebbers van sport hechten veel waarde aan dit leuke gedeelte van Euroclix.

Lotteryclix

Lotteryclix is de eigen loterij van Euroclix. Alleen doen er minder mensen mee dan bij een normale loterij en ook staan er kleine prijzen op het spel. Meedoen kost niks, je krijgt namelijk elke dag een gratis lot om mee te doen met de actuele loterij. Elke dag wisseling van maandag op dinsdag worden er nieuwe winnaars getrokken voor verschillende prijzen die oplopen tot 500 clix. Meespelen met de Lotteryclix kost dus niks. Je moet alleen wel elke dag op de knop drukken om jouw lot te claimen.

Lotteryclix

LuckyCix

Naast Lotteryclix heb je ook nog de Luckyclix, dit is een jackpot-achtig spel. Door 100 clix in te leggen zul je 10 trekkingen krijgen op de automaat. De automaat lijkt een op een fruitautomaat. Het leuke aan de Luckyclix is dat de mogelijke prijzen gigantisch zijn, zo kun je tot wel 1700 euro winnen! Het enige limiet dat Euroclix legt aan Luckyclix is dat je maar eens per maand kan meedoen. Misschien is dit ook wel beter zodat we niet allemaal onze clix verspelen 😉.

SportClix

SportClix is eigenlijk een verzamelnaam voor alle activiteiten op Euroclix. Je kunt clix winnen door het inleggen van clix op de uitkomst van sportevenementen. De meest gebruikelijke zijn VoetbalClix en RaceClix, er kunnen echter ook evenementen bijkomen en weggaan afhankelijk van de verschillende sportseizoenen.

VoetbalClix

Zoals de naam al doet vermoeden, VoetbalClix is het gedeelte waar je clix kunt wedden op de uitkomst van verschillende voetbalwedstrijden. Het is te snappen dat Euroclix alleen grote voetbalwedstrijden toevoegt. Denk aan de Eredivisie en de KNVB beker, dit zijn voor ons allemaal de wedstrijden met de meeste relevantie. Daarnaast zijn er nog geselecteerde wedstrijden uit de Champions League en Europa League. Wanneer de tijd weer rijp is zullen ook het EK en WK beschikbaar zijn voor weddenschappen op Euroclix.

Lees voordat je meedoet met de VoetbalClix wel even de actievoorwaarden. Anders doe je wellicht een voorspelling waar je niet achter staat. De deelname van een weddenschap bij VoetbalClix is altijd 100 clix en je kan maar een keer meedoen per wedstrijd. Voorspellingen gelden alleen voor de speel -en blessuretijd. Als je bijvoorbeeld een voorspelling doet op 1-0 en het team scoort pas in de verlenging dan heb je dus niet gewonnen.

RaceClix

Fan van de Grand prix races? Goed nieuws, daar kan je ook clix op inzetten! Voor elke Grand prix race kun je een weddenschap plaatsen van 100 clix. Bij de RaceClix kies je voor de 3 coureurs waarvan je denkt dat ze op het podium komen. Als er een coureur is waarvan de kans niet hoog is dat hij het podium haalt dan kan je jezelf al bedenken dat hier natuurlijk een goede vergoeding tegenover staat wanneer het wel gebeurd.

Net als bij de VoetbalClix moet je de regels ook hier goed begrijpen voordat je een weddenschap plaatst. Zo volgt Euroclix voor deze wedstrijden alleen de officiële uitslag, dit betekent dus de uitslag na eventuele tijdstraffen en diskwalificaties.

Euroclix creditcard

De Euroclix creditcard is een speciale creditcard waarmee je clix kunt verdienen. Voor elke aankoop die je doet met de Euroclix credit card zal je weer een bedrag terug ontvangen. Voor elke 10 euro die je uitgeeft door middel van de Euroclix creditcard zul je 2 clix terugkrijgen. In het begin lijkt dit weinig, maar laat me een kleine situatie schetsen..

Voorbeeld van de Euroclix creditcard

Stel je voor dat je een hotel wilt boeken voor een vakantie. Dit is iets meestal al met een credit card doet omdat je dan als consument heel goed beschermd bent. Bovendien zit er zeker internationaal vaak een vraag vanuit de accommodaties om een kleine borg te betalen per credit card.

Als je het begin van dit lange artikel hebt gelezen dan weet je dat een cashback kunt scoren bij verschillende hotel boeking websites. Laten we als voorbeeld Hotels.com nemen. Op het moment van schrijven kunnen we voor een boeking bij Hotels.com 3,1% cashback krijgen.

Je gebruikt de link en komt een mooi hotel tegen in Keulen. Jouw wens is een hele week weg naar het centrum, 6 overnachtingen. Er is een mooi hotel nog geen kilometer van het centrum. De totale boeking met alle belastingen kost 781,90 euro. Maar de cashback gaat over het betaalde bedrag zonder belastingen en BTW. Je krijgt 3,1% cashback op een bedrag van 575,15 euro. Dat betekent dat Euroclix jou een bedrag teruggeeft van maar liefst 17,82 euro.

Als je nou ook nog eens de Euroclix creditcard gebruikt dan krijg je 2 clix op elke 10 euro. Van de 781,90 euro krijg je dus 156 clix. Dit is bovenop de cashback die je al voor de boeking van het hotel gaat krijgen.

Kosten van de creditcard

De creditcard van EuroClix wordt uitgegeven door ICS (International card services). Het betreft een Mastercard, deze kost 15 euro per jaar. Na het aanvragen van de creditcard zul je 100 clix krijgen van Euroclix.

Voorwaarden van de creditcard

De creditcard van Euroclix is een echte creditcard (geen prepaid/debit card dus). Dit betekent dat je bijvoorbeeld ook rood kan staan. Met nadruk op kan, het is namelijk niet de bedoeling dat je dit doet. Het is logisch dat voorwaarden/eisen zijn bij het aanvragen in verband met kredietwaardigheid. De eisen waaraan je moet voldaan zijn:

  • Je moet lid zijn van Euroclix
  • Een leeftijd van 18 jaar of ouder
  • Een minimum inkomen van maandelijks 1150 euro netto
  • Geen negatieve BKR-registratie

Opzich zijn deze eisen uit voorzorg. De creditcard maatschappij wilt geen risico wil lopen bij het uitgeven van een financieel product. Mensen kunnen rood staan, dat is een risico. Belangrijk is om te onthouden dat dit eisen zijn vanuit Mastercard. EuroClix gaat zelf niet over de vereisten.

Hoeveel kun je verdienen?

Een van de belangrijkste vragen, hoeveel kun je verdienen met Euroclix? Wij hebben de test voor je gedaan. Als je gebruik maakt van de cashbacks en hier en daar een enquête dan zal 100 euro per maand geen moeilijk bedrag zijn.

Je clix kunnen tot wel 70% meer waard worden wanneer je ze gaat opsparen. Dit is dus eigenlijk alleen maar een sneeuwbal effect. Het geldbedrag zal alleen maar hoger worden dankzij de opgespaarde clix. Het is mogelijk om een vakantie te betalen van jouw verdiensten bij Euroclix, dit zegt genoeg over de potentie.

Uitbetaling

Je kunt bij Euroclix een betaling uitvragen wanneer je 1000 clix hebt gespaard in jouw account. Alle uitbetalingen gaan per bankoverschrijving. Er is geen mogelijkheid tot uitbetalen naar cadeaubonnen. Opzich is dat niet erg als je wel meteen euro’s op de bank krijgt. Na het uitvragen van een uitbetaling kan je het geld binnen enkele werkdagen verwachten. Wij hebben het geld meestal in 4 werkdagen op de rekening gekregen.

Jouw clix kunnen meer waarde krijgen wanneer je deze gaat oppotten. Als je hogere hoeveelheden clix hebt gespaard op jouw Euroclix account dan zal dit beloond worden met een betere wisselkoers. Zo kunnen je clix tot maar liefst 70% meer waard worden.

ClixWaarde
1.00010 euro
2.00025 euro (25% extra)
5.00070 euro (40% extra)
10.000150 euro (50% extra)
20.000325 euro (63% extra)
50.000850 euro  (70% extra)

Zoals je kunt zien is meer clix sparen dus het slimste. Anders snij je jezelf eigenlijk alleen maar in de vingers met misgelopen geld. De verhoging in waarde is een perfecte motivatie om te sparen. Zo kun je dus ook interessantere bedragen sparen.

Is Euroclix betrouwbaar?

Euroclix is een van de meest betrouwbare partijen als het aankomt op dit soort sites. De hoge -en snelle uitbetalingen gepaard met een top klantenservice verklaren al waarom Euroclix zo geliefd is bij meer dan 100.000 mensen in alleen al Nederland.

Een hoop van de verdiensten zijn direct beschikbaar op het account. Je hoeft bij enquêtes dus bijvoorbeeld niet nog eerst te wachten tot het beschikbaar is op je account. Alleen bij de cashbacks moet je wel even wachten. Maar dit is logisch omdat het meestal om wat grotere bedragen gaat.

Het totaalplaatje is dat Euroclix overal in uitblinkt, daarom zal je ook niet snel problemen ondervinden met deze betrouwbare partij.

Conclusie

Waar wacht je nog op? Meld jezelf aan voor EuroClix en begin met verdienen! Het is een betrouwbare partij met genoeg potentie voor verdiensten. Het enige waar je spijt van gaat krijgen is dat je niet eerder gebruikt hebt gemaakt van deze site.