CashbackXL review: Is CashbackXL betrouwbaar?

CashbackXL Logo

Overweeg je om jezelf aan te melden bij CashbackXL?

Lees dan zeker eerst even dit blog. Ik ben zelf lid geworden van CashbackXL om jou te kunnen vertellen over mijn ervaringen. Ook tips en andere details behandel ik in dit blog.

Dit blog is vol van informatie, dus voel je vrij om onderstaande inhoudsopgave te gebruiken om snel te lezen wat je wilt weten.

Voor -en nadelen
✅ Betrouwbare partij
✅ Hoge cashbacks
✅ Goede service
❌ Geen cashbacks bij Bol.com

Wat is CashbackXL?

CashbackXL is een vrij jonge cashback site, het bestaat namelijk pas sinds ongeveer 2015. Zoals de naam al doet vermoeden is de website volledig gericht op 1 ding; cashback. Het doel van CashbackXL is “om jou zoveel mogelijk geld terug te geven op je online aankopen.”, wat veelbelovend klinkt.

Naast Nederland is CashbackXL ook een speler op de Belgische markt. Het bedrijf is opgericht in 2014, maar is zoals eerder gezegd pas echt van start gegaan in 2015. Gevestigd in Rotterdam met een klein team van niet eens 10 man is CashbackXL elke dag bezig om jou zoveel mogelijk geld terug te geven op aankopen.

Hoe werkt dat precies?

Waar andere websites meerdere manieren bieden om geld te verdienen is dit niet het geval bij CashbackXL, zij zijn namelijk puur gefocust op het verkrijgen van cashback. In zichzelf is cashback een perfecte manier van geld verdienen voor aankopen die je toch al zou gaan doen. De pure focus op cashback is bovendien niet erg dramatisch, de verdiensten van andere activiteiten zoals email lezen zijn simpelweg niet te tippen aan cashback.

Cashback verdienen bij CashbackXL

Geld verdienen/besparen gaat dus in de vorm van cashbacks. Dit betekent in de basis dat je een percentage terugkrijgt op aankopen die je doet op het internet. Zo kun je bijvoorbeeld cashback scoren voor bestelde kleding, eten en zelfs hotel boekingen. Als je meer wilt weten over cashback in het algemeen, lees zeker mijn blog met cashback uitleg!

Je kunt cashback verdienen op de website door een webwinkel te zoeken via de zoekbalk. Vervolgens krijg je een pagina tevoorschijn met informatie en voorwaarden voor de webwinkel. Zo zie je op onderstaande foto dat je bij Booking.com tot wel 4% terug kan krijgen op hotel boekingen. Op het moment van schrijven is er meer dan 140.000 euro aan cashbacks uitgekeerd voor deze website.

 

CashbackXL booking.com page

Wees niet afgeschrikt door de tijd van goedkeuring. Cashbacks worden vrijwel altijd goedgekeurd, de lange keurtijd komt van de webwinkel en niet CashbackXL zelf. Meestal heeft dit te maken met het retourrecht. Het is niet de bedoeling dat we al een cashback krijgen voor iets wat we later nog kunnen terugsturen. Bovendien, meestal is een cashback een leuke bijkomstigheid voor iets wat we toch al gingen kopen. Je wacht niet actief twee maanden op de verdiensten. Het is meer iets wat vanzelf binnenkomt terwijl je verder gaat met je leven.

Als er een webwinkel ontbreekt dan is het altijd raadzaam om even een kijkje te nemen bij andere cashback sites. Zo heeft EuroClix ook een hoop webwinkels beschikbaar die CashbackXL niet heeft. Zo voorkom je misgelopen cashbacks.

Welkomstbonus

Helaas is er momenteel geen aanmeldbonus voor nieuwe leden van CashbackXL. Dit is jammer aangezien een hoop andere websites dit wel aanbieden voor nieuwe leden.

Vrienden uitnodigen

Voor het uitnodigen van vrienden en familie kun je 2,50 euro verdienen voor ieder persoon die zichzelf aanmeld via jouw link. Er zit momenteel een limiet op van 60 gebruikers waarvoor je een beloning kan krijgen, dit schijnt te komen door belastingtechnische redenen. Het is belangrijk om te onthouden dat de vergoeding alleen uitbetaald zal worden voor echte gebruikers, dus geen dubbele -of nep accounts.

Cashback claims

Een mooie mogelijkheid die je bij CashbackXL kan vinden en niet bij andere websites is de ingebouwde “cashback claim” functie. De claim functie gebruik je wanneer een cashback (onterecht) is afgewezen, niet is geregistreerd of niet volledig is uitbetaald. Door een claim in te dienen gaat CashbackXL voor je uitzoeken wat er precies fout is gegaan met de cashback, zodat dit indien nodig rechtgetrokken kan worden. Wij hebben de functie zelf niet gebruikt, maar volgens CashbackXL is het zo dat 75% van de ingediende claims alsnog worden uitbetaald.

Wanneer iets niet volledig lukt is belangrijk om te onthouden dat CashbackXL er zelf geen slaatje uit probeert te slaan, er wil gewoon wel eens iets technisch niet mee werken waardoor het in een zeldzaam geval niet heel soepel verloopt. Het is wel zo dat CashbackXL ook afhankelijk is van de webshop, daardoor liggen zowel eindoordeel als snelheid van terugkoppeling niet in de hand van CashbackXL.

Cashback reminder

We doen allemaal steeds meer aankopen op internet en soms iets te impulsief, hierdoor wil het wel eens gebeuren dat we een cashback vergeten toe te passen, dat is misgelopen gratis geld. Voor dit probleem is er de cashback reminder ontwikkeld. De cashback reminder is een browser extensie/plug-in voor Google Chrome en Mozilla Firefox. Zoals de naam al doet vermoeden zul je een notificatie krijgen wanneer er een mogelijke cashback is.

Wanneer je een website bezoekt met de mogelijkheid tot een cashback dan zal de extensie een melding geven, dan hoef je simpelweg alleen nog op een activeer knop te drukken om de cashback toe te passen. Ook wanneer je iets zoekt in Google en er is een site die een cashback geeft dan zal dit vermeld worden dankzij de cashback reminder.

Een handjevol webshops en populaire sites worden niet weergeven via de reminder. Dit komt omdat deze bedrijven expliciet duidelijk hebben gemaakt dat ze dit niet willen hebben. Voor ons gevoel is bij dit soort websites nog niet echt sprake van browser extensies die het makkelijker maken, in het buitenland zijn dit soort plug-ins wel heel populair. De reminder is zeker iets wat CashbackXL een beetje onderscheid van de andere aanbieders.

Win-win

Wellicht zit je bij een school, sportvereniging of een studentenvereniging. Wat heeft dit met cashback te maken? Lees nog een klein beetje verder! Geld inzamelen als een groep is altijd handiger, samen sta je sterker om een groter bedrag in te zamelen om wat er voor jullie toe doet. Dankzij de Win-win optie bij CashbackXL kan je een “club” aanmaken. Meerdere personen sluiten zich aan bij de club en kunnen dan een deel van hun cashback verdiensten afstaan aan de club, om op deze manier gezamenlijk geld in te zamelen.

Je kunt zelf kiezen wat voor percentage je wilt afstaan aan de club (0%, 25%, 50%, 75%, 100%), je kan ook voordat je een aankoop doet even het percentage wijzigen mocht je wat meer of minder willen geven aan de club. Met de clubpagina kan je precies zien hoeveel leden er zijn aangesloten bij de club en hoeveel zij hebben ingezameld.

Op de eindstand is de win-win een interessant onderdeel. We horen allemaal vaak genoeg van inzamelingsacties op allerlei conservatieve manieren zoals flessen inzamelen en schoolmarkten, dit is geen probleem aangezien ze altijd zullen werken. Het interessante gedeelte is dat er voor de cashback inzameling weinig inspanning nodig is, bovendien gaat het om aankopen die meestal toch al gedaan worden. Stel je hebt een basisschool met 150 kinderen, dan kun je zelfs met 25 ouders die meedoen voor een paar maanden best interessante bedragen inzamelen.

Mobiele App

CashbackXL heeft trouwens ook nog een mobiele app voor Android en IOS. De app is een echte app en niet gewoon een geopende versie van de mobiele website (hoewel die ook best goed werkt.) In de app kun je vrijwel alles doen wat je ook op de website kan, wel blijf je ingelogd via de app wat heel handig is. Wel is er in de app minder informatie beschikbaar over hoe het allemaal werkt, dit is om de app zo simpel mogelijk te houden voor gebruik. De app is nog vrij jong (2019) dus er zullen vast nog wat wijzigingen komen in de toekomst.

Een belangrijke notitie van CashbackXL over de app is dat je moet oppassen met cashbacks, hiermee worden webshop apps bedoeld. Als je een cashback knop gebruikt in de CashbackXL app en je hebt de app van de betreffende webshop ook op je mobiel, dan is er een grote kans dat de app van de webshop geopend zal worden. Hiermee moet je oppassen omdat aankopen via webshop apps er meestal niet goed doorkomen, dit komt door de technische manier waarop jouw cashback gevolgd kan worden. Sommige apps zoals Thuisbezorgd, Booking.com en AliExpress werken wel voor cashback.

Hoeveel kan ik verdienen?

Cashbacks in het algemeen kunnen je al gauw honderden euro’s per jaar opleveren. Met de hoge vergoedingen is dit ook zo bij deze website. Afhankelijk van hoeveel je online besteld/koopt/boekt is tientallen euro’s per maand heel erg te doen. Honderden euro’s per jaar is niet moeilijk te halen, dit is een leuk deel om te sparen voor op vakantie.

Uitbetaling

Voor het uitbetalen van verdiensten op CashbackXL is geen minimum bedrag vereist. Dit betekent dat elk bedrag op jouw account naar wens uitbetaald kan worden mits de bijhorende cashback goedgekeurd is. Alle uitbetalingen gaan per bankoverschrijving. De snelheid van de uitbetaling hangt af van wanneer de uitbetaling aangevraagd is. Uitbetalingen gebeuren rond de 25e van elke maand. Als je dus op de 19e een verzoek tot uitbetaling doet dan duurt het misschien een week, terwijl het 3 weken kan duren als je het aan het begin van de maand aanvraagt. Het is bewezen dat mensen geduldiger zijn wanneer ze weten hoelang ze moeten wachten, en in dit geval is dat zo 😊.

Is CashbackXL betrouwbaar?

We hebben de proef op de som gedaan door zelf lid te worden van CashbackXL. We zijn een paar maanden lid geweest. Cashbacks worden snel geregistreerd en toegekend. Vervolgens worden ze ook weer snel uitbetaald per bank. In het geval van fouten kan je altijd gebruik maken van de cashback claim functie zodat het opgelost kan worden. Ook de klantenservice is responsief en vriendelijk. Zeker een betrouwbare partij.

Conclusie

CashbackXL is een betrouwbare partij met hoge vergoedingen. De hoogte en snelheid van de uitbetalingen verklaren waarom deze site zo populair is. Goede service, het claim systeem, een app en toolbars zijn de kers op de taart. Moet je jezelf aanmelden bij deze site? Dat zou ik zeker aanraden!