Waardevolle Mening review: Is Waardevolle Mening betrouwbaar?

Waardevolle mening logo

Zit je te denken om jezelf aan te melden bij Waardevolle mening?
Misschien een goed idee en misschien ook niet… zo had ik zelf betere ervaringen met Opinieland.

Ik heb voor iedereen review een geschreven over waardevolle mening. Aan de hand van dit blog kun je zelf bepalen of ze bij jouw wensen passen. Er zijn namelijk nog meer partijen om betaalde enquêtes in te vullen. Waardevolle mening staat wel in onze lijst met beste enquête websites.

In dit blog geef ik je alle informatie over dit onderzoekpanel. Ook ga ik in op de vraag naar betrouwbaarheid en hoeveel je kunt verdienen. Als je een specifiek iets wilt weten dan kun je de inhoudsopgave gebruiken om snel te zoeken.

Voor -en nadelen
✅ Betrouwbaar bedrijf met miljoenen gebruikers
✅ Uitbetalen naar verschillende cadeaubonnen
✅ Snelle uitbetaling (meestal enkele seconden)
✅ Laag drempelbedrag voor uitbetaling
❌ Geen uitbetaling naar bank
❌ Soms weinig onderzoeken

Wat is Waardevolle mening?

Waardevolle mening is een online enquête panel waar gebruikers geld kunnen verdienen door het delen van hun mening. Bedrijven doen verschillende soorten onderzoek om hun producten te verbeteren, hierbij zijn wij alledaagse mensen nodig om feedback en informatie te geven. Dankzij de verbetering in goederen en diensten kunnen de bedrijven klanten beter van dienst zijn (en meer geld verdienen), om deze reden is onze mening zeer “waardevol” en dus geld waard. De bedrijven betalen Waardevolle mening, zij pakken een kleine bedrag en betalen vervolgens jou het grootste deel van de verdiensten.

Het bedrijf achter Waardevolle mening is Dynata (Vroeger bekend als Research Now), een van de grootste marktonderzoekers in de wereld. Naast Waardevolle mening heeft Dynata nog een aantal panels onder zijn activiteiten.

De website is bovendien niet alleen actief in Nederland, het concept staat in het buitenland vooral bekend als “Valued Opinions”. Met ongeveer zes miljoen gebruikers verspreid over meer dan 36 landelijke websites als Duitsland, Frankrijk en Engeland is dit panel een van de grootste spelers op het gebied van marktonderzoek sinds 2004. Dat klopt, ze bestaan al meer dan 15 jaar!

Waardevolle mening doneert maandelijks 10.000 dollar aan het American Red Cross om de wereld beetje bij beetje te helpen. Een mooie manier om een deel van hun winst terug te steken in de wereld.

Geld verdienen met enquêtes invullen

Het beginsel is vrij eenvoudig, je meld je aan voor de website en na het bevestigen van je e-mailadres kan je al snel meedoen met het invullen van enquêtes en vragenlijsten. Voordat je begint is het belangrijk om nog een paar dingen te weten.

Je profiel aanvullen met informatie

Na het aanmelden is het handig om je profiel zo goed mogelijk in te vullen. Enquêtes en vragenlijsten worden gericht aan mensen met een specifiek profiel, dit zorgt ervoor dat jij enquêtes zult krijgen die prettig zijn en bij jou passen.

Als je jouw profiel niet (of niet volledig) invult dan heb je een kans dat je een uitnodiging voor een enquête of vragenlijst krijgt die niet bij jou past. “Wat maakt dat uit, ik verdien toch geld?” -Ja, maar als je niet voldoet aan de doelgroep van het onderzoek dan komt het systeem er vanzelf achter tijdens het onderzoek, dan gooien ze je er uit en dan heb je jouw waardevolle tijd verspilt.

Uitnodigingen

De uitnodigingen voor de vragenlijsten komen per email binnen. Je bent niet verplicht om mee te doen wanneer je daar geen zin in hebt of geen tijd hebt, je zit nergens aan vast. Als je een beetje weet hoe je dingen moet instellen met de email dan kun je een regel toevoegen zodat alle uitnodigingen naar een apart mapje gaan.

Meten is weten, maak een afweging in waarde

Voordat je begint aan een onderzoek zul je zien hoeveel je gaat verdienen, met een geschatte tijd die het kost om de vragenlijst in te vullen. Je kan dit in je voordeel gebruiken door een afweging van tijd/geld te maken. Om zoveel mogelijk te verdienen is het sowieso aan te raden om mee te doen aan zoveel mogelijk onderzoeken (en jezelf aansluiten bij meerdere panels). Na het voltooien van een vragenlijst zal het verdiende bedrag direct worden bijgeschreven op jouw account.

Snelle opiniepeiling

Sommige mensen hebben niet veel tijd om hele enquettes in te vullen. Wanneer je toch een “zegje” wilt delen dan kun je gebruik maken van de zogeheette snelle opiniepeiling.

Het staat ook wel bekend als een Quick poll, hier kan je snel en eenvoudig antwoord op geven. Het gaat vaak om makkelijke vragen zoals deze, “Hoe ziet uw droomvakantie eruit?”. Een hoop mensen doen mee met de Quick poll. Hoewel je er niks voor krijgt is het alsnog leuk om te zien wat de grote hoeveelheid andere mensen denken van de vraag die gesteld is.

Badges

Waardevolle mening heeft een ander onderdeel wat best verwarrend is. Je kan door bepaalde activiteiten en prestaties badges verdienen. Hoewel het badge systeem mooi aangeprezen is, lijkt het er toch op dat er niet een echt voordeel aan zit. Het is niet alsof je met een diamanten badge meer verdiend of exclusieve beloningen krijgt dan wanneer je deze niet hebt. Waardevolle mening heeft niet echt een functie gegeven aan de badges wat best jammer is, ze zijn redelijk mooi en er had best meer functionaliteit achter mogen zitten.

Hoeveelheid onderzoeken

Sommige mensen melden dat er soms weinig onderzoeken beschikbaar zijn, mij lijkt het wel dat dit varieert van profiel tot profiel. Voor mensen uit een bepaald marktsegment is minder interesse van  bedrijven dan mensen uit een ander marktsegment. Het aantal onderzoeken waarvoor je een uitnodiging ontvangt zal dus sterk afhangen van jouw profiel en activiteit.

Hoeveel kan ik verdienen?

Een gemiddelde enquête bij Waardevolle mening kost ongeveer 20 minuten om in te vullen, de beloning hiervoor varieert van gemiddeld 1 tot 5 euro per enquête. Met enquêtes invullen zul je jezelf nooit rijk tellen, wel kan je een leuk zakcentje bijverdienen.

Door actief mee te doen met enquêtes invullen op Waardevolle mening kan je enkele tientallen euro’s verdienen. Je totale verdiensten kun je maximaliseren door jezelf aan te melden voor meerdere enquête sites. Wij raden ook aan om mee te doen met cashback sites, dit is vrijwel de meest lucratieve manier van geld verdienen met zo min mogelijk tijd.

Uitbetaling

Het echte feest begint wanneer je een saldo van 10 euro hebt bereikt op de website, dan kun je een uitbetaling aanvragen. Alle uitbetalingen van Waardevolle mening gaan via cadeaubonnen. Hoewel de meeste mensen liever geld naar de rekening hebben, hoeft een cadeaubon geen probleem te zijn, later vertel ik meer hier over.

Je kunt kiezen tussen digitale of fysieke cadeaubonnen. Momenteel is de volgende selectie beschikbaar:

Digitale cadeaubonnen

  • Bol.com
  • Zalando

Fysieke cadeaubonnen

  • VVV Cadeaukaart
  • Nationale EntertainmentCard

Digitale cadeaubonnen die voorradig zijn worden direct per email verzonden, dit betekent dat je de uitbetaling binnen enkele seconden ontvangt. Voor fysieke cadeaubonnen kan het een paar weken duren voordat deze binnenkomen, maar de meeste mensen gaan toch liever voor een digitale cadeaubon van Bol.com of Zalando.

Als je een email met de cadeauboncode kwijt bent dan kan je de email via een knop opnieuw laten versturen via jouw uitbetaling geschiedenis binnen het Waardevolle mening account. Bol.com en Zalando cadeaubonnen kun je op jouw account zetten, het is aan te raden dit meteen te doen wanneer je ze ontvangt zodat je ze niet vergeet.

Uitbetaling truc

Kort geleden zei ik dat het ontbreken van bankbetalingen niet veel uitmaakt. Dit komt omdat wij Nederlanders gemiddeld steeds meer online bestellen. In principe kun je dus jouw bol.com of Zalando cadeaubon op je account zetten. Wanneer je iets gaat kopen dat je nodig hebt dan zal je 10 euro goedkoper uit zijn op de bank, op de einstand heb je technisch gezien 10 euro uitbetaald naar de bank. Kortom, een mooie en indirecte oplossing.

SMS bevestiging

Bij het aanvragen van een uitbetaling moet je jouw telefoonnummer toevoegen, dit is zodat je de uitbetaling per sms kan bevestigen. Waardevolle mening doet dit om te zorgen dat alleen jij toegang hebt tot jouw beloningen, dit is een veiligheidsmaatregel tegen hackers.

Is Waardevolle mening betrouwbaar?

Onze ervaring leert dat Waardevolle mening een betrouwbare site is om geld te verdienen door middel van het invullen van enquêtes. Een bedrijf dat meer dan vijftien jaar bestaat en miljoenen gebruikers heeft zal je niet snel oplichten. Je maakt wel degelijk deel uit van een betrouwbare site, ondanks wat mensen je misschien proberen te vertellen. Mocht dit ooit veranderen dan zal ik deze post uiteraard bijwerken met een update.

Conclusie

Waardevolle mening is zowel in Nederland als buitenland een populair bedrijf voor online enquêtes. Je kunt er enkele tientallen euro’s per maand mee verdienen en deze uit laten betalen naar cadeaubonnen. Een betrouwbare partij om een zakcentje bij te verdienen, al met al niet mis. Toch verdiende ik zelf meer met Opinieland, persoonlijk raad ik je dan ook aan om je in Opinieland te verdiepen.

Na het aanmelden raden we aan om onze lijst van beste enquête sites te bekijken. Je kunt extra geld verdienen door jezelf aan te melden bij meerdere onderzoekpanels.