Toluna review: Is Toluna betrouwbaar?

Toluna banner logo

Toluna is een van de grootste websites om betaalde vragenlijsten bij in te vullen.

Raad ik je aan om lid te worden bij dit onderzoekpanel? JA!

Ze zijn zonder twijfel een van de beste partijen om jezelf bij aan te melden. Sterker nog, ze staan vrijwel bovenaan in onze lijst met best betaalde enquête websites. In dit blog ga ik precies uitleggen waarom. Ik heb alle informatie over Toluna op een rijtje gezet met mijn eigen ervaring.

Voor -en nadelen
✅ Genoeg enquêtes beschikbaar
✅ Leuke vergoeding per vragenlijst
✅ Handige app voor de mobiel
✅ Verschillende manieren van uitbetalen
❌ We vielen net iets te vaak buiten de doelgroep

Wat is Toluna?

Toluna is een online onderzoekpanel waar mensen hun mening delen in ruil voor een vergoeding. Bedrijven doen onderzoek naar belangrijke vraagstukken om nieuwe en bestaande producten (en diensten) te verbeteren. Omdat zij meer winst zullen maken met het aanbieden van verbeterde producten zijn zij ook bereid om organisaties als Toluna te betalen om het onderzoek te verrichten. Jij krijgt voor het delen van jouw mening weer een vergoeding omdat je een waardevolle bijdrage hebt gehad bij het onderzoek.

Het bedrijf achter Toluna is Toluna group, opgericht rond 2000 in Parijs. Na een aantal jaren hard werken is Toluna uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste bedrijven in het doen van marktonderzoek. De totale community van Toluna bestaat uit meer dan 24 miljoen (actieve) leden in meer dan 60 landen, dit zegt eigenlijk meteen weer iets over de betrouwbaarheid.

Naast het grote aantal gebruikers hebben ze ook nog eens meer dan 15 kantoren in verschillende continenten, best indrukwekkend dus.

Hoe werkt het?

Om te beginnen is het belangrijk dat je jezelf gaat inschrijven voor Toluna. Aanmelden is kosteloos en zonder verplichtingen. Vrijblijvend lidmaatschap is wel zo fijn, je bent dus niet geforceerd om constant actief te blijven, jij bepaalt de wat en wanneer. Bovendien krijg je na het aanmelden meteen een welkomstbonus.

Nadat je jezelf hebt aangemeld is het cruciaal om een aantal dingen goed te weten zodat je optimaal gebruik kunt maken van de Toluna website. Zo is het fijn om te weten hoe de belangrijke functies werken, en waar je aan toe bent.

Profielkenmerken

Na het aanmelden is het eerste wat je wilt doen jouw profielkenmerken invullen. Dit is belangrijk zodat Toluna een idee heeft over wie je bent en waar je geïnteresseerd in bent. Vragenlijsten worden verstuurd met een uitnodiging gebaseerd op demografische gegevens (locatie, geslacht, leeftijd en dergelijke), maar ook op interesses. Als jij jouw interesses en eventueel consumentengedrag met Toluna deelt dan zullen zij jou koppelen aan vragenlijsten die voor jou van toepassing zijn.

Mocht je aan een vragenlijst beginnen waar het blijkt dat je niet tot de doelgroep hoort dan zal je uit het onderzoek gegooid worden waardoor je niet verder kunt om de beloning te verdienen. Dit komt omdat bedrijven sommige informatie alleen nodig hebben van personen die voldoen aan specifieke criteria. Omdat de uitnodigingen gebaseerd zijn op jouw profiel is het dus cruciaal om deze zo goed mogelijk in te vullen zodat je zo min mogelijk uit onderzoeken gegooid kan worden.

Puntensysteem

Op de website is sprake van een puntensysteem, voor elke vragenlijst die je invult zul je dus punten verdienen. Elke 4000 punten die je spaart staan gelijk aan een euro. Belangrijk detail is dat punten tijdelijk houdbaar zijn, verdiende punten vervallen 16 maanden nadat ze op jouw account gezet zijn. Wacht dus niet te lang met het verzilveren van de punten, dat zou zonde zijn.

Uitnodigingen

Toluna zal je geregeld e-mails sturen met uitnodigingen voor nieuwe vragenlijsten. Opzich handig om mailtjes te krijgen aangezien je vast niet elke dag gaat inloggen om te kijken of er nieuwe vragenlijsten beschikbaar zijn. In elke email uitnodiging zul je ook zien wat je puntensaldo is, handig voor wanneer je dit vergeten bent.

In elke uitnodiging zul je zien hoelang een vragenlijst duurt en hoeveel je er voor gaat verdienen. Dit is handig omdat je dan zelf de afweging kan maken of het jouw tijd wel waard is.

Het aantal uitnodigingen dat je zult ontvangen hangt sterk af van jouw profiel. Sommige mensen ontvangen meer uitnodigingen dan de ander, dit komt omdat bedrijven geïnteresseerd zijn in de mening van mensen die voldoen aan specifieke criteria. Zo kan het bijvoorbeeld ook zijn dat je in de ene tijd meer uitnodigingen ontvangt dan in de andere tijd. Over het algemeen gesproken is er voor iedereen wel genoeg aanbod om vragenlijsten in te vullen.

Vragenlijsten

De vragenlijsten bij Toluna komen in allemaal verschillende vormen en maten. De een is kort levert minder op, de ander wat langer met interessante vergoedingen. De onderwerpen variëren van producten en merken tot politieke vraagstukken.

Een leuke handigheid is dat je de vragenlijsten kunt beantwoorden op verschillende apparaten. Als je thuis bent kun je het op de laptop of computer doen, maar in de trein zal je een vragenlijst waarschijnlijk liever op de mobiel kunnen doen.

Polls, top of flops en battles

Een uniek iets bij Toluna ten opzichte van andere sites is de nadruk op het community aspect. Dit betekent dat je interactie kunt hebben met andere Toluna-leden, het is een echte gemeenschap als het ware. Zo zijn er de volgende manieren waarop leden met elkaar kunnen delen:

Polls
Met de polls kun je een traditionele vraag stellen met vaste antwoorden, andere leden kunnen op deze poll stemmen en de uitslagen zien. Interessant om onderling vragen te stellen en daadwerkelijke antwoorden te krijgen.

Top of flop
Met de top of flop kun je een video of foto op Toluna zetten. Andere leden kunnen vervolgens laten blijken of zij het wel of niet leuk vinden in de vorm van een duimpje omhoog of omlaag.

Battles
De battles zijn net iets anders dan de top of flop. Met een battle kun je twee foto’s of video’s uploaden en de Toluna leden laten stemmen welke van de twee ze leuker vinden.

De Toluna app

Naast een stabiele web-versie heeft Toluna ook nog de app voor Android en IOS. De app is extra handig om te gebruiken wanneer je niet thuis bent, denk bijvoorbeeld aan de trein of een wachtkamer voor een afspraak. In de app heb je vrijwel alle functionaliteit die je van de website gewend zult zijn, zoals vragenlijsten invullen, meedoen met de community en punten inwisselen voor beloningen.

Toluna spellen

Om een klein vleugje vermaak toe te voegen heeft Toluna ook een eigen games center met verschillende spelletjes. De spelletjes zijn verschillend, sommige zijn elke dag te spelen en sommige zijn tijdelijk beschikbaar. Er worden af en toe nieuwe spellen toegevoegd om het interessant te houden.

Voor sommige spelletjes kun je ook nog eens punten verdienen, dit geeft Toluna een leuke afwisseling ten opzichte van andere online onderzoekpanels.

Privacy

Privacy staat lijkt bij Toluna hoog in het vaandel te staan. Zo melden ze dat ze jouw gegevens alleen gebruiken voor de onderzoeken waaraan je meedoet en het lidmaatschap zelf. In principe zullen dus alleen de antwoorden in de onderzoeken gebruikt worden, jouw persoonlijke gegevens op zich zullen dus niet worden verkocht aan andere partijen. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je opeens allemaal spam in de mailbox zult ontvangen (tenzij je dit sowieso al had of wanneer het van een andere partij/website komt).

Naast zelf een strenge focus te hebben op privacy is Toluna ook nog aangesloten bij een aantal brancheorganisaties zoals ESOMAR en de Franse marketing vereniging, dit zijn organisaties die stuk voor stuk ook nadruk leggen op ethisch marktonderzoek en andere maatregelen om de branche (en respondenten zoals jij) te beschermen.

Hoeveel kun je verdienen

De gemiddelde enquête bij Toluna betaald zo’n 1 euro, dat is een interessante vergoeding als de enquête niet veel te lang duurt. Bovendien zijn er meestal genoeg enquêtes beschikbaar om in te vullen wat het verdienen alleen maar makkelijker maakt.

Het geld wat je verdient is altijd afhankelijk van de hoeveelheid vragenlijsten die je invult, als je niet meedoet kan je niet verdienen. Uit eigen ervaring kan je met Toluna al vrij snel ergens tussen de 40 en 50 euro per maand verdienen als je hier en daar wat vragenlijsten doet.

Uitbetaling

Wanneer je een saldo hebt bereikt van 10 euro (40000 punten) dan kan je jouw welverdiende uitbetaling aanvragen. Het leuke bij Toluna is dat ze meerdere opties hebben voor uitbetalen, zo kan je uitbetalen naar PayPal en diverse cadeaubonnen.

Toluna cadeaushop

PayPal – ideaal om geld te ontvangen wat je vervolgens kunt gebruiken bij webwinkels die PayPal accepteren, ook kan je het naar vrienden of familie overschrijven. Bovendien kan je het laten overschrijven naar jouw bankrekening.

Bol.com – Perfect om in te ruilen bij het doen van aankopen die je toch al ging doen.

Zalando – Voor de fashion shoppers onder ons.

iTunes – ideaal voor in-app aankopen en DLC.

Steam – Deze kun je gebruiken voor video games en items op de community market van Steam.

Decathlon – Voor de harde sporters onder ons de ideale cadeaubon voor jouw sportbehoeftes.

Kortom, genoeg opties voor uitbetaling bij Toluna! Na het uitvragen van een uitbetaling kun je het geld of de cadeaubon binnen een weekje verwachten. Vroeger duurde het wat langer om jouw uitbetaling te ontvangen, echter heeft Toluna dit versneld zodat alle uitbetalingen sneller gaan.

Is Toluna betrouwbaar?

Zeker weten! Toluna heeft veel moeite gestoken in het maken van een goedwerkende site. Er zijn genoeg vragenlijsten beschikbaar voor iedereen, en als je deze voltooid dan zal de goede hoeveelheid punten direct op jouw saldo bijgeschreven worden.

Het is misschien al duidelijk dat Toluna niet lang zou overleven als geen goede partij waren, maar ze bestaan nu inmiddels al meer dan 20 jaar. Miljoenen gebruikers verspreid over meerdere landen doen mee met Toluna, simpelweg omdat het een betrouwbare partij is.

Uitbetalingen gaan vlot en in de correcte hoeveelheid, je hoeft dus niet lang te wachten op de uitbetaling die je aanvraagt voor jouw verdiende punten.

Conclusie

Ter conclusie is Toluna een perfecte website om geld te verdienen met het invullen van vragenlijsten en enquêtes. Je kunt op vrijwel elk apparaat met Android of IOS ook vragenlijsten invullen via de handige app. Verdiensten kunnen al snel uitbetaald worden met een laag drempelbedrag wat weer extra motiveert om door te gaan met verdienen.

Er zijn genoeg vragenlijsten beschikbaar en bovendien geven deze ook nog eens een interessante vergoedingen. Kortom een perfecte partij om aan mee te doen en wat extra geld te verdienen!

Neem ook een kijkje op onze lijst met beste onderzoekpanels. In dit blog vertellen we je de allerbeste websites waarbij je jezelf gewoon eigenlijk moet aanmelden. Je zult er geen spijt van krijgen.