Spaaractief review: Is Spaaractief betrouwbaar?

Spaaractief logo

Is spaaractief een redelijke website om geld te verdienen?
Ja, oké website.

Moet ik mijzelf aanmelden bij deze website?
Wellicht wil je eerst de alternatieven overwegen. Lees dus nog even verder 😉.

Voor -en nadelen
✅ Verschillende manieren om te verdienen
✅ Aanmeldbonus van 1 euro
❌ De site hanteert een accountscore
❌ Uitbetaling duurt lang

Wat is Spaaractief?

Spaaractief is een online platform waarop leden geld kunnen verdienen. Als GPT (Get-paid-to) site bieden ze verschillende activiteiten aan waarmee je kunt bijverdienen. Denk aan vragenlijsten invullen, e-mails lezen en acties. Ook cashback shopping is een makkelijke manier om snel en moeiteloos wat geld terug te krijgen op online aankopen.

De website is in het beheer van SpaarActief BV, een bedrijf gevestigd in Zuidbroek. Het platform is in gebruik sinds ongeveer 2014. Er zijn meerdere manieren van verdienen, maar de grootste focus is altijd op cashback en acties geweest. Zo geven ze een vergoeding voor het overstappen van diverse abonnementen. Ook voor het overstappen van zorgverzekering krijg je een vergoeding.

Het is niet gemakkelijk om de informatie te vinden, maar het lijkt er sterk op dat Spaaractief van hetzelfde bedrijf is als Spaar4Cash. Deze site gebruikt veel van dezelfde communicatie en functies. Het kan zijn dat de website ooit is verkocht aan een andere partij, dit weten we niet geheel zeker.

Hoe werkt het?

Eerst dien je jezelf aan te melden voor de website. Aanmelding is gratis en vrijblijvend. Wel moet je minimaal 16 jaar oud zijn en woonachtig in Nederland. Daarnaast dien je over een bankrekening te beschikken om uitbetalingen te ontvangen.

Na het aanmelden kan je meteen beginnen met verdienen. Je hebt een aanmeldbonus gekregen van 1 euro en nu vraag je jezelf af “En wat nu?”. Grote kans dat je jezelf nu afvraagt hoe alles werkt. Dat is te begrijpen, en daarom heb ik hieronder een korte uitleg op alle punten.

Puntensysteem

Om te beginnen hanteert de site een puntensysteem. Dit betekent alleen dat verdiensten uitgedrukt worden in punten en niet in euro. Punten op het platform hebben de benaming “Spex”. De waarde van de punten is redelijk eenvoudig. 1000 Spex staan gelijk aan 1 euro.

Cashback shopping

De grootste focus is dus op cashback. Dit bekent dat je een percentage terugkrijgt op online aankopen bij verschillende winkels en websites. Je kunt bijvoorbeeld 1.5% terugkrijgen op besteld eten bij Thuisbezorgd. Maar ook voor bijvoorbeeld hotels en vakanties kun je een bedrag terugkrijgen, dit tikt altijd lekker aan.

Om dit mogelijk te maken is Spaaractief partner met de verschillende aanbieders. Door jou aan te brengen als klant krijgen zij een vergoeding, hiervan gaat het grootste deel weer naar jou. Belangrijk om te onthouden is dat je niet wild geld hoeft uit te geven. Er zijn vaak uitgaven die je toch al zou doen, hierop kan je het beste de cashback toepassen.

Overstappen van verzekering

Dit is bijna hetzelfde als cashback shopping. Een handige tip is sowieso om elk jaareinde zorgverzekeringen te vergelijken. Dit kan op jaarbasis tientallen euro’s schelen. Daarnaast zijn er nog andere verzekeringen. Wellicht had je nog geen inboedelverzekering? Dan kan je via Spaaractief tot 25 euro krijgen als je via hen een inboedelverzekering afsluit. Dat is makkelijk!

Spaaractief overstappen van verzekering

Snel geld verdienen

De sectie “Snel geld verdienen” vinden wij een beetje subjectief, aangezien we niet geloven in snel geld verdienen. Dit onderdeel van de website bestaat vooral uit cashback mogelijkheden en andere opdrachten. Zo kan je ook betaald krijgen voor het aanmaken van een account bij partnersites. Naar onze mening is dit niet een geheel logische sectie, aangezien bijvoorbeeld cashbacks al een eigen sectie hebben.

E-mails lezen

Een andere mogelijkheid is om geld te verdienen door middel van e-mails lezen. Spaaractief werkt samen met verschillende adverteerders om reclame e-mails toe te sturen. Voor het openen van deze e-mails krijg je een vergoeding. Meestal is de vergoeding voor e-mails lezen niet interessant genoeg om het te doen, maar alle beetjes dragen bij. Als je vooral voor de grotere bedragen wilt meedoen dan raden we je aan om vooral te focussen op cashback shopping.

Klikken op banners

Klikken op banners verschilt niet veel met e-mails lezen. Dit is een aparte sectie op de website met een paar verschillende reclame banner. Je hoeft alleen op de banner te klikken om een kleine beloning te krijgen. Elke dag of tweede dag komen banners terug, dus kunt dezelfde banner vaker klikken. Net als bij e-mails lezen is banners klikken meestal niet de meest lucratieve manier van verdienen.

Klik & win

Klik & win is een spelletje waarbij je ook banners kunt klikken. Het werkt alleen een beetje anders. Bij klik & win maak je namelijk kans op een grotere prijs. Je krijgt dus niet gegarandeerd een prijs. Wel is de beloning veel hoger, zo kun je hele euro’s krijgen als je de hoofdprijs wint voor een klik & win banner.

Jackpot

De jackpot is waarschijnlijk het leukste onderdeel van Spaaractief. Elk lid van Spaaractief doet namelijk automatisch en kosteloos mee met de jackpot. De jackpot is een prijs die elke dag wordt uitgeloot aan een willekeurig lid van de website.

Het addertje is dat de winnaar de jackpot handmatig moet claimen. Je krijgt niet de melding dat je hebt gewonnen. Je moet dus de jackpot pagina bezoeken om te weten of je gewonnen hebt. Zoals je waarschijnlijk al denkt, een hoop mensen vergeten dit. Als de jackpot niet geclaimd is dan zal de prijs elke dag oplopen met 1 euro. De pot kan soms dus best hoog oplopen. In de foto hieronder kun je bijvoorbeeld iemand zien die 49 euro heeft gewonnen.

Spaaractief jackpot

Spelletjes

Dan zijn er ook nog de spelletjes. Spaaractief heeft verschillende spelletjes op de website waarmee je ook geld kunt verdienen. Wel dien je eerst 0.25 euro (250 Spex) aan verdiensten te hebben voordat je de spelletjes kunt spelen.

Leden aanbrengen

Heb je vrienden of familieleden die ook wat geld willen bijverdienen? Daar kun je ook geld op verdienen! Spaaractief geeft je een eigen link die je hiervoor kunt gebruiken. Je kan deze link delen via bijvoorbeeld Facebook, WhatsApp en e-mail. Wanneer een vriend of familielid zich aanmeld onder jou dan zal je 2.50 euro bonus krijgen. Dit kost verder natuurlijk niks voor de andere persoon.

Account score

De account score is voor ons het grootste nadeel aan Spaaractief. Jouw account heeft namelijk een score gebaseerd op activiteit. Als je niet actief genoeg bent dan zal jouw score omlaag gaan. Een te lage score betekent dat je geen verdiensten kunt uitbetalen tot de score hoog genoeg is.

Voor ons is dit een dealbreker. We vinden het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van websites wanneer ze dit zelf willen. Account scores en vrijblijvendheid spreken elkaar tegen. Wel geeft de website je de kans om vakanties aan te kondigen, in deze periode zal jouw account score niet aangetast worden.

Hoeveel kun je verdienen?

Tegenwoordig kan je met spaarprogramma´s redelijk wat verdienen. Je zal niet rijk worden maar tientallen euro’s per maand is voor velen een normaal bedrag. Dit komt vooral omdat enquêtes en cashback shopping redelijk aantikken bij het sparen.

Wel is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste sites. Lang niet elke site geeft je de mogelijkheid om tientallen euro’s per maand te verdienen. Uit ervaring blijkt dat Spaaractief ook een site is waar dit niet echt wilt lukken. De alternatieven in de conclusie zullen je wel deze mogelijkheid geven.

Uitbetaling

Zodra je een saldo van 12.50 euro (12.500 Spex) bereikt zal je de verdiensten kunnen uitbetalen. De enige twee andere eisen zijn een bankrekening en een toereikende accountscore. Als je accountscore niet hoog genoeg is dan zal je deze eerst omhoog moeten krikken voordat je de betaling kunt uitvragen.

De uitbetaling verloopt dus per bankoverschrijving. Spaaractief meld zelf dat zij de uitbetaling verwerken binnen dertig (werk)dagen na aanvraag. De meeste uitbetalingen staan al op de rekening binnen een tot twee weken tijd.

Is Spaaractief betrouwbaar?

Wij zijn zelf een maandje lid geworden van Spaaractief om te kijken of dit een betrouwbare partij is. We hebben verschillende verdienmethodes getest. Als je bijvoorbeeld op een banner klikt dan zal het saldo meteen op jouw account staan. Als je cashback doet dan zal je eerst moeten wachten (dit is overal het geval) omdat de webwinkel de cashback moet goedkeuren voordat de website en jij het geld krijgen. Na goedkeuring staat het saldo netjes op het account.

We hebben de uitbetaling ontvangen. Wel vonden we het lang duren voordat het geld werd overgemaakt. Zeker als je beseft dat andere partijen binnen een paar dagen betalen. De accountscore vormt een onnodige barrière, zo denken meer mensen aan reviews op het web te zien.

Is de site betrouwbaar? Wij denken van wel, maar we vinden het allemaal wat moeizaam verlopen.

Conclusie

Ter conclusie is Spaaractief (in onze ogen) een partij die je liever wilt vermijden. De basis is aanwezig, maar je doet jezelf tekort door niet naar andere sites te kijken. Wij raden je aan om een kijkje te nemen bij onze reviews voor NuCash en EuroClix. Dit zijn sites die geen beruchte accountscore hanteren, naast vele andere voordelen.