Spaar4cash review: Is Spaar4cash betrouwbaar?

Spaar4cash logo

Is Spaar4Cash een goed spaarprogramma?
Kort antwoord: Er zijn betere partijen.

Moet ik de site dan vermijden?
Dat ook niet per se. We raden aan om jezelf aan te melden bij meerdere spaarprogramma’s. Heb je nog tijd over? Dan kan je deze site altijd nog een kans geven!

We hebben zelf de proef op de som gedaan met vele spaarprogramma’s. We hebben gekeken naar betrouwbaarheid, uitbetaling en verdiensten. Uit onze conclusie is gebleken dat deze site niet tot de top behoort. Goede alternatieven zijn EuroClix en NuCash. Mocht je daarnaast nog tijd over hebben dan is Spaar4cash nog te overwegen.

Voor -en nadelen
✅ Verschillende manieren om te verdienen
✅ Aanmeldbonus van 1.50 euro
❌ De site hanteert een accountscore

Wat is Spaar4cash?

Spaar4Cash is een online spaarprogramma. De website geeft je de mogelijkheid om geld te verdienen met verschillende activiteiten. Dit kan bestaan uit vragenlijsten invullen, cashback verdienen en mails lezen.

Verdiensten kun je vervolgens weer laten uitbetalen vanaf een minimum uitbetalingsbedrag. Dankzij de verschillende activiteiten kun je beetje bij beetje wat extra geld sparen via het internet. De site bestaat al sinds ongeveer 2011 en stond voorheen bekend als Cash4Ladies. De naam is met de tijd veranderd om een breder publiek aan te spreken.

Spaar4cash is onderdeel van het bedrijf 2DM Media BV. Zij beheren ook andere spaarprogramma’s zoals ExtraEuro, CashHier en MailBeurs. Het bedrijf bestaat ook sinds ongeveer 2010 en is gevestigd in Deurne.

Hoe werkt het?

Je dient jezelf eerst aan te melden bij de website van Spaar4cash. De enige eis bij aanmelding is dat jij minimaal 18 jaar oud bent. Ook dien je in Nederland te wonen en een bankrekening te hebben voor de uitbetalingen. Voor de rest is aanmelding gratis en geheel vrijblijvend.

Na het aanmelden kun je beginnen met verschillende activiteiten. Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen. Zo kun je:

Enquêtes invullen – Verschillende vragenlijsten waar je jouw mening kunt delen over bepaalde onderwerpen. Denk aan consumentengedrag en de bekendheid van verschillende merken. Dit onderzoek is vaak van grote bedrijven, denk aan supermarkten en frisdrankmerken.

Cashback verdienen – Voor het doen van aankopen op het internet kun je meestal cashback verdienen. Dit is een percentage wat je terugkrijgt van het aankoopbedrag. Dit is mogelijk omdat sites als Spaar4cash samenwerken met verschillende webshops en partijen. Voor jouw aankoop ontvangen zij een vergoeding van de partner, vervolgens krijg je hier het grootste deel van. Je kunt zelfs cashback krijgen voor vliegtickets, eten bestellen en loterijen.

E-mail lezen – Naast vragenlijsten en cashback kun je ook verdienen door het lezen van e-mails. Verschillende bedrijven betalen Spaar4cash voor het versturen van reclame e-mails. Jij krijgt vervolgens betaald voor het lezen van deze e-mails. Meestal is het lezen van e-mails niet de meest lucratieve methode. Wel is het uiteraard zo dat alle beetjes helpen.

Vrienden aanbrengen – Voor het aanbrengen van vrienden krijg je ook een vergoeding. Voor elke vriend die zichzelf aanmeld bij Spaar4cash krijg je een bonus van 1.25 euro bijgeschreven.

Acties, jackpot en spelletjes

Acties – Ook voor acties ben je bij Spaar4cash aan het goede adres. Regelmatig zijn er acties waarbij je dingen kunt winnen of verdienen. Zo was er onlangs een actie waarbij je een waardebon kon vinden door jezelf gratis in te schrijven bij de nieuwsbrief van Karwei. Aan het einde van het jaar kun je overstappen van zorgverzekering. Als je dit doet via de site dan kun je hier een heel leuke vergoeding voor krijgen.

Jackpot – De jackpot is precies zoals het klinkt. Elke dag wordt er een winnaar gekozen door het systeem. Iedereen doet automatisch mee met de jackpot en dit kost verder geen inleg. Wel moet de winnaar de prijs handmatig claimen voordat hij of zij deze ontvangt. De jackpot begint bij twee euro. Elke dag dat de jackpot niet geclaimd is zal deze oplopen met een euro. De meeste mensen beseffen niet dat zij hebben gewonnen, dit betekent dat de jackpot vaak best lekker oploopt.

Jackpot Spaar4cash

Spelletjes – Er zijn verschillende spelletjes waarmee je ook kunt verdienen. Voordat je spelletjes kunt doen op de website moet je wel eerst 0.25 euro verdienen. De aanmeldbonus telt hierbij niet.

Account score

Een nadeel aan Spaar4cash is de zogenoemde account score. Dit is een score gebaseerd op hoe actief je bent op de website. Wij zijn hier nooit fan van geweest aangezien dit tegenstrijdig is met het vrijblijvende aspect van websites. Jouw account krijgt een score toegewezen. De account score is gebaseerd op activiteit.

Als je niet actief bent op Spaar4cash dan zal jouw score omlaag gaan. Als jouw score onder de 5.5 komt dan zal je geen uitbetaling kunnen aanvragen tot deze weer 5.5 of hoger is. Als je op vakantie gaat dan kun je dit aangeven in jouw account, dan zal de score niet omlaag gaan tijdens de vakantieperiode.

Wij vinden dit over het algemeen een dealbreker. Verdiensten moeten ten alle tijden van de verdiener zijn en niet van de website. Wellicht heb je een saldo opgebouwd dat je niet kunt uitbetalen door onverwachte inactiviteit. Dit is iets wat je niet moet willen als je het ons vraagt.

Hoeveel kun je verdienen?

De belangrijkste vraag is en blijft altijd, wat schuift het? Wij hebben het zelf getest door lid te worden van Spaar4cash. Het was niet moeilijk om hier en daar wat extra geld te verdienen. Na een maand lidmaatschap hebben we zo’n dertig euro verdiend.

Het is niet het hoogste bedrag maar alle beetjes helpen. Meestal kun je sowieso inkomsten maximaliseren door lid te worden van meerdere spaarprogramma’s. Zo hebben we zelf het meeste geld verdiend door lid te worden van een paar andere sites, hierover lees je in de conclusie.

Uitbetaling

Het is mooi als er geld op het saldo komt, maar krijg je dit geld ook daadwerkelijk? Wij hebben dit getest door de dertig euro uit te betalen. Bankoverschrijving is op dit moment de enige mogelijkheid voor uitbetaling. Spaar4cash meld zelf dat zij uitbetalingen verwerken binnen 30 dagen na aanvraag. Meestal zou dit binnen een tot twee weken moeten gebeuren.

Wij hebben de uitbetaling binnen anderhalve week op de rekening zien komen. Qua uitbetaling is alles dus snel en soepel verlopen. Het bijhouden van het saldo op de site zelf is overigens ook goed gegaan.

Is Spaar4cash betrouwbaar?

Is de website bonafide? Wij denken van wel. De site bestaat al meer dan tien jaar en wij hebben onze uitbetaling netjes ontvangen. Qua betrouwbaarheid lijkt alles dus gewoon goed te gaan bij deze partij.

Conclusie

Ter conclusie van onze review, moet jij jezelf gaan aanmelden bij Spaar4cash? Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, wij denken van niet. Het is niet zo dat dit een slechte partij is, maar het gras is gewoon veel groener bij de buren. Hiermee bedoelen we met name EuroClix en NuCash. Via deze websites hebben we meer geld kunnen verdienen binnen dezelfde tijd. Ook krijg je er terugkerende inkomsten voor aangemelde vrienden. Neem zeker dus een kijkje bij de reviews voor deze websites.