Shopbuddies review: Is Shopbuddies betrouwbaar?

Shopbuddies banner

Is Shopbuddies een betrouwbare partij? Jazeker!
Moet ik mij er aanmelden? Dat bepaal jij, aan de hand van deze pagina ;).

In dit blog geef ik je al mijn informatie over Shopbuddies. Ik heb zelf gebruik gemaakt van de website en deel hier mijn ervaring over. Naast dit artikel heb ik ook een blog met uitleg en de beste cashback sites. Neem daar dus zeker ook een kijkje!

Voor -en nadelen
✅ Uitbetaling met een laag drempelbedrag (een euro)
✅ Veel webwinkels om cashback te scoren
✅ Goede cashback percentages
❌ Gemixte ervaringen op internet (hoewel wij dit zelf niet herkennen)

Wat is ShopBuddies?

ShopBuddies is een online cashback aanbieder. Je kunt geld terugkrijgen op een hoop aankopen die je doet op internet. Veel webwinkels zijn partner met ShopBuddies. Zij betalen deze site om mensen als jij en ik aan te brengen als bestelling. Vervolgens krijgen wij van ShopBuddies het grootste deel van dit geld weer terug in onze portemonnee.

Het bedrijf achter deze website is Orangebuddies. Zij zijn een bedrijf met meerdere spaarprogramma’s en cashback sites in zowel binnen als buitenland. Alle sites van de Orangebuddies hebben samen meer dan vijf miljoen gebruikers. Dit getal is wel gezien over alle 13 landen waar ze actief in zijn.

We hebben op het internet steeds meer commotie gehoord over cashback sites. Men suggereert namelijk dat het geen geld verdienen is als je eerst geld moet uitgeven. Wij zijn het hier mee oneens. Er zijn tal van aankopen die je sowieso al zou doen. Het is de bedoeling dat je cashback gaat toepassen op de aankopen die je al ging doen. Je hoeft niet opeens veel dingen uit het niets te kopen, dat is gekkenwerk.

Hoe werkt het?

Als allereerste is het belangrijk dat je jezelf gaat aanmelden voor ShopBuddies. De aanmelding is vrijblijvend en kosteloos. Je kan dus ook een tijdje geen gebruik maken van de website, dat is volledig jouw keuze. Wel raden we natuurlijk aan om wanneer mogelijk altijd de cashbacks te gebruiken, je doet de aankopen immers toch al.

Dus hoe gaat de cashback in zijn werk?

Stel je wilt een aankoop doen bij AliExpress. Je bent een mooi product tegengekomen wat je gewoon moet hebben. Of je hebt een meer geplande aankoop bij een andere webwinkel, het kan allemaal!

Eerst zoek je de webwinkel op bij de website van ShopBuddies. In dit geval zoeken we in het zoekveld dus naar AliExpress. Vervolgens zien de we knop “ga naar de actie”. Nu komt er een scherm tevoorschijn met instructies.

Shopbuddies uitleg

Voordat je naar de website van de webwinkel gaat zie je hoeveel cashback er verdient gaat worden. Zo kun je dus ongeveer uitrekenen wat je terugkrijgt. In dit geval is het een best hoog percentage aan cashback, namelijk maar liefst 6,3%.

Je hoeft daarna alleen nog te drukken op de knop die je naar de webwinkel brengt. Je doet de aankoop verder zoals je normaal gewend bent. Na een tijdje zal de cashback in jouw account staan.

De verdiensten moeten eerst nog goedgekeurd worden. De webwinkel moet namelijk wel een betaling/goedkeuring doen naar ShopBuddies voor de verdiende cashback. Wanneer dit is gebeurd zal het saldo beschikbaar worden ter uitbetaling.

Winacties

Naast het verdienen van geld kun je ook nog prijzen winnen op de website. Er zijn twee verschillende manieren van prijzen winnen, ledenacties en de loterij. De winacties staan vaak wel een tijdje open, je weet dus niet meteen of je gewonnen hebt.

Ledenacties

Ledenacties zijn eigenlijk grote verlotingen van prijzen zoals cadeaukaarten en website saldo. De actie duurt vaak wel een tijdje. Zo staat er nu eentje open tot aan de eerste dag van volgend jaar. Om mee te doen met de ledenacties betaal je alleen een 50 cent van jouw saldo als deelnamekosten.

Loterij

De loterij kom je tweemaal per jaar tegen. Je hebt de zomerloterij en de Nieuwjaars loterij. Prijzen die je kunt vinden zijn ook weer cadeaukaarten en andere fysieke producten.

ShopBuddies app

De ShopBuddies app is ontwikkeld om gebruikers ook op de mobiel een kans te geven op cashbacks. In de app kun je vrijwel alle functionaliteit vinden die je ook al gewend gaat zijn van de website. Eten bestellen via Thuisbezorgd? Open de Shopbuddies app en scoor een cashback. Je drukt op de knop en die verwijst je naar de Thuisbezorgd app. Vervolgens bestel je het eten en jouw cashback zal geregistreerd worden.

Hoeveel kun je verdienen

Wij hebben zelf de proef op de som gedaan door een tijdje lid te worden van ShopBuddies. We hebben in principe alleen cashbacks gedaan op aankopen die we toch al gingen doen. Na een maandje van cashbacks toepassen (voor dingen die toch al gekocht gingen worden) hebben we meer dan 50 euro verdiend. Op jaarbasis kun je dus meer dan 600 euro sparen. Ik zeg het nog eens, 600 euro voor iets wat je al doet!

Uitbetaling

Bij ShopBuddies kun je al een uitbetaling aanvragen bij een saldo van een enkele euro. Dat hoorde je goed, het drempelbedrag voor uitbetaling is 1 euro! Dit maakt het mogelijk om in no-time jouw geld te krijgen. Geen hoge minimumbedragen, gewoon lekker laag dus.

Uitbetaling kan op verschillende manieren. Bankoverschrijving, cadeaukaarten en de CashbackCard zijn allemaal mogelijk.

Bankoverschrijving

Voor een uitbetaling naar de bank is het alleen belangrijk dat je jouw IBAN-nummer opgeeft. Uitbetalingen naar de bank worden binnen 30 dagen verwerkt na aanvraag. De bankoverschrijving kan al vanaf een enkele euro.

Cadeaukaarten

Naast de vertrouwde bankoverschrijving staat er voor jou ook een mogelijkheid klaar om uit te betalen naar cadeaukaarten. De cadeaukaarten zijn digitaal en beginnen met een waarde van tien euro. Een aantal van de meest interessante opties zijn:

– De Bijenkorf
– Mediamarkt
– Zalando
– Douglas
– Hema

Er stonden eerst ook cadeaukaarten voor Bol.com bij, echter staan deze er nu niet meer bij. ShopBuddies zegt zelf dat ze de cadeaukaarten in 10-15 werkdagen sturen. Naar onze ervaring is dit in de praktijk veel sneller. Meestal zien we de kaarten binnen een normale week in de mailbox.

 

CashbackCard

Tot slot is er nog de CashbackCard. Dit is een prepaid credit card (ookwel debit card genoemd). Je kunt dus niet rood staan of schulden maken.

Het handige aan deze card is dat je hem kunt gebruiken bij plekken die alleen credit card accepteren. Veel buitenlandse abonnementen accepteren vaak alleen credit card. Omdat je geen automatische incasso kan doen via de bank is credit card dus de enige optie. De CashBackCard is in dit soort situaties de ideale oplossing.

De CashBackCard is op te waarderen met saldo. Ook kun je jouw ShopBuddies verdiensten uitbetalen naar de card.

Shopbuddies uitbetalen

Is ShopBuddies betrouwbaar?

Hier is het voor ons lastig. We hebben zelf gebruik gemaakt van de website, daarbij hebben we eigenlijk geen problemen gehad. Wel zien we dat veel reviews op het internet gemixte ervaringen hebben.

Wat het extra moeilijk maakt is dat wij andere sites van Orangebuddies hebben geprobeerd met alleen maar goede ervaringen. Dit maakt het voor ons moeilijk om te geloven dat deze site een uitzondering zou zijn.

Belangrijk is om te onthouden dat de site slechts een tussenpersoon is tussen webshop en klant. Als de webshop niet uitbetaald dan krijgt de site ook niet uitbetaald.

We vermoeden dat sommige webshops lastig zijn geweest en dat de gebruikers daarom weer naar ShopBuddies wijzen omdat zij de enige zijn met wie ze in contact staan. De meeste cashbacks verlopen echter vlekkeloos, men kan zelf ook iets verkeerd doen.

Zelf hebben we de cashbacks op ons account gekregen. We hebben meerdere keren een uitbetaling aangevraagd en deze is ook weer op tijd ontvangen. Voor ons is deze site dus wel een betrouwbare partij.

Conclusie

ShopBuddies is een controversieel onderwerp op het internet. Ervaring uit eerste hand leert ons dat ze gewoon betrouwbaar zijn. We hebben onze verdiensten snel op het account gekregen, vervolgens is dit weer snel uitbetaald.

Moet je jezelf aanmelden voor ShopBuddies? Uiteindelijk bepaal jij dat. Als je toch nog twijfelt dan raden we je aan om onze lijst te bekijken met best betaalde cashback sites.