Qassa review: Is Qassa betrouwbaar?

Qassa logo

Is Qassa veilig en betrouwbaar? Jazeker!
Zal ik lid worden van deze site? Misschien niet.

Maar… waarom? Omdat er een betere partij voor cashback is. Namelijk EuroClix.
Bij hen krijg je meteen een aanmeldbonus. Ook krijg je altijd 10% over wat jouw vrienden verdienen. Tot slot gaan de cashbacks minder de soep in.

Qassa in zichzelf is ook een leuke partij voor als de webwinkel er bij EuroClix niet tussen staat. Lees dus zeker dit blog. In dit artikel deel ik al mijn kennis en ervaring over Qassa. Zo ga ik in op de functies, betrouwbaarheid en potentie.

Voor -en nadelen
✅ Populaire winkels als Bol.com en Thuisbezorgd
✅ Een laag drempelbedrag voor uitbetaling
✅ Meerdere manieren van uitbetalen
✅ Betrouwbare partij die al lang bestaat
❌ Geen geld voor het uitnodigen van vrienden en familie
❌ Alleen cashback is echt interessant geld verdienen

Wat is Qassa?

Qassa bestaat al sinds de jaren 2000, toen nog bekend als Moneymiljonair. In het begin was Moneymiljonair een algemeen spaarprogramma gefocust op Nederlandse gebruikers. In 2014 is er een rebranding gedaan naar Qassa; een spaarprogramma met grote focus op het bieden van cashback.

Nederland is overigens niet het enige land waarin de site actief is. België, Frankrijk en vooral Duitsland zijn onder andere landen waar de dienst met grote populariteit actief is.

De organisatie achter Qassa is een BV gevestigd in Zeewolde, Flevoland. Zo’n 15 man personeel streeft elke dag de missie na om zoveel mogelijk geld terug te geven in de vorm van cashback.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Op de website van Qassa kun je geld verdienen door mee te doen aan bepaalde activiteiten zoals cashback verdienen op aankopen, vragenlijsten invullen en emails lezen. Zelf hanteert Qassa een raar valuta genaamd “Qoins”, elke 100.000 Qoins staan gelijk aan een euro maar in principe staat het saldo al getoond in euro om verwarring te voorkomen. Het verdiende geld kun je laten uitbetalen in de vorm van cadeaubonnen of keiharde euro’s naar uw bankrekening.

Verschillende manieren van verdienen

Om het verdienen van geld makkelijker te maken zijn er verschillende manieren van verdienen op Qassa. Sommige manieren zijn interessanter dan de ander. Ik loop je door de verschillende manieren zodat je weet wat het beste werkt.

Cashback verdienen

Van alle opties om geld te verdienen op Qassa is cashback de meest lucratieve vorm van verdienen. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 1700 webshops waarmee je cashback kunt verdienen via Qassa, voordat je ergens een bestelling plaats kan het dus lonen om te kijken of jouw aankoop bij Qassa kwalificeert voor cashback.

Dus hoe werkt Cashback bij Qassa?

Dat cashback klinkt allemaal heel leuk en aardig, maar hoe gaat dat in zijn werk? Het principe is heel simpel, hier een stapsgewijze uitleg:

1. Wanneer je iets wilt kopen op het internet check je eerst bij Qassa of er een mogelijkheid is tot cashback, dit kan je doen door simpelweg de naam van de webshop/website in te typen bij de Qassa zoekmachine.

2. Als je wel cashback kunt krijgen dan kan je gelijk naar stap 3. Mocht Qassa geen mogelijkheid bieden voor het verdienen van cashback voor jouw gewenste site dan stopt het nog niet daar, je kan een kijkje nemen voor andere cashback sites (bijvoorbeeld in onze andere reviews😉) die wel een mogelijkheid hebben om cashback te verdienen voor de plek waar je gaat winkelen.

3. Zoek de site waar je wat gaat kopen op bij Qassa. Vervolgens krijg je een knop waarop je kunt klikken, deze verwijst je door naar de website van de webwinkel/website. Na het doen van de aankoop zal de cashback geregistreerd worden bij Qassa.

4. Na goedkeuring van de verdiensten zal het geld beschikbaar zijn ter uitbetaling. De tijd die het kost om goedgekeurd te worden hangt af van website tot website, eten bestellen bij thuisbezorgd zal bijvoorbeeld sneller goedgekeurd worden dan een aankoop bij Bol.com.

Het zijn bovendien niet onbekende sites die op Qassa staan, veel populaire winkels zijn aangesloten bij Qassa, denk bijvoorbeeld aan:

· Bol.com
· AliExpress
· Thuisbezorgd
· Booking.com
· C&A
· Hunkemöller

Nu vraagt u zich al af, waarom zou Qassa mij betalen voor een aankoop die ik doe op een andere webwinkel? Dat is vrij eenvoudig, Qassa is partner van de aangesloten webwinkels. De webwinkels waarbij je cashback kunt verdienen geven Qassa een bedrag voor jouw aankoop, vervolgens krijg je hiervan weer het grootste gedeelte terug van Qassa.

Gratis aanbiedingen

Naast cashback is er ook nog de zogeheten pagina “gratis aanbiedingen”. Op deze pagina worden er af en toe nieuwe “taken” gezet die u kunt voltooien om een klein bedrag extra te verdienen. De taken zijn vaak heel kort en kosten vrij weinig tot geen inspanning.

Ergens een account aanmaken, een mening geven of jezelf inschrijven voor een nieuwsbrief wordt al als een taak aanschouwd. Voor de meeste van deze kleine taken is de beloning niet heel hoog, logisch aangezien er weinig inspanning voor nodig is.

Emails lezen

Het lezen van e-mails en het klikken op de bijkomende links is een andere manier van geld verdienen. Meestal is het lezen van e-mails een taak van enkele seconden. Omdat de vereiste inspanning minimaal is zul je jezelf net als bij de gratis aanbiedingen niet rijk gaan tellen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het meeste geld bij cashback ligt, alle andere manieren zijn kleine extra’s om uw winst zo hoog mogelijk te maken. Bovendien is geen enkel onderdeel van de site verplicht, je bepaalt zelf waar je aan wilt meedoen.

Vrienden uitnodigen

Een kanttekening van de website is dat er geen mogelijkheid is tot het verdienen van geld voor het uitnodigen van vrienden en familie. Een hoop andere online spaarprogramma’s bieden deze mogelijkheid wel. Vroeger was er wel een optie voor geld verdienen voor het aanbrengen van andere leden, deze optie is helaas later van de site gehaald.

Bingo rondes

Het bingospel van Qassa is vrij uniek; vrijwel geen een andere site geeft deze mogelijkheid. Het systeem geeft ieder lid van de site een gratis bingokaart voor elke spelronde. Voor de liefhebbers die een gokje willen wagen, er kunnen extra (maximaal 5) bingokaarten worden bijgekocht tegen een tarief van 25000 Qoins per bingokaart (zo’n 25 eurocent).

Elke bingoronde gaat door tot er een bingo is gevallen. De prijzen van de bingo zijn aantrekkelijk en maken het de moeite dan ook meer dan waard, zo is er momenteel een bingoronde met een prijs van 200 euro. Wanneer er een bingo valt onder meerdere leden dan zal de prijs verdeeld worden.

Welkomstbonus

Een andere leukigheid die momenteel helaas ontbreekt bij Qassa is een bonus voor het aanmelden. Een hoop sites geven nieuwe leden een kleine bonus ter welkomst, bij Qassa ontbreekt dit helaas wat best jammer is aangezien vrienden uitnodigen ook al niks oplevert. Uit andere bronnen op internet lijkt het er wel op dat er vroeger een welkomstbonus was van een euro, deze blijkt helaas niet meer actief te zijn.

Hoeveel kan ik verdienen?

Uiteindelijk gaat het ons allemaal om het geld, voor niks gaat de zon op. Voordat je het überhaupt zou overwegen om jezelf aan te melden wil je daarom wellicht eerst even weten wat je kunt verdienen.

De waarheid is dat een nummer geven lastig is. Welke manier van verdienen ga je het meest gebruiken? Als je alleen e-mail gaat lezen en de gratis aanbiedingen doet dan is het maar te vragen tot hoeverre het jouw tijd waard is.
Het echte geld ligt bij de cashback, hier kun je makkelijk honderden euro’s per jaar mee sparen.
Telkens lezen wij in andere reviews van mensen dingen als “Het is niet sparen als je geld moet uitgeven”. Echter ligt hier een grote missconceptie, er zijn namelijk veel uitgaven die we sowieso maken:

Eten bestellen via thuisbezorgd? Cashback!
Een vakantie boeken via booking.com? Cashback!
Mooie spullen bestellen op Aliexpress of Bol.com? Cashback!

Als je de cashback constant gebruikt dan zal je per jaar makkelijk honderden euro’s terugzien in jouw portemonnee. Bovendien kost cashback amper tijd, een mooie manier om extra geld te krijgen uit aankopen die je toch al zou doen.

Uitbetaling

De uitbetaling van je verdiensten kan op verschillende manieren. De beste methode van uitbetalen hangt af van jouw voorkeur.

Bank betaling

Verdiend geld uitbetalen naar de bank is meestal de meest populaire optie. Het minimum voor een bankbetaling is gelukkig niet hoog, goedgekeurde verdiensten kun je al vanaf 5 eurocent uit laten betalen. Er is ook een mogelijkheid om goedgekeurde verdiensten automatisch uit te laten betalen, dit is handig aangezien het vrij makkelijk is voor mensen om te vergeten dat ze nog op een site saldo hebben.

Wanneer je een uitbetaling naar bank aanvraagt dan zal de betaling meestal binnen een paar werkdagen op de bank staan.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn een andere manier van uitbetalen. Momenteel heb je de optie om uit te betalen in cadeaubonnen voor Bol.com of Qassa Deals. Voorheen was er ook een optie om uit te laten betalen in cadeaubonnen voor Wehkamp, momenteel staat deze er echter helaas niet meer bij.

Wanneer je een uitbetaling naar cadeaubon verzoekt dan zal het zo’n 5 werkdagen duren tot deze in de mailbox komen, de cadeaubonnen worden verstuurd naar de email die u gebruikt op de website.

Bol.com cadeaubonnen
Je kunt geld laten uitbetalen in Bol.com cadeaubonnen vanaf 10 euro. Het leuke is dat Bol.com ook een cashback optie is bij Qassa, je kunt dus weer cashback scoren wanneer je de uitbetaalde 10 euro gaat gebruiken.

Qassa Deals
Naast populaire en gebruikelijke betaalmethoden als bankbetaling en cadeaubonnen als bol.com is er ook nog de cadeaubon voor Qassa deals. De website Qassa deals is zoals de naam al doet vermoeden onderdeel van Qassa, het is min of meer een soort webshop met dagaanbiedingen waar je artikelen als batterijen soms voor een aantrekkelijke prijs kan kopen.

De Phillips Senseo hierboven kost bijvoorbeeld 60 euro, waar deze momenteel op Coolblue 74 euro kost. Bij het uitkeren van verdiensten naar een Qassa Deals cadeaubon komt een bonus van 25%. Wanneer je dus 50 euro laat uitbetalen naar Qassa Deals tegoed dan zul je 5×12.50=62.50 euro tegoed krijgen. Een Phillips Senseo zoals hierboven kost dan 50 euro in plaats van 74 euro.

Een ander leuk feit is dat alle aankopen op Qassa deals weer 3% teruggeven in cashback naar jouw Qassa account. De 59,95 in het voorbeeld boven geeft dus weer 1,80 euro naar jouw Qassa account.

Goede doelen

Voor de mensen die een grotere betekenis willen geven aan het verdiende geld is er ook de mogelijkheid om het geld direct te laten doneren aan een selectie gekozen doelen. Vanaf 10 euro kan je ervoor kiezen om Qassa een donatie te laten doen aan een van de volgende goede doelen:

· CliniClowns Nederland
· Cordaid kinderstem
· Cordaid mensen in nood
· KNGF Geleidehonden
· Kinderhulp
· Bont voor dieren
· War child
· Giro555
· Stop kindermisbruik
· Vlinderkind

Bingo abonnement

Voor fans van de bingo die Qassa aanbied is er nog een fijne methode van uitbetalen, een abonnement op de bingo. Door meerdere bingokaarten tegelijk in te kopen kan je tot wel 75% van de prijs besparen!

Is Qassa betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van een website is altijd het belangrijkste aspect. Leuke bedragen op het computerscherm zijn alleen leuk als ze ook echt naar geld op de rekening omgezet kunnen worden, of naar cadeaubonnen die gebruikt kunnen worden voor online winkelen. De hoofdvraag is dan ook, is Qassa betrouwbaar?

Met vreugde kunnen we vertellen dat Qassa een site is die niet zomaar wegrent met jouw geld, het zou raar zijn als een bedrijf met 15 man personeel in Zeewolde dagelijks tienduizenden mensen tilt. Betalingen gaan soepel en over het algemeen is er weinig probleem met de ledenservice van Qassa, wees dan ook niet bang om het een kans te geven.

Conclusie

Al met al is Qassa een betrouwbare partij om hier en daar een kleine extra terug te krijgen voor aankopen die je toch al zou doen. Verdiensten kun je makkelijk met een laag drempelbedrag uitbetalen naar de bank of cadeaubonnen om mee te winkelen bij Bol.com. Ondanks een goede basis tippen ze net niet aan de andere sites in onze lijst met best betaalde cashback sites.

Is Qassa een site waar jij jezelf moet aanmelden? Alleen jij kan het zeggen door te kijken naar wat je zelf als belangrijk ziet. Doe jezelf niet tekort door te weinig informatie in te winnen, lees onze lijst van beste cashback sites.