PanelClix review: Is PanelClix betrouwbaar?

PanelClix logo

Wil jij jezelf aanmelden bij PanelClix?

Dat is begrijpelijk. Het is een interessante partij met bijkomende voordelen.
Ik heb goed nieuws voor je. PanelClix is de nummer 1 op onze lijst met best betaalde enquête websites!

In deze review zal ik je alle informatie geven over PanelClix. Ik heb zelf gebruik gemaakt van de website, hierover deel ik mijn ervaringen. Eigenlijk weet je de uitkomst al, maar alle informatie is alsnog handig 🙂

Voor -en nadelen
✅ Handige aanmeldbonus
✅ Hoge uitbetaling per vragenlijst
✅ Stimulans om meer te sparen (Clix worden meer waard)
✅ Combinatie met EuroClix om ook cashbacks te verdienen

Wat is Panelclix?

Panelclix is een website waar je vragenlijsten en enquêtes kan invullen tegen een vergoeding. Bedrijven hebben informatie nodig voor hun onderzoeken om producten en diensten beter te maken, hier zijn wel respondenten voor nodig om hen te voorzien van data. Panelclix komt hier in het spel om het onderzoek uit te voeren voor de opdrachtgevers, zij betalen jou dan weer voor jouw hulp in het onderzoek. Natuurlijk pakken ze zelf een kleine commissie, maar dat is logisch.

Wellicht ken je Euroclix, een van de meest populaire cashback sites in Nederland. Misschien rinkelt er al een belletje omdat de namen erg op elkaar lijken. Panelclix is onderdeel van Euroclix, alleen dan meer gefocust op de enquête/onderzoek kant. Ze doen het overigens best goed, ze hebben namelijk meer dan 120.000 leden.

Het bedrijf achter Panelclix is iFlavours BV, een organisatie gefocust op marktonderzoek, cashback en aanbiedingen. Ze bestaan al sinds eind 1999, dit zou al iets moeten zeggen over de betrouwbaarheid. De vestiging in Amsterdam met zo’n 35 werknemers verklaart de goede en vriendelijke klantenservice die Panelclix aanbied aan haar leden.

Hoe werkt het?

Zoals je jezelf kunt voorstellen is het beginsel hetzelfde als andere enquête sites. Je vult enquêtes en vragenlijsten in tegen een vergoeding. De onderwerpen van de vragenlijsten variëren sterk, het kan echt gaan over producten tot zelfs politieke kwesties.

Zoals eerder gezegd, de onderzoeken worden gedaan door echte bedrijven. Zowel kleine als grote organisaties proberen informatie te verkrijgen voor de verbetering van wat ze aanbieden. Het gaat dus niet om fictief geld maar echte euro’s.

Aanmelding en profiel

Het aanmelden bij Panelclix is compleet vrijblijvend en kosteloos. Sterker nog, Panelclix geeft jou een mooie bonus van 2,55 euro wanneer je jezelf vandaag aanmeld.

Na het aanmelden kun je het beste jouw profiel invullen zodat Panelclix een idee heeft wie je bent. De enquêtes en vragenlijsten die je toegewezen krijgt zijn afhankelijk van jouw ingevulde profiel, dit is belangrijk zodat je alleen relevante uitnodigingen krijgt.

Wanneer je uitgenodigd bent voor een niet-relevante vragenlijst dan zal je al snel buitengesloten worden van het onderzoek (zonder vergoeding) omdat je niet behoort tot de doelgroep waar het bedrijf onderzoek naar doet. Oftewel, verloren tijd en een hoop frustratie als je jouw profiel niet invult. Na het invullen van het profiel raden we je aan om eens in de zoveel tijd een update te doen, een snelle blik om te kijken of het profiel nog actueel is als het ware.

Panelclix profiel aanvullen

Vragenlijsten en enquêtes

Vragenlijsten variëren sterk van onderwerp, er zit dus altijd wel een onderwerp tussen dat je interessant gaat vinden. Misschien kom je wel een onderwerp tegen waar jij persoonlijk heel dichtbij staat, in zo’n geval kan het invullen van dat onderzoek echt een plezier zijn waar je ook nog eens voor betaald gaat worden.

Meestal zijn er redelijk wat vragenlijsten beschikbaar die je kunt invullen. Naast een mooie hoeveelheid vragen zul je ook snel merken dat de uitbetaling per ingevulde vragenlijst relatief hoog is, zeker in vergelijking met andere enquête sites. Het duurt meestal niet lang voordat je genoeg hebt verdiend om een uitbetaling aan te vragen, wat alleen maar motiveert om lid te blijven.

Uitnodigingen

De uitnodigingen voor onderzoeken op Panelclix gaan per email, dit is handig omdat je meteen op de hoogte bent van onderzoeken wanneer je jouw email gaat checken. De uitnodigingen zijn net als het lidmaatschap zelf geheel vrijblijvend, je hoeft dus niet mee te doen aan een onderzoek wanneer je geen tijd of zin hebt. Het aantal uitnodigingen dat je gaat ontvangen hangt sterk af van je profiel, maar meestal is er voor iedereen wel ergens een onderzoek voor.

Een kleine kanttekening van de uitnodigingen is dat je niet voor elk beschikbare onderzoek een email uitnodiging zult ontvangen. Als je echt altijd op de hoogte wilt zijn van nieuwe onderzoeken dan raden wij je aan om de website regelmatig te checken.

Wanneer je uitgenodigd bent voor een onderzoek dan zul je altijd zien hoelang het ongeveer duurt en hoeveel je er mee gaat verdienen, dit is wel zo handig zodat je een inschatting kan maken of het jouw tijd wel waard is.

Panelclix uitnodiging

Vrienden en familie uitnodigen

Een leuk voordeel van Panelclix is dat je ook vrienden en familie kunt aanbrengen (als je dat wilt) tegen een vergoeding! Voor elk lid dat via jou aansluit bij Euroclix/Panelclix zul je een vergoeding ontvangen van 100 clix, dit staan gelijk aan zo ongeveer 1,50 euro.

Privacy

Voor iedereen is privacy een belangrijke factor. Je wilt wel zeker weten dat je niet zomaar e-mails en telefoontjes gaat ontvangen van vervelende verkopers die je wat proberen aan te smeren. Bovendien ben je vast benieuwd wat er gebeurd met jouw informatie, en antwoorden op vragenlijsten.

Panelclix is heel transparant in wat ze doen. Zo zullen ze nooit jouw informatie opeens doorverkopen aan derde partijen. Ook zijn ze nog lid van ESOMAR, hiervan volgen ze de gedragscode voor ethisch onderzoek. De antwoorden die je geeft op onderzoeken zijn anoniem en worden niet teruggehaald naar jouw identiteit, perfect want je kan dus gewoon eerlijk zijn.

Hoeveel kun je verdienen

Het leuke aan Panelclix is hoeveel geld je kunt verdienen. Als je regelmatig meedoet met de verschillende onderzoeken die Panelclix beschikbaar heeft, dan kan je wel 100 euro per maand verdienen. Er zijn vaak genoeg onderzoeken beschikbaar die meerdere euro’s kunnen opleveren.

Ook is er dan nog het cashback gedeelte naast Panelclix dat Euroclix met zich meebrengt. Als je toch al geld aan het verdienen bent met de enquêtes van Panelclix, waarom scoor je dan niet meteen wat makkelijke cashback op aankopen die je toch al ging doen via Euroclix? Bij een combinatie van beide verdienmodellen is 100 euro per maand heel normaal.

Wanneer je op de eindstreep jouw verdiensten lekker op gaat potten dan worden je clix meer waard (later meer hierover) waardoor je zomaar een heel aantrekkelijk deel van bijvoorbeeld een vakantie kan vergoeden puur op deze inkomsten (En op de vakantie pak je dan ook nog eens cashback 😉).

Uitbetaling

Wanneer je een saldo van 10 euro (1000 clix) hebt bereikt dan kun je een uitbetaling aanvragen voor jouw verdiensten bij Panelclix/Euroclix. Uitbetalingen gaan naar jouw bankrekening. Geen cadeaubonnen dus maar wel keiharde euro’s. Betalingen gaan vlot en in de correcte hoeveelheid, meestal staat het geld binnen 4 werkdagen al op de rekening.

Het is raadzaam om jouw clix wat langer op te sparen, om de een of andere reden is de waarde hoger wanneer je de clix lekker gaat oppotten. Hieronder een tabel met de clix/waarde verhouding.

ClixWaarde
1.00010 euro
2.00025 euro (25% extra)
5.00070 euro (40% extra)
10.000150 euro (50% extra)
20.000325 euro (63% extra)
50.000850 euro  (70% extra)


Zoals je aan de tabel kunt zien is jouw geld al 50 procent meer waard wanneer je wacht totdat je 10.000 clix hebt gespaard. Opzich een leuke manier van meer uit je verdiensten halen, een effectieve motivatie van sparen dus!

Is Panelclix betrouwbaar?

Panelclix is zeker weten een betrouwbare partij. Hoge vergoedingen, snelle betalingen en een vriendelijke klantenservice geven al een snelle indicatie op waarom Panelclix de nummer een is in Nederland met wat ze doen. Het is simpelweg niet een enkel dingetje wat ze goed doen, het zijn de vele dingen die ze goed doen wat hun de uitblinker maakt boven alle andere enquête sites en onderzoekpanels binnen Nederland.

Al voordat je een uitbetaling aanvraagt merk je hoe lekker de site werkt op technisch gebied. Wanneer je een onderzoek voltooid dan staat het geld vrijwel direct op jouw account, je hoeft dus niet nog eens te wachten voordat Panelclix de betaling van haar opdrachtgevers heeft ontvangen.

Bovendien, als je ook meedoet met cashback sites dan zul je zien dat Euroclix een van de beste partijen is in cashback. Je kan dit dus op een gecombineerd saldo doen met jouw andere verdiensten van Euroclix. Het is het totaalplaatje wat Euroclix betrouwbaar maar ook handig maakt.

Conclusie

Moet hier nog een conclusie voor komen? Panelclix is een heel fijne site die de kleine details tot de puntjes heeft uitgewerkt om jou een goede tijd te geven met wat extra geld verdienen. Hoge vergoedingen die snel uitbetaald worden leggen de basis voor deze handige site, naast andere voordelen. Bovendien krijg je ook nog eens die aanmeldbonus waarvoor je niks extra’s hoeft te doen. Zeker aanmelden dus!

Werp ook een blik naar onze lijst met beste onderzoekpanels. In deze lijst hebben we de beste websites voor je op een rijtje gezet.