Opinionbar review: Is Opinionbar betrouwbaar?

Opinionbar logo

Wat kan ik verwachten van Opinionbar? Is dit een goede enquête website?

Opinionbar is een OK website. Maar het voelt allemaal heel minimaal. Om deze reden staan ze ook niet in onze lijst met beste onderzoekpanels. Ik raad je niet af om jezelf er aan te melden, maar wel zijn er betere partijen. Als allereerste zou ik mezelf aanmelden bij de beste sites uit onze lijst. Als je daar niet genoeg van kan krijgen dan is Opinionbar nog een eventuele optie.

In dit blog geef ik jullie alle informatie over Opinionbar. Mijn ervaring en informatie zal je in de goede richting sturen op weg naar goede onderzoekpanels. Zo ga ik in op belangrijke vragen over betrouwbaarheid en verdien potentie.

Voor -en nadelen
✅ Minimale vergoeding van een euro
❌ Soms duren de onderzoeken wat langer
❌ Uitbetaling duurt vaak lang

Wat is opinionbar?

Opinionbar is een online enquête panel waar mensen hun mening delen in verschillende onderzoeken. Voor deelname aan het onderzoek krijgen ze een vergoeding die weer uitbetaald kan worden naar de bankrekening. Een leuke manier om online wat geld bij te verdienen.

Verschillende bedrijven hebben antwoorden nodig op hun vragen, aan de hand hiervan verbeteren ze zichzelf namelijk. Ze maken winst op de verbeteringen en hebben daarom een hoge waardering voor de informatie die nodig is.

Opinionbar komt hier in het spel, zij zijn iets beter dan de normale bedrijven als het aankomt op marktonderzoek. Door de bedrijven te ondersteunen in dit onderzoek pakken ook zij weer hun winst. Mensen zoals jij en ik vullen af en toe een vragenlijst in en verdienen leuk bij, iedereen wint dus 😊.

Het bedrijf achter Opinionbar is MetrixLab, een organisatie die haar diensten aanbied binnen het marktonderzoek. Als we het van de LinkedIn pagina aannemen dan hebben ze wel meer dan 1000 werknemers bij het moederbedrijf. Het bedrijf is dus vrij groot en bestaat al een tijdje, dit zegt ook dan weer meteen iets over de betrouwbaarheid.

Het enquête panel zelf bestaat al sinds ongeveer 2000 en heeft maandelijks gemiddeld meer dan een miljoen bezoekers verspreid over de hele wereld. Ook dit zijn weer kenmerken die duiden op een betrouwbare partij.

Hoe werkt het?

Eest is het belangrijk dat je jezelf aanmeld op de website. Jouw lidmaatschap is vrijblijvend en helemaal gratis. Na het aanmelden kun je al snel meedoen met de beschikbare vragenlijsten. We raden je wel aan om eerst even de moeite te nemen om de profielkenmerken in te vullen.

Profielkenmerken

Opinionbar wilt graag een idee hebben qua wie je bent en wat je interesses zijn. Eerst vul je jouw profiel zorgvuldig in. Vervolgens weet de site welke vragenlijsten naar jou toe moeten. Als je jouw profiel niet invult dan zul je zien dat je sneller uit een onderzoek gezet wordt. Ja dat klopt, dit is eigenlijk het enige wat nooit leuk is bij enquêtes panels. Als tijdens de vragenlijst blijkt dat je niet tot de doelgroep hoort dan.. kan je niet verder met de vragenlijst.

Ondanks een uitsluiting van het onderzoek zal je alsnog een kleine vergoeding krijgen van meestal 10 cent. Je wilt natuurlijk gewoon een volledige vergoeding dus vul sowieso je profiel eerst goed in om uitsluitingen te voorkomen!

Uitnodigingen

Na het invullen van jouw profiel zul je al snel zien dat je uitnodigingen ontvangt voor vragenlijsten. De uitnodigingen worden verstuurd per email. Dit is handig zodat je niet de hele tijd hoeft in te loggen om te weten of er nieuwe vragenlijsten beschikbaar zijn. Het aantal mailtjes dat je gaat ontvangen valt bovendien ook wel redelijk mee, je hoeft dus niet bang te zijn voor spam.

Vragenlijsten

De vragenlijsten zijn vrij divers in onderwerpen. Je kunt de ene keer vragenlijsten krijgen over actuele onderwerpen in de maatschappij. De andere keer kun je gevraagd worden naar jouw gedrag als consument, of een politiek onderwerp. Beschikbare vragenlijsten hangen eigenlijk vooral of van de opdrachtgevers die Opinionbar het onderzoek laten doen.

Voordat je meedoet aan een onderzoek zal je zien wat je krijgt en hoelang het duurt, wel zo transparant. De vragenlijsten zijn net als het lidmaatschap volledig vrijblijvend, dus als je niet mee wilt doen dan hoeft dat ook niet. Je kunt dus eigenlijk altijd voor jezelf een inschatting maken of de tijd die je kwijt bent het geld waard is.

Elke vragenlijst verdient minimaal een euro, dat is een goede vergoeding vergeleken met een hoop andere enquêtes sites. Maar eigenlijk hangt de “goede vergoeding” vooral af van hoelang het onderzoek duurt. Opinionbar zegt zelf dat de onderzoeken meestal zo’n 10 minuten duren, maar naar onze beleving was dat vaak wel een klein beetje langer.

De vergoeding zal na voltooiing van een vragenlijst meteen op het account staan, dat gaat dus lekker vlot.

Hoeveel kun je verdienen

De website van Opinionbar meld zelf dat je per enquête tussen de 1 en de 50 euro kan verdienen. Dit hogere bedrag hebben wij zelf nog nooit zien langskomen. Meestal is het rond de 1-2 euro. Wel zijn er meestal een handjevol onderzoeken beschikbaar die steeds terugkomen. Als je deze blijft invullen dan telt het over een hele maand wel snel op.

We hebben zelf ongeveer 20-35 euro per maand verdiend door zo nu en dan een enquête in te vullen op de website. Hoewel deze site niet in het plaatje past bij onze best betaalde enquêtes sites, is het nog steeds een site die de basis wel op orde heeft.

Uitbetaling

Je kunt bij Opinionbar een uitbetaling aanvragen wanneer je een saldo hebt bereikt van tien euro. De betaling gaat per bankoverschrijving. Precies, het hoeft dus niet eerst nog naar PayPal en dan weer naar de bank, het gaat gewoon direct naar de bank.

De uitbetalingen per bankoverschrijving gebeuren altijd in de eerste week van de maand. De snelheid van de uitbetaling hangt dus eigenlijk ook een beetje af van wanneer je de aanvraag doet. Als je het in de laatste week van de vorige maand aanvraagt dan zal het niet lang duren voordat je het geld hebt. Wel weet je hoelang jij moet wachten dus dat maakt men meer geduldig 😉.

Het is overigens ook nog mogelijk om jouw verdiensten door Opinionbar te laten doneren aan een goed doel. Perfect om de wereld een beetje beter te maken.

Is Opinionbar betrouwbaar?

We hebben de proef op de som gedaan door een tijdje lid te worden van Opinionbar. Twee dingen waren fijn bij het testen, namelijk de hoogte van de uitbetaling en de snelheid er van.

Dankzij de minimale vergoeding van een euro zaten we al heel snel op de 10 euro die nodig is voor een uitbetaling. Na het doen van de vragenlijst krijg je de vergoeding meteen op jouw account, dat ging ook netjes en vlot.

We hebben een uitbetaling aangevraagd en deze netjes ontvangen in de eerste week van de volgende maand, zoals ze het ook op de website vermelden.

Opinionbar is een betrouwbare partij om vragenlijsten bij in te vullen. Ze bestaan al vrij lang, houden het saldo goed bij en betalen deze ook weer heel vlot uit. We hebben voor de test ook een simpele vraag gesteld aan de helpdesk, deze vraag was binnen een dag beantwoord.

Conclusie

Opinionbar is een betrouwbare site die al wat langer actief is in de online enquêtes wereld. Wel is het zo dat ze voor onze mening alleen de basis echt goed doen, het voelt een beetje minimaal. Tegenwoordig zien we dat steeds meer enquêtes panels snellere betalingen doen, en daarnaast ook naar nieuwe betaalmethodes zoals cadeaubonnen. Bij Opinionbar blijft dit maar de eerste week van de maand wat toch wel jammer is. Ook duren de onderzoeken meestal wat langer waardoor de euro die je er minimaal voor krijgt eigenlijk niet meer zo speciaal is.

Over het algemeen vinden we het een site die een voldoende scoort. Als je jezelf wilt aanmelden dan raden we je eerst aan om te kijken waar het gras groener is, in onze lijst met best betaalde enquêtes sites.