Opiniemeters review: Is Opiniemeters betrouwbaar?

Opiniemeters logo

Is Opiniemeters een veilige site die ik kan vertrouwen? Yes, zonder problemen.
Moet ik mezelf aanmelden voor deze site? Dat kan, maar overweeg eerst alle opties.

Zo heb ik een lijst samengesteld met de beste enquête sites. Opiniemeters valt hier helaas net buiten de boot. Hoewel de site in zichzelf goed werkt, zijn er nog betere partijen waar je meer kunt verdienen.

Opiniemeters is buiten de lijst van beste onderzoekpanels ook een redelijke site. Het is dus niet dat zij zelf slecht zijn, het is dat andere sites gewoon uitblinken. In dit blog geef ik je alle informatie over Opiniemeters. Ik raad je aan om ook onze lijst met beste sites te checken voordat je jezelf bij deze site gaat aanmelden.

Voor -en nadelen
✅ Genoeg vragenlijsten
✅ Je maakt ook meteen kans op prijzen
✅ Betrouwbare partij met vlotte uitbetalingen
❌ Je valt net iets te vaak buiten de doelgroep

Wat is Opiniemeters?

Opiniemeters is een website waar een grote hoeveelheid mensen dagelijks meedoet met het invullen van snelle polls. Dit gedeelte van de site is nog niet eens het betaalde gedeelte, sommige mensen doen dus ook mee met stemmingen puur voor…  de nieuwsgierigheid naar de mening van anderen. Als je jezelf aanmeld dan kan je mee doen met grotere onderzoeken en enquêtes, hiertegenover staat dan meestal weer een kleine beloning of kans op een variatie in prijzen.

Opiniemeters vraagstelling

Het panel Opiniemeters is onderdeel van het bedrijf Panel Inzicht BV, een organisatie gefocust op marktonderzoek. Nederland is niet het enige land waar dit bedrijf actief is, ze hebben ook panels in België, Frankrijk en Duitsland.

De onderzoeken op het panel zijn vaak in opdracht van grote merken als Radio538, ING, BunQ, IKEA, Zalando en zelfs een aantal universiteiten. Radio538 heeft zelfs een eigen panel van Opiniemeters, puur gefocust op eigen onderzoek. Onderzoek naar muziek, evenementen en radioprogramma’s zijn onder andere activiteiten die wekelijks plaatsvinden via Opiniemeters.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Opiniemeters is een vrij eenvoudig enquête panel en het is vrij makkelijk te begrijpen. Toch is het handig om een paar dingen toch nog te weten zodat je straks niet voor onaangename verassingen komt te staan. Zo is het bijvoorbeeld echt belangrijk dat je in het algemeen weet hoe uitnodigingen en profielkenmerken werken. Het lidmaatschap is iets minder belangrijk maar wellicht alsnog handig om te weten voor later.

Vragenlijsten

Voordat je gaat beginnen met het invullen van vragenlijsten bij Opiniemeters kun je het beste eerst even je persoonlijke profiel invullen. Jouw profiel vul je in zodat Opiniemeters een inschatting kan maken tot welke groep jij behoort. Als je jouw profiel niet (of niet volledig) invult dan is er een grote kans dat je buitengesloten gaat worden van een onderzoek, dit betekent verloren tijd en misgelopen verdiensten.

Zelfs wanneer je jouw profiel zo goed mogelijk hebt ingevuld is er een kans dat je uitgesloten gaat worden van de selectie respondenten, dit heeft een simpele reden. De meeste vragenlijsten hebben binnen de doelgroep ook nog een aantal selectievragen om in te schatten hoeveel ze hebben aan jouw informatie. Ze proberen dus geen slaatje uit je te slaan, ze schatten aan de hand van een paar proefvragen alleen in of ze wat hebben aan jouw mening voor hetgeen wat ze onderzoeken.

Persoonlijk heb ik hier ups en downs mee. De ene keer ben ik vaker uitgesloten van onderzoeken dan de andere keer.

Wanneer je begint zal je al snel merken dat er genoeg onderzoeken beschikbaar zijn om aan deel te nemen. De lengtes van de onderzoeken variëren van snelle opiniepeilingen tot grotere vragenlijsten waarvoor iets meer energie is vereist.

Uitnodigingen voor onderzoeken

Het aantal uitnodigingen voor onderzoeken dat je zult ontvangen varieert sterk op jouw profiel. Adverteerders willen onderzoek verrichten op een specifieke doelgroep. Als jij niet behoort tot een bepaalde leeftijd, locatie of interesse dan zal je geen uitnodiging ontvangen. Wanneer je er wel toebehoort dan zullen anderen geen uitnodiging krijgen maar jij weer wel.

Niet iedereen heeft zin om elke keer in te loggen om te zien of er een nieuwe vragenlijst beschikbaar is om in te vullen. Om deze reden stuurt Opiniemeters de uitnodiging voor een vragenlijst ook per email, een makkelijke manier van op de hoogte blijven. Voordat je uitnodigingen gaat ontvangen zal Opiniemeters eerst om een bevestiging vragen, dit is om SPAM te voorkomen.

Opiniemeters uitnodiging

Het is aan te raden om na een uitnodiging niet lang te wachten met het invullen van de vragenlijst. Als je te lang wacht dan kan het zijn dat het onderzoek al voorbij is, of dat het aantal benodigde antwoord quota al behaald is.

Fijn is de transparantie bij de uitnodigingen van Opiniemeters. Voordat je aan een onderzoek begint zul je een geschatte tijd zien, dit is hoe lang het ongeveer duurt om de vragenlijst in te vullen. Naast een inschatting van tijd zul je zien hoeveel je gaat verdienen met het invullen, wel zo eerlijk.

Bescherming persoonsgegevens

Opiniemeters is aangesloten en gecertificeerd met meerdere organisaties ter bewaking van onderzoekskwaliteit. Gegevens verzameld uit onderzoeken worden uitsluitend gebruikt voor het onderzoek en genoemde doelen. Veel aandacht gaat uit naar het beveiligen van jouw persoonsgegevens, dit benadrukken ze sterk.

Soorten lidmaatschap

Er zijn verschillende statussen van lidmaatschap. De soorten lidmaatschap varieert van “A+ leden” tot “F leden”. Deze soorten lidmaatschap zijn niet zo interessant, ze hebben namelijk alleen betrekking tot jouw activiteit op Opiniemeters. Wel is er nog een interessant VIP-lidmaatschap.

Met een VIP-lidmaatschap behoort je tot de meest actieve gebruikers van de website. Je kan wat extra’s verdienen en zelf zegt de site binnenkort extra voordelen te geven aan leden met een VIP-lidmaatschap. Ik weet niet hoelang dat al op de website staat, misschien zou dit al een tijdje moeten gebeuren.

Prijzen

Opiniemeters verloot elke maand onder haar gebruikers een aantal prijzen. Zelf hanteren ze een systeem waarbij de kans op prijzen steeds hoger is wanneer je vaker meedoet met de vragenlijsten. Op homepagina en sociale media profielen kun je foto’s zien van prijswinnaar met hun prijs. De prijzen die Opiniemeters uitloot variëren sterk. Chocoladerepen, boodschap pakketten, een PlayStation en zelfs 650 euro aan punten!

Wel vraagt Opiniemeters de prijswinnaars om een foto te maken van zichzelf met de gewonnen prijs, als een teken van bewijs voor anderen. Persoonlijk lijkt dit me redelijk, maar sommige prijswinnaars staan wel een beetje ongemakkelijk op de foto. Niet iedereen heeft zin om op de foto te staan voor anderen, klein denkpuntje voor Opiniemeters hier.

Hoeveel kan ik verdienen?

Een van de meest belangrijke vragen is en blijft hoeveel je kan verdienen met lidmaatschap, een simpele afweging tussen tijd en geld. Uiteindelijk blijft dit wel het meest variabel, iedereen behoort tot een aparte doelgroep en daarom is dit getal verschillend van persoon tot persoon.

Als je over het algemeen meedoet dan moet 50-60 euro per jaar een haalbaar bedrag zijn. Zoals gewoonlijk raden wij aan om een enquête panel als deze te combineren met het gebruik van een cashback site, makkelijk sparen voor aankopen die je toch al doet.

Uitbetaling

Wanneer je bij Opiniemeters 1.000.000 punten hebt gespaard in jouw account dan kan je een uitbetaling van 12.50 euro aanvragen. Uitbetalingen gaan alleen in een veelvoud van 12.50 euro, ze worden betaald per bankbetaling. Geen cadeaubonnen, harde euro’s.

Nadat je een uitbetaling hebt aangevraagd kan je er op rekenen dat het geld binnen 10 werkdagen op de rekening staat.

Is Opiniemeters betrouwbaar?

Samen met de hoeveelheid die je kan verdienen is dit de belangrijkste vraag. Uiteindelijk moet je het geld wel gaan ontvangen. Gelukkig blinkt Opiniemeters hier uit met andere partijen. Betalingen zijn stipt op tijd in de correcte bedragen.

Een ander leuk iets aan Opiniemeters is dat zij vrij open zijn in gemaakte fouten. Zo staat er letterlijk op de over ons pagina: “Niet alles gaat altijd goed. Sorry daarvoor.” Bovendien, meestal worden er alleen fouten gemaakt omdat ze bezig zijn met de website zo fijn mogelijk te maken voor ons, de gebruikers.

Conclusie

In conclusie is Opiniemeters een betrouwbare site om enkele tientallen euro’s per jaar te sparen door zo nu en dan mee te doen met onderzoeken. Betalingen gaan vlot en je maakt bovendien ook maandelijks kans op prijzen. Hier en daar zal je worden buitengesloten van een onderzoek maar dit is bijna overal zo.

Moet je jezelf aanmelden bij Opiniemeters? Ik zou zeggen lees nog eerst wat van onze andere reviews, er zijn nog meer veelbelovende sites en wellicht zijn er andere partijen die beter bij jouw voorkeuren passen. Check hiervoor onze lijst met beste enquête sites. De lijst hebben we zorgvuldig samengesteld.