Opinieland review: Is Opinieland betrouwbaar?

Opinieland logo

Wil jij jezelf aanmelden bij Opinieland?

Dan ben je op de juiste plek! Op mijn blog schrijf ik over geld onderwerpen. Bijvoorbeeld het verdienen van geld door het invullen van vragenlijsten. Ook heb ik een lijst samengesteld met de beste sites om jezelf voor aan te melden. Opinieland zit in deze lijst omdat ik zelf goede ervaringen heb met hen.

Wellicht wil je jezelf nog een beetje inlezen alvorens het aanmelden. Dat is te begrijpen, uiteindelijk wil je weten of het jouw tijd wel waard is. In dit blog lees je al mijn kennis over Opinieland. Dankzij de inhoudsopgave kun je snel zoeken naar wat je wilt weten.

Voor -en nadelen
✅ Genoeg onderzoeken
✅ Uitnodigingen per email
✅ Vergoedingen snel uitgekeerd
✅ Uitbetaling naar bank of cadeaubon
✅ Betrouwbare partij
❌ Sommige andere sites hebben een hogere vergoeding per ingevulde vragenlijst

Wat is opinieland?

Opinieland is een online enquête panel waar je geld kunt verdienen voor het invullen van enquêtes/vragenlijsten. Bedrijven en verschillende organisaties zijn dagelijks bezig met het verbeteren van hun producten en diensten, om dit te doen moeten zij weten wat mensen als wij denken van wat zij aanbieden.  

Bedrijven betalen Opinieland om voor hun het onderzoek te doen. Vervolgens verdeelt Opinieland het onderzoek onder haar leden, hiervoor krijgen ze betaald. Als lid en helpende hand in het onderzoek ontvang jij voor jouw tijd een vergoeding.

Het zijn niet alleen saaie vragenlijsten van bedrijven die niemand interesseren. Het leuke aan Opinieland is dat de onderzoeken sterk variëren, omdat ze samenwerken met verschillende klanten. Zowel kleine als grote merken, fabrikanten en andere organisaties voeren onderzoek uit via Opinieland.

De site is in beheer van Dynata (voorheen bekend als SSI; Survey Sampling International). Zoals de naam al doet vermoeden is het moederbedrijf heel internationaal, zo staat Opinieland in het buitenland ook bekend als Opinion World. Met aanwezigheid in meer dan 30 landen is de site dus een van de grootste enquête panels ter wereld. Bovendien hebben ze nog andere panels zoals Waardevolle mening.

Goede doelen hebben ook aandacht bij dit panel, zo maakt het bedrijf elke maand tien duizend dollar over naar het Amerikaanse Rode Kruis. Deze donatie gaat niet ten koste van wat je zelf verdient dus dat is nog beter. Op de eindstreep verdien je dus geld, heeft jouw mening impact en help je nog eens goed doel!

Hoe werkt dat precies?

Je verdient geld door het delen van jouw mening op het online panel. Meedoen kan via computer, laptop, telefoon en tablet. De onderwerpen kunnen sterk variëren, dit maakt het panel interessant voor iedereen. Bovendien worden onderwerpen gefilterd door profielkenmerken voordat je een uitnodiging ontvangt, later meer hierover. Een paar van de belangrijkste dingen die je moet weten behandel ik nu.

Aanmelding en profielmerken

Aanmelden bij Opinieland is kosteloos en bovendien geheel vrijblijvend. Je kunt meedoen wanneer je wilt, je hoeft dus niet deel te nemen aan elk onderzoek wanneer je dit niet wilt. Opzich best handig aangezien je niet altijd tijd of interesse hebt voor onderzoeken.

Wanneer je jezelf hebt aangemeld voor Opinieland dan is het aan te raden om als allereerste jouw profielkenmerken in te vullen. Dit is min of meer zodat de site ongeveer een idee heeft wie je bent en waar je bij betrokken bent. De profielkenmerken zorgen ervoor dat jij geen uitnodigingen zult ontvangen voor onderzoeken die niet bij jou van toepassing zijn. Als je begint aan een onderzoek en je bent uit het onderzoek gescreend omdat je niet tot de doelgroep behoort dan is dat vervelend, de profielkenmerken kunnen dit voor je voorkomen dus geef dit goede aandacht. Profielkenmerken kunnen met tijd veranderen, het is dus de moeite waard om eens in de zoveel maanden een blik te werken op de profielkenmerken om deze te updaten.

Vragenlijsten

Alvorens het invullen van een vragenlijst zul je zien wat je zult verdienen. Ook zul je zien hoe lang het ongeveer duurt om de vragenlijst in te vullen, dit is handig voor het inschatten of je wel wilt meedoen aan het onderzoek. Het verdiende geld zal direct na voltooien van het onderzoek op jouw account worden gezet.

Uitnodigingen

Uitnodigingen voor onderzoeken en vragenlijsten worden altijd per e-mail gestuurd. Het is aan te raden om je mail goed in de gaten te houden (maar dat doet iedereen toch al, toch?) om op de hoogte te zijn van nieuwe onderzoeken.

Na het ontvangen van een uitnodiging is het altijd slim om niet lang te wachten, onderzoeken zijn namelijk tijdgebonden en bovendien is het mogelijk dat een onderzoek gesloten is nadat een aantal mensen heeft meegedaan.

Het aantal onderzoeken dat je zult ontvangen varieert sterk op het profiel. Het is daarom ook mogelijk dat vrienden of familie meer uitnodigingen krijgen dan jij, of andersom. Voor sommige doelgroepen is er meer vraag naar onderzoek dan anderen. Over het algemeen zijn er meestal wel onderzoeken beschikbaar om aan deel te nemen.

Prijstrekking

Naast het aanvragen van een uitbetaling kun je ook “loten” kopen voor de Opinieland prijstrekking. De prijstrekking is eens per kwartaal, de winnaar van de trekking krijgt maar liefst 2000 euro!

Privacy

Voordat je lid gaat worden is het fijn om te weten dat jouw persoonlijke gegevens niet worden doorverkocht. Je zult dus nooit zomaar gebeld of gemaild worden door iemand die je wat wilt aansmeren (tenminste, niet door jouw aanmelding bij Opinieland). Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat jouw email volgepropt gaat worden met spam.

Hoeveel kun je verdienen

Hoeveel je verdient hangt af van hoeveel onderzoeken je doet. Al met al denken wij dat rond de 50 euro per maand haalbaar moet zijn, maar dit hangt wel af van jouw deelname frequentie. We raden aan om jezelf nooit voor maar 1 panel aan te melden, dan limiteer je de potentiële inkomsten.

Uitbetaling

Het is mogelijk om je verdiensten uit te laten betalen wanneer je een saldo van 10 euro hebt bereikt.
Uitbetaling kan naar PayPal of cadeaubonnen. Wanneer je een uitbetaling aanvraagt naar PayPal dan is het nog steeds mogelijk om het vanaf PayPal weer naar jouw bankrekening te laten storten.

Er zijn verschillende cadeaubonnen beschikbaar van populaire winkels als Bol.com en Zalando. Ook Je kunt punten ook verzilveren voor populaire merken als Apple en Douglas, of de traditionele VVV cadeaubon. Alle uitbetalingen zijn meestal binnen stipt 48 uur verwerkt, lekker snel dus.

Zelf laat ik het geld naar mijn PayPal account gaan om het vervolgens weer naar bank te betalen. Een handig trucje is om uit te betalen naar cadeaubonnen en deze te gebruiken voor een aankoop die je toch al zou doen (lees hierover trouwens ook onze cashback uitleg voor extra inkomsten), dan hoeft het niet naar de bank waardoor je het ook niet opgeeft bij de belastingdienst.

Is Opinieland betrouwbaar?

Ervaring uit eerste hand leert dat Opinieland een betrouwbare partij is om online enquêtes bij in te vullen tegen een vergoeding. Verdiensten gaan meteen naar het account wanneer je een enquête hebt gedaan, je hoeft dus niet nog eens extra te wachten. Uitbetalingen gaan op tijd en in de correcte hoeveelheid, perfect dus.

Opinieland is een betrouwbare speler in zowel Nederland als Buitenland, ze zijn al lang op de markt en je zult dus geen spijt krijgen van een lidmaatschap bij deze partij.

Conclusie

Opinieland is een van de beste panels in Nederland, we raden ze dan ook sterk aan als je enquêtes wilt invullen voor geld. Er is een goed aanbod aan onderzoeken waaraan je kunt deelnemen, de totale verdiensten zijn dan ook niet verkeerd. Betaling is snel en correct naar jouw gekozen methode. Kortom, aanmelden bij Opinieland!

Om winsten te maximaliseren raden we je ook aan om een kijkje te nemen naar extra sites. Zo hebben we een lijst samengesteld met de beste enquête sites. Aan de hand van deze lijst kun jij je aanmelden bij de beste sites.