NuCash review: Is NuCash betrouwbaar?

NuCash logo

Wil jij jezelf aanmelden bij NuCash?

Dat snap ik eigenlijk wel. Niet voor niets zijn ze een van de beste spaarprogramma’s in Nederland. Een mooie manier van geld verdienen. In dit blog kun je al mijn kennis en ervaringen over NuCash lezen. Aanmelden is sowieso verstandig maar misschien wil je nog een paar dingen weten.

Voor -en nadelen
✅ Geld verdienen met cashback en betaalde enquêtes
✅ Vrienden uitnodigen en 10% van hun inkomsten (extra) krijgen
✅ Snelle uitbetaling via verschillende manieren

Wat is NuCash?

NuCash is een online spaarprogramma waar je mee kunt doen aan verschillende activiteiten om wat extra geld bij te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld cashback verdienen op aankopen, enquêtes invullen en mails lezen. Ook kun je leuke prijzen winnen.

De NuCash website maakt deel uit van een bedrijf genaamd Orangebuddies. Zij hebben meerdere spaarprogramma websites in zowel binnenland als buitenland. Misschien komt Cashbackkorting je bekend voor, dit is ook een site van Orangebuddies die heel bekend is in Nederland. Eigenlijk lijken alle sites op elkaar, alleen de huisstijl en het thema zijn net een beetje anders.

De verschillende thema’s van het bedrijf lopen erg uiteen. Zo hebben ze een site genaamd “LadyCashback”, deze doet het uiteraard beter bij de vrouwen dan bij de mannen. Cashbackkorting is weer meer gefocust op het aanbieden van cashback. NuCash is eigenlijk een algemene website.

Hoe werkt het?

Eerst is het belangrijk dat je jezelf gaat aanmelden voor de website. Na het aanmelden krijg je meteen een aanmeldbonus van een euro, dat was makkelijk! Zodra je een eerste blik werpt op de website zul je meteen zien dat er een hoop  verschillende opties voor je zijn om geld te verdienen. NuCash maakt trouwens gebruik van een eigen valuta genaamd Cashcoins, dit is als het ware het saldo wat je opspaart. Een cashcoin staat gelijk aan een euro.

Ik zal een handige uitleg geven voor de belangrijkste punten van NuCash, dan kun je meteen aan de slag.

Cashback verdienen

Om te beginnen kun je cashback verdienen op aankopen. Voor ons geld zijn cashbacks de meest lucratieve manier om geld te verdienen. Het kost bijna geen tijd, en je kan er meestal meerdere euro’s op vooruit gaan.

Het enige wat je hoeft te doen om een cashback te scoren is even op een knop drukken. Je zoekt de webwinkel op en NuCash geeft je een knop. Als je deze knop gebruikt dan zal je op de aankoop een aantal procent terugkrijgen op jouw account.

Waarom zouden ze dat doen? NuCash is partner met heel veel webwinkels om dit voor elkaar te krijgen. Ze worden betaald door de webwinkel om jou aan te brengen als klant. Je krijgt het meeste geld hiervan in eigen zak, zelf pakken ze een klein deel van de winst.

Een aantal mensen vinden het niet “geld verdienen” omdat je eerst iets moet kopen om de commissie te verdienen. Hier zijn wij het sterk mee oneens. Er zijn genoeg aankopen die je toch al zou doen en waarop een cashback dus eigenlijk altijd rendabel is.

We vergeten eigenlijk allemaal wel eens dat we een cashback kunnen scoren op onze aankopen. Om deze reden heeft NuCash de cashback alert gemaakt. De cashback alert is een extensie die je kunt downloaden voor jouw browser. Als je op een site zit waar je een cashback kunt scoren dan zal de extensie jou hiervan een melding geven. Nooit meer een cashback vergeten dus 😉.

Enquêtes invullen

Op de cashbacks na zul je het meeste geld verdienen met het invullen van vragenlijsten en enquêtes. Deze variëren eigenlijk altijd sterk in onderwerp. Je kunt een vragenlijst krijgen over producten, merken en politieke onderwerpen. De beloning per vragenlijst hangt sterk af van hoelang de vragenlijst duurt.

Ook hierbij zal je jezelf al afvragen, waarom krijg ik betaald voor het delen van mijn mening? Dit komt omdat bedrijven bepaalde informatie nodig hebben voor het verbeteren van wat ze aanbieden. Voor deze informatie moeten ze vaak vragen stellen aan alledaagse mensen zoals jij en ik. NuCash komt hier als tussenpersoon omdat ze een groot bereik hebben. Wij doen de vragenlijst en krijgen een leuke vergoeding voor onze deelname aan het onderzoek.

Vrienden uitnodigen

Voor het uitnodigen van vrienden kun je ook een interessante vergoeding krijgen. Voor elke vriend of familielid die je aanmeld krijg je twee euro. Bovendien zul je van hun cashback verdiensten ook nog eens 10% krijgen. Dit gaat niet ten nadele van hun overigens, ze krijgen nog steeds net zoveel cashback.

Je kunt als het ware dus eigenlijk een klein stroompje passieve inkomsten genereren dankzij het uitnodigen van vrienden.

E-mails lezen

Je kunt geld verdienen door middel van e-mails lezen die NuCash toestuurt. Je krijgt e-mails toegestuurd naar jouw mailbox. Voor het lezen van de e-mails kun je een beloning krijgen van een halve tot een hele cent per mail.

Geld verdienen met het lezen van e-mails is niet onze favoriete methode. Je zal in de praktijk niet het meeste geld gaan verdienen met simpelweg het lezen van e-mails.  Het is daarom dus belangrijk dat je jezelf vooral gaat focussen op cashbacks en enquêtes zodat je zoveel mogelijk kunt verdienen.

Naar onze ervaring krijg je elke dag wel een paar e-mails in de mailbox. Als het allemaal teveel is dan raden we je aan om een e-mailregel in te stellen bij jouw e-mail provider. Alle e-mails van NuCash zullen dan automatisch naar een speciaal mapje gaan. Zo kun je dus een goed overzicht houden over de mails die wel meer prioriteit voor jou hebben.

Je kunt overigens ook gewoon in jouw NuCash account aangeven dat je niet dit soort mails wilt ontvangen. Dan kun je jezelf nog wel focussen op hetgeen wat je wel wilt doen.

Advertenties klikken

Naast e-mails zijn er ook nog advertenties en banners waar je op kunt klikken voor een kleine vergoeding. Ook hier weer kun je denken aan een halve tot een hele cent per advertentie. Net als de e-mails zien wij dit niet als een interessant verdienmodel. De cashbacks en enquêtes verdienen in verhouding gewoon zoveel malen meer dan dit soort andere dingen.

Winacties

Naast verdienen kun je bij NuCash ook nog dingen winnen. Er zijn regelmatig verschillende winacties beschikbaar waar je aan kunt deelnemen. De soorten winacties en prijzen variëren van actie tot actie.

NuCash winnen

Veiling

Op de veiling worden er leuke prijzen geveild. Je doet als het ware met jouw verdiende cashcoins dus een bod voor bepaalde producten en andere prijzen. We hebben eerder gezegd dat de website in beheer is van Orangebuddies. Ze hebben het veilingsysteem als het ware gekoppeld aan al hun spaarprogramma’s in het binnen -en buitenland. Je bied dus eigenlijk op tegen andere leden in heel Europa.

NuCash veiling

Voorspel de uitslag

Je kunt zelfs meedoen met een prijsvraag om zo prijzen te winnen. Zo nu en dan zijn er vragen op de site over actuele onderwerpen zoals televisie programma’s en dergelijke. Sommige prijsvragen komen ook terug, denk aan:

– Wie is de mol?
– De winnaar van The voice of holland
– Voetbalwedstrijden zoals EK’s en WK’s

Om mee te doen met een prijsvraag hoef je alleen een deelname te doen. Deelname kost slechts een cashcoin. Een belangrijk detail bij de prijsvragen is dat er maar een enkele winnaar gekozen zal worden. Je hebt dus bij een voorspelling sowieso meerdere winnaars, maar hieruit zal dus een prijswinnaar verloot worden. Dus zelfs met de juiste voorspelling is het mogelijk dat je geen prijs wint, dan vinden we wel jammer.

Ledenacties/Winacties

Naast de gebruikelijke winacties heb je ook nog de zogenoemde ledenacties. Dit is een soort loterij voor meestal cadeaubonnen of shoptegoed. De looptijd is vaak wat hoger, het duurt dus wel een tijdje voordat je weet of je hebt gewonnen.

NuCash ledenacties

De deelname van dit soort winacties is meestal maar 50 cent, oftewel 0,50 cashcoins. Het leuke aan de ledenacties is dat je een vrij hoge prijs kunt winnen voor relatief weinig risico. Ook worden er hier wel meerdere winnaars getrokken waardoor je weer meer kans hebt op prijs.

Loterij

Bij NuCash is de loterij iets wat je niet heel vaak zal tegenkomen. De loterijen zijn namelijk vaak erg seizoen gebonden. Zo heb je elk jaar een zomerloterij en een nieuwjaar loterij. Ook hier kun je weer prijzen winnen zoals shoptegoed en cadeaubonnen. Bij de loterij zijn de kosten voor een deelname ook redelijk laag.

Bingo

Bij NuCash kun je meespelen met verschillende rondes Bingo. Belangrijk om te onthouden is dat je ook hier speelt tegen mensen uit het hele netwerk van Orangebuddies. Je speelt dus niet bingo tegen alleen de mensen die lid zijn van NuCash.

Om mee te doen met de bingo hoef je alleen een bingokaart te kopen. Er zijn verschillende bingokaarten. De een is goedkoop met een normale prijs, de ander wat duurder met hogere prijs. Hoe meer je riskeert hoe meer je kunt winnen dus. De hoogste prijs die je kunt winnen is 450 cashcoins (dit staat gelijk aan 450 euro) voor een bingokaart van een cashcoin.

Nadat je de kaart hebt gekocht hoef je alleen nog jouw geluksgetallen te kiezen, vervolgens zie je direct of je gewonnen hebt.

NuCash bingo

Jackpot

De NuCash jackpot is een van de meest interessante winacties op de website. Meedoen met de jackpot kost namelijk helemaal niks. Precies, je hoeft alleen lid te zijn van de website om kans te maken op de jackpot. Dit maakt het winnen wel iets moeilijker aangezien alle leden dus automatisch meedoen.

De jackpot is eigenlijk een soort prijzenpot waar NuCash elke dag automatisch een euro bij doet. Er zit wel een maximumbedrag van 50 euro (50 cashcoins) op de jackpot, hierna stijgt hij niet meer.

Elke dag is er een winnaar voor de jackpot, maar nu komt het interessante. Je weet alleen of je gewonnen hebt door de jackpot pagina elke dag een kijkje te geven. Als de prijs geïnd is door de winnaar dan begint hij weer bij 1 euro. Als de prijs niet geïnd is dan gaat hij verder met het oppotten van de prijs.

Niet veel mensen bekijken de jackpot pagina, dit betekent dat hij eigenlijk altijd wel al op de maximum prijs van 50 euro zit. Als je de jackpot hebt gewonnen dan hoef je alleen nog op de knop te drukken om hem te claimen en dan zal de prijs bij jouw saldo bijgeschreven worden.

Je kunt ook een ticket kopen die de prijs automatisch claimt mocht je deze winnen. Zo’n ticket kost 0,25 cashcoins. Hij is geldig totdat de jackpot is geclaimd. Als iemand anders wint en de jackpot claimt dan moet je dus weer een nieuw ticket kopen.

Mobiele app

Tegenwoordig zitten we allemaal steeds meer op onze mobieltjes en tablets. Althans, meer dan de oude vertrouwde computer of laptop. Om deze reden heeft NuCash een app ontwikkeld die je kunt gebruiken om ook op de mobiel cashcoins te scoren. Alle functionaliteit die je op de website hebt zal je ook in de app tegenkomen. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Hoeveel kun je verdienen?

De belangrijkste vraag is, wat schuift het? Leuk dat ze allemaal opties hebben om geld te verdienen, maar wat gaat hiervan in mijn zakken? Wij hebben de proef op de som gedaan door ons zelf aan te melden voor NuCash.

We hebben vooral gebruik gemaakt van de cashbacks. Daarnaast hebben we voldoende meegedaan met enquêtes. Voor dit voorbeeld hebben we geen advertenties geklikt of e-mails gelezen. Tot slot hebben we een paar vrienden uitgenodigd voor de website.

In een maand van meedoen met NuCash hebben we zo’n 70 euro verdiend. Eerlijk gezegd was dit niet heel veel moeite, het is dus een site waar je lekker kunt verdienen.

Je kan overigens nog veel meer verdienen door jezelf aan te melden voor meer sites. Hiervoor hebben we een lijst gemaakt met de best betaalde enquête sites.

Uitbetaling

Bij NuCash kan je een uitbetaling uitvragen wanneer je een saldo hebt bereikt van 10 cashcoins, oftewel 10 euro. De drempel voor uitbetalen ligt dus niet heel hoog. Je zal na de ene uitbetaling al weer snel een nieuwe aan kunnen vragen.

Er zijn verschillende manieren om jouw verdiende tegoeden uit te betalen. Zo kan je een uitbetaling krijgen in de vorm van cadeaubonnen of een bankoverschrijving. Daarnaast is er nog de eigen Cashbackcard.

NuCash uitbetalen

Bankoverschrijving

De bankoverschrijvingen gaan vrij vlot en eenvoudig. Vul jouw IBAN in en bevestig de aanvraag. Na het doen van de aanvraag zul je het geld binnen 30 dagen op de rekening zien. Wij hebben het geld eerder op de rekening zien komen dan 30 dagen, ze dekken zichzelf alleen in voor wanneer het wel langer kan duren. Je zult het meestal dus sneller hebben 😊.

Cadeaubonnen

Voor de shoppers onder ons is er ook de mogelijkheid om een uitbetaling van saldo te doen naar cadeaubonnen. Er zijn een aantal verschillende cadeaubonnen beschikbaar voor populaire winkels en merken. De meeste cadeaukaarten zijn digitaal, ze komen dus per mail en niet per post.

Cadeaubonnen worden volgens NuCash per e-mail verstuurd binnen 10 tot 15 werkdagen na aanvraag. Onze ervaring leert dat ze meestal veel sneller in de mailbox komen.

CashbackCard

Dan is er ook nog de Cashbackcard. Dit is een debit card, hetzelfde als een credit card maar dan prepaid waardoor je niet rood kunt staan.

Als je bij NuCash een aanvraag doet voor de Cashbackcard dan heb je die binnen enkele dagen al in huis. Een hoop sites die een online abonnement aanbieden accepteren alleen credit card. Nederland is bijvoorbeeld een land waar lang niet iedereen een credit card heeft. Voor dit soort situaties is de Cashbackcard dus een ideale oplossing.

Het is een debit card, dit betekent dat je niet rood kunt staan en geen schulden kunt maken. Bij het aanvragen maakt het dus ook niet uit of je een negatieve BKR-registratie hebt. Je kunt de Cashbackcard zelf opwaarderen. Bovendien kun je jouw inkomsten van NuCash ook uit laten betalen naar het saldo op jouw Cashbackcard.

Is NuCash betrouwbaar?

Wellicht kon je dit al eerder invullen bij het lezen van dit artikel, ja! We hebben een tijd gebruik gemaakt van NuCash. Enquêtes betalen direct uit naar het saldo. Voor cashbacks moet je vaak wel even wachten tot deze goed is gekeurd maar dat is gebruikelijk.

Ons saldo werd goed bijgehouden en de uitbetalingen gingen lekker vlot. Ook de helpdesk heeft ons goed geholpen toen we een simpele vraag stelden ter test. Kortom, bij NuCash en andere sites van de Orangebuddies ga je alleen maar goeie ervaringen hebben!

Conclusie

Waar wacht je nog op? Ga je nu aanmelden bij NuCash en begin met verdienen!
Voor ons geld is dit een van de beste verdiensites die er is. Lekker geld bijverdienen in leuke bedragen, geen problemen dus.