Mobrog review: Is Mobrog betrouwbaar?

mobrog logo

Is Mobrog een goede partij om vragenlijsten bij in te vullen?

Jazeker! Een geweldige website om enquêtes bij in te vullen. Ze staan in onze lijst met beste enquête sites. Hoge vergoedingen en snelle betalingen leggen de basis voor Mobrog. Maar ik wil niet teveel verklappen.

In dit blog geef ik jullie al mijn informatie en ervaringen met Mobrog. Ik beantwoord belangrijke vragen over de betrouwbaarheid en de potentie van inkomsten.

Voor -en nadelen
✅ Hoge vergoeding per vragenlijst
✅ Snelle uitbetaling
✅ Handige app
❌ Onderzoeken zitten vaak al vol

Wat is Mobrog?

Mobrog is een bedrijf dat online marktonderzoek uitvoert. Mensen kunnen enquêtes en vragenlijsten invullen tegen een vergoeding. Organisaties betalen bedrijven als Mobrog om onderzoek te doen naar bijvoorbeeld de reputatie van hun merken en producten, simpelweg omdat dit soort bedrijven gespecialiseerd zijn in dit soort onderzoek. Normale mensen zoals jij en ik doen mee met de vragenlijsten op Mobrog, vervolgens krijgen we betaald voor onze hulp in het onderzoek.

Mobrog is onderdeel van Splendid Research GmbH, een Duits bedrijf gefocust op verschillende vormen aan marktonderzoek. Splendid Research bestaat sinds 2017, maar MOBROG gaat al terug sinds 2011 omdat het toen waarschijnlijk nog onder een ander moederbedrijf viel.

Verder heeft Mobrog een aanwezigheid in meer dan 80 landen. Met miljoenen gebruikers zijn ze een van de grootste en meest populaire enquête panels ter wereld.

Hoe werkt het?

Om mee te doen moet je jezelf eerst aanmelden op de website. Aanmelden is kosteloos en geheel vrijblijvend. Je doet alleen mee wanneer je zelf wilt, je bent dus nooit verplicht om mee te doen aan elke vragenlijst die er is. Wel moet je mee doen om wat te verdienen, dus het loont wel om actief mee te doen. Na het aanmelden is het belangrijk dat je een paar dingen weet zodat je optimaal gebruik kunt maken van de website, deze punten behandel ik verder in dit artikel.

Profielkenmerken

Om te beginnen is het handig om jouw profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Mobrog vraagt je dan een aantal profielvragen om een beetje kennis met je te maken. Dankzij de antwoorden op deze vragen zullen ze een idee hebben over wie je bent.

Alle vragenlijsten zijn gedoeld op een specifieke groep mensen. De uitnodigingen voor de vragenlijsten worden gebaseerd op de profielkenmerken. Als je niet voldoet aan een doelgroep dan zal je na de eerste paar vragen al snel uit een onderzoek gegooid worden zonder een vergoeding. Om deze reden is het verstandig om de profielvragen zo goed mogelijk te beantwoorden zodat je teleurstelling en frustratie in de toekomst kunt voorkomen.

Uitnodigingen

Uitnodigingen voor vragenlijsten worden verstuurd via e-mail of een notificatie van de app (ja er is ook een app!) Zorg dat je niet te lang wacht met meedoen aan de vragenlijst, anders is de kans groot dat de vragenlijst al genoeg antwoorden heeft waardoor je niet meer de mogelijkheid hebt om mee te doen aan die vragenlijst.

Het aantal uitnodigingen dat je zult ontvangen gaat sterk afhangen van de profielkenmerken. Bedrijven zijn immers op zoek naar antwoorden van een specifieke groep mensen. Het is mogelijk dat jouw vrienden en familie meer of minder uitnodigingen krijgen dan jij, omdat zij vallen onder een ander profiel. Je zult dus nooit 100% dezelfde vragenlijsten ontvangen als andere mensen die meedoen met het panel.

In de uitnodiging zul je zien hoeveel je gaat verdienen en hoelang het onderzoek duurt, dan kun je een afweging maken of je wel of niet wilt meedoen. Zo kan het zijn dat je liever meedoet met kortere of juist langere onderzoeken. Wij raden persoonlijk aan om zoveel mogelijk mee te doen om jouw inkomsten te maximaliseren. Niet geschoten is altijd mits, dat is het motto.

Bang dat je een uitnodiging hebt gemist? Je kunt altijd nog even snel inloggen op de website om te zien welke vragenlijsten er nog voor jou openstaan.

Vragenlijsten

De enquêtes van Mobrog kunnen elke keer sterk variëren in onderwerp. Zo kun je gevraagd worden over jouw reisvoorkeuren, jouw mening over bepaalde producten en ook advertenties. Bedrijven gebruiken deze feedback om hun producten en diensten te verbeteren, je verbeterd de wereld dus ook een beetje 😊.

De beloningen per vragenlijst variëren erg, om deze reden is het handig om voor jezelf een vuistregel te maken zodat je weet hoeveel tijd/moeite jij wilt steken in het meedoen. Je weet van tevoren altijd wat je kunt verdienen dus aan de transparantie ligt het niet.

Vrienden uitnodigen

Als jouw vrienden en familie zich via jou aanmelden bij Mobrog dan zul je een euro krijgen nadat ze een paar vragenlijsten hebben ingevuld. Er is dus een kleine beloning beschikbaar wanneer je jouw vrienden laat aanmelden voor de website.

Mobrog app

Tegenwoordig zijn we allemaal steeds meer bezig met de mobiele telefoon dan bijvoorbeeld een computer of laptop. Mobrog heeft hier slim op ingespeeld met de ontwikkeling van de Mobrog app. Dankzij de app kun je ook nog eens pushmeldingen krijgen zodat je direct op de hoogte bent van nieuwe vragenlijsten, deze meldingen kun je naar wens ook uitzetten.

Met de app kun je net als via de websites ook vragenlijsten invullen en geld verdienen met Mobrog. De app is beschikbaar voor zowel Android als IOS, niemand is dus buitengesloten.

Je kunt al snel zien dat de app best populair is, hij heeft alleen in Google Play al meer dan een miljoen downloads van mensen die dagelijks meedoen met de vragenlijsten.

Hoeveel kun je verdienen

De gemiddelde vergoeding per vragenlijst is bij Mobrog interessant en dit is vooral wat hun een interessante partij maakt om enquêtes bij te doen. Over het algemeen lijkt er wel wat commotie te zijn over hoe snel de vragenlijsten vol zitten. Je kunt meestal vroeg bij de vragenlijsten zijn door de app te installeren en push-meldingen aan te zetten, maar werkt alleen voor de mobiele enquêtes.

Op de eindstreep denken wij dat je met Mobrog toch al makkelijk tientallen euro’s per maand kan verdienen. Dit is wel mits je ook meedoet aan de onderzoeken die beschikbaar zijn.

Uitbetaling

Een uitbetaling aanvragen is al mogelijk wanneer je een bedrag van 5 euro bij elkaar hebt verdiend in jouw account. De uitbetaling verloopt via PayPal of Skrill, het is dus belangrijk dat je een PayPal of Skrill account hebt. Na het aanvragen van de uitbetaling kun je het geld meestal al binnen 2 uur op je account verwachten. Bovendien, Mobrog betaald de transactiekosten van de uitbetaling!

Vanaf de PayPal/Skrill rekening kun je het geld verder laten uitbetalen naar jouw vertrouwde bankrekening. Lekker makkelijk dus.

Is Mobrog betrouwbaar?

Jazeker! Wij hebben tot nu toe nog geen enkel problemen gehad met het geld verdienen bij Mobrog. Na het voltooien van een vragenlijst heb je het geld snel op jouw account. Dankzij het lage drempelbedrag kun je het verdiende geld snel uitbetalen. Nadat je een uitbetaling hebt aangevraagd staat het meestal binnen 2 uur op jouw PayPal account.

Mobrog is zonder twijfel een zeer betrouwbare partij om vragenlijsten bij in te vullen. Miljoenen mensen in binnen -en buitenland gingen je voor en dat is niet zonder reden.

Conclusie

Mobrog is een uitstekende site om enquêtes bij in te vullen, zeker aanmelden dus! Betrouwbaarheid en gemak staan centraal. Vergeet niet om je voor nog meer sites aan te melden zodat je jouw inkomsten potentie kunt vergroten. Zo hebben wij een lijst met de best betaalde enquête sites, zeker een paar minuten van je tijd waard!