Lifepoints review: Is lifepoints betrouwbaar?

Lifepoints logo

Twijfel je bij het aanmelden voor Lifepoints?
Grote kans dat je deze site bent tegengekomen omdat je geïnteresseerd bent in geld verdienen met het invullen van enquêtes.


Voor ons is deze site een van de beste onderzoekpanels in Nederland. Dus moet je jezelf aanmelden? Misschien een goed idee en misschien ook niet… zo had ik zelf betere ervaringen met Opinieland.



Ook wil je waarschijnlijk nog wat extra dingen weten voordat je lid gaat worden. Om deze reden heb ik dit blog geschreven. Hier kun je alle informatie van Lifepoints vinden. Ben je op zoek naar een specifiek stukje informatie? Gebruik de inhoudsopgave om het snel op te zoeken :).

Voor -en nadelen
✅ Genoeg onderzoeken beschikbaar om aan mee te doen
✅ De gemiddelde vragenlijst betaald ook nog eens goed
✅ Punten staan meteen op je account na het invullen van een vragenlijst
✅ Uitbetalingen worden snel verwerkt naar PayPal of cadeaubon

Wat is Lifepoints?

Lifepoints is een online enquête panel waar mensen hun mening delen tegen betaling. Bedrijven doen onderzoek naar belangrijke vraagstukken om hun producten te verbeteren. Meestal zijn de bedrijven zelf niet het meest handig in onderzoek doen, om deze reden betalen ze specialisten zoals Lifepoints.

Voor sommige onderzoeken is het belangrijk om mensen te vragen wat zij vinden van bepaalde dingen, hier komt Lifepoints in het spel. Door middel van slimme vragenlijsten kunnen bedrijven beter begrijpen wat consumenten willen. Dankzij de verbeteringen zullen de producten weer beter verkopen, de bedrijven winnen dus ook. Iedereen profiteert van het onderzoek, win-win dus.

Lifepoints is in het beheer van een bedrijf genaamd Lightspeed. Zij zijn gefocust op het aanbieden van verschillende diensten binnen het marktonderzoek, waaronder enquête panels. Ze bestaan al sinds 2000 en zijn inmiddels dus uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de wereld.

Vroeger stond Lifepoints nog bekend onder andere namen zoals GlobalTestMarket en MySurvey. Deze panels zijn een beetje verouderd op technisch gebied, om deze reden zijn ze samengekoppeld naar dit nieuwe panel genaamd Lifepoints. Als je nog wilt inloggen bij GlobalTestMarket en MySurvey dan moet je dat voortaan ook via de nieuwe site doen, al jouw info en punten zijn gewoon meeverhuisd. Het panel heeft zo’n 5 miljoen leden verspreid over de hele wereld. Mensen uit Amerika, Azië en natuurlijk Europa doen al dagelijks mee met de onderzoeken op dit mooie panel.

Hoe werkt het?

Het beginsel is eigenlijk hetzelfde als bij alle onderzoekpanels. Je krijgt betaald voor het invullen van vragenlijsten die gaan over van alles en nog wat.

Om te beginnen moet je jezelf wel aanmelden. Het mooie aan deze website is dat aanmelding volledig gratis en vrijblijvend is. Je doet dus alleen mee aan onderzoeken wanneer jij zelf wilt. Bovendien kun je ook kiezen voor welke enquêtes je wel wilt mee doen en welke niet, jij bepaalt. Ik zal nu de meest belangrijke punten van het Lifepoints panel doornemen zodat je optimaal gebruik kan maken van de website.

Profilering

Nadat je jezelf hebt aangemeld bij het panel raden wij je streng aan om als allereerste jouw profiel goed en volledig in te vullen. Het systeem moet als het ware nog een beetje kennis met jou maken. Als ze weten wie je bent en waar je geïnteresseerd in bent dan kan je gekoppeld worden aan vragenlijsten die bij jou van toepassing zijn.

Als je jouw profileringsvragen niet of niet volledig invult dan is de kans groot dat je aan vragenlijsten gaat meedoen die niet voor jou bedoeld zijn. Nu denk je waarschijnlijk “Wat maakt dat nou uit? Als ik maar mijn beloning krijg!”, hier ziet het panel echter doorheen. Elke vragenlijst heeft namelijk ook een paar vragen om te kijken of jij bij de doelgroep hoort. Als het tijdens het onderzoek blijkt dat je niet tot de doelgroep hoort dan gooien ze je uit het onderzoek en dan zal je dus niet de beloning krijgen. Uit het onderzoek gegooid worden kan een hoop frustratie met zich meebrengen als het vaak gebeurd, het is dus echt belangrijk dat je eerst de profileringsvragen goed gaat doornemen.

Mocht je onverhoopt toch uitgesloten worden van een onderzoek dan zal Lifepoints je alsnog een paar punten geven. Dit is natuurlijk nooit zoveel als wat de eigenlijke beloning had kunnen zijn.

Het puntensysteem

Op het panel is er sprake van een puntensysteem. Voor elke vragenlijst die je doet ontvang jij dus (je raad het al) punten genaamd “Lifepoints”. Elke punt staat gelijk aan ongeveer een cent. De echte waarde van de punten merk je eigenlijk pas bij het aanvragen van de uitbetaling. Als je 550 punten hebt dan staat dat gelijk aan zo’n 5 euro.

Uitnodigingen

Je zal de uitnodigingen voor de meeste vragenlijsten per e-mailbericht ontvangen. Als je dagelijks jouw email bekijkt dan zal je dus ook meteen weten wanneer je weer uitgenodigd bent voor een nieuwe vragenlijst.

Mocht je alles georganiseerd willen houden dan kan je in jouw email account ook regels opstellen. Zo kun je een regel maken die er voor zorgt dat alle e-mails van Lifepoints naar een apart mapje gaan, zo kun je alles netjes houden.

Je kunt trouwens ook af en toe gewoon op het panel inloggen, dan zie je meteen alle vragenlijsten die nog openstaan.

Het aantal uitnodigingen dat je gaat ontvangen zal sterk afhangen van jouw profiel. Omdat vragenlijsten bedoeld zijn voor specifieke doelgroepen kan het dus ook zijn dat jouw vrienden en familie bijvoorbeeld meer of minder uitnodigingen krijgen dan jij. Het kan zelfs gebeuren dat je in de ene periode van het jaar heel veel uitnodigingen krijgt en in de andere weer minder. Als je echt van mening bent dat je teveel uitnodigingen ontvangt dan kan je dit binnen jouw account instellingen altijd nog wijzigen.

Vragenlijsten

De vragenlijsten variëren meestal heel sterk in onderwerp. Je kunt vragenlijsten verwachten die gaan over producten, diensten, merken en zelfs politiek. Ook kan je bijvoorbeeld uitgenodigd worden voor een vragenlijst die gaat over actuele onderwerpen die spelen in de wereld.

Na het invullen van een vragenlijst zul je direct de beloning op jouw Lifepoints account ontvangen. Best fijn dat je niet nog hoeft te wachten tot zij eerst betaald krijgen van hun opdrachtgever.

Je zult voordat je meedoet aan een vragenlijst nog zien hoelang de vragenlijst ongeveer duurt en hoeveel je er voor gaat verdienen. Zo kun je dus een inschatting maken of jij het jouw tijd en moeite waard gaat vinden. Is de beloning te laag? Dan sla je hem over. Duurt het onderzoek voor jou te lang? Dan sla je hem over.

Wel kun je alleen verdienen door mee te doen, wij raden dus eigenlijk aan om met zoveel mogelijk onderzoeken mee te doen. De vuistegel is eigenlijk dat de langere onderzoeken meestal ook meer verdienen.

Privacy

Bij het invullen van vragenlijsten en het geven van dit soort informatie heb je hoogstwaarschijnlijk een vraag naar de waarborging van jouw gegevens. Lifepoints meld zelf dat zij geen gegevens doorverkopen of gebruiken voor doeleinden anders dan het verrichte onderzoek. Belangrijk om te onthouden is dat de meeste vragen meerkeuze zijn. Dit betekent dat de antwoorden op alle vragen worden samengevoegd om uiteindelijk statistieken uit te draaien, nummers dus. Uiteindelijk leiden individuele antwoorden die je doet dus niet terug naar jou.

Hoeveel kun je verdienen

De belangrijke vraag, hoeveel kun je verdienen met het invullen van vragenlijsten bij Lifepoints? Uiteindelijk hangt dit altijd af van hoeveel enquêtes je bij hen invult. De meeste enquêtes hebben een redelijke vergoeding en meestal zijn er ook een hele hoop beschikbaar om in te vullen.

Wij hebben door Lifepoints te gebruiken tientallen euro’s per maand verdiend. Een trucje wat wij hierbij toepassen is jezelf aanmelden voor meerdere enquête sites. Als je jezelf aanmeld bij meerdere websites dan kun je altijd de hoogst betalende enquêtes doen om jouw verdiensten te maximaliseren. We raden je aan om een kijkje te nemen naar onze lijst met best betaalde enquête sites, er zijn namelijk nog veel meer sites als Lifepoints die ook goed betalen.

Uitbetaling

Je kunt bij Lifepoints een uitbetaling aanvragen wanneer je een saldo hebt bereikt van minimaal 550 punten. Ze hebben een paar verschillende opties om de uitbetaling te doen. PayPal en cadeaubonnen behoren tot de mogelijkheden.

PayPal uitbetaling

De meest gebruikelijke manier van uitbetalen bij Lifepoints is per PayPal. Vanaf jouw PayPal account kun je het geld weer laten overschrijven naar jouw eigen bankrekening. Bovendien kan je het geld ook gebruiken bij andere winkels die PayPal accepteren. Wel is het belangrijk dat je bij Lifepoints hetzelfde emailadres gebruikt als bij PayPal, anders gaat de uitbetaling fout.

Cadeaubon uitbetaling

Naast PayPal heb je ook nog de vertrouwde cadeaubon. Er zijn verschillende cadeaubonnen beschikbaar. Het aanbod is niet super groot maar je kunt jouw Lifepoints dus ook inwisselen voor:

Vanaf 5 euro / 550 punten:
– Bol.com cadeaubon (Digitale cadeaubon)
– iTunes cadeaubon (Digitale cadeaubon)

Vanaf 10 euro / 1100 punten:
– Zalando (Digitale cadeaubon)
– Decathlon (Digitale cadeaubon)
– Hema (Digitale cadeaubon)
– Nationale bioscoop bon (Digitale cadeaubon)

Daarnaast kun je voor 1270 punten een fysieke cadeaubon van 10 euro ontvangen voor de IKEA.

Digitale cadeaubonnen worden bij Lifepoints meestal verstuurd binnen 5 tot 10 werkdagen. Onze persoonlijke ervaring leert echter dat de cadeaubonnen al in de mailbox staan na 5 normale dagen, niet werkdagen dus. Grotere bedragen van honderden euro’s kunnen wel tot 10 werkdagen duren. Handig om te onthouden, Lifepoints besteed de uitbetalingen uit naar een ander bedrijf. Je zult dus een cadeaubon ontvangen van een bedrijf genaamd Perk plus, je hoeft dus niet verbaasd te zijn als je een mail krijgt van een andere partij.

Lifepoints punten verzilveren

Is Lifepoints betrouwbaar?

Lifepoints is een betrouwbare partij om jouw enquêtes bij in te vullen. Op het moment van schrijven is de naam Lifepoints pas een jaar in Nederland. De oude concepten GlobalTestMarket en MySurvey waren al twee prachtige partijen om enquêtes bij in te vullen. Met het samenvoegen van de panels naar Lifepoints hebben ze alleen maar goed gedaan omdat alles nu makkelijker is bij te houden.

De punten staan na voltooiing van een enquête direct op het account. Met een laag drempelbedrag van 5 euro kun je al snel een uitbetaling aanvragen en ook deze heb je weer snel binnen. Wij hebben alleen maar goede ervaringen met Lifepoints en je zult dus ook bij ons geen slechte verhalen van ze horen.

Conclusie

Lifepoints staat bovenaan ons lijstje van best betaalde enquête websites. Het is een betrouwbare partij waar je goed kunt verdienen met het invullen van vragenlijsten. Verdiensten worden snel uitbetaald naar jouw keuze van uitbetaling zoals PayPal en cadeaubon. Toch verdiende ik zelf meer met Opinieland, persoonlijk raad ik je dan ook aan om je in Opinieland te verdiepen.

We raden je ook aan om jezelf aan te melden bij andere enquête panels zodat je jouw verdiensten aanzienlijk kunt verhogen. Neem hiervoor zeker een kijkje in onze lijst met best betaalde enquête sites.