Ipsos i-say review: Is Ipsos i-say betrouwbaar?

Ipsos i-say banner

Wil je extra geld verdienen met het invullen van vragenlijsten en enquêtes?
Grote kans dat je Ipsos I-say bent tegengekomen. Wellicht wil je eerst wat informatie inwinnen over gebruik en betrouwbaarheid. Dat is begrijpelijk omdat je jezelf altijd het beste even kunt inlezen.

Ik kan je alvast vertellen dat ze wel in de lijst staan met best betaalde enquêtes sites. Alsnog raad ik je aan om dit blog te lezen met onze ervaringen. Door zelf gebruik te maken van I-say kan ik je vertellen hoe het werkt en of ze betrouwbaar zijn. Wil je een specifiek stukje informatie weten? Maak gebruik van de inhoudsopgave en je hebt het zo gevonden!

Voor -en nadelen
✅ Gulle uitbetaling per vragenlijst
✅ Vragenlijsten zijn snel en fijn om in te vullen
✅ Genoeg vragenlijsten en uitnodigingen
✅ Uitbetalen via PayPal en cadeaubonnen

Wat is i-say?

I-say is een online enquête panel waar mensen hun mening delen tegen een vergoeding. I-say is een website in het beheer van het bedrijf Ipsos. Na een oprichting in 1975 hebben ze niet lang stil gezeten, sinds 1990 heeft het bedrijf veel bedrijven opgezet en opgekocht. De organisatie Ipsos is sinds de overname van een ander bedrijf in 2011 een van de drie grootste bedrijven in de wereld als het aankomt op marktonderzoek. Vandaag de dag heeft Ipsos een aanwezigheid in maar liefst 87 landen, met wereldwijd 16.530 medewerkers! Bovendien zijn ze zelfs beursgenoteerd, dit zou eigenlijk al iets verklappen over de betrouwbaarheid die Ipsos i-say met zich meebrengt.

Hoe werkt het?

Het beginsel voor i-say is hetzelfde als bij andere online enquête panels, je verdient geld door enquêtes en vragenlijsten in te vullen. Ook snelle polls (enkele vragen) over actuele onderwerpen zul je tegenkomen bij i-say. Ook kan je een aanbod krijgen waar i-say je uitnodigt om een product te ontvangen, dan mag je het product testen en jouw mening geven over bepaalde vragen. Vaak mag je met dit soort product tests het product ook houden als beloning.

De reden dat i-say je kan belonen voor jouw mening is simpel. Bedrijven en organisaties geven i-say de betaalde opdracht om voor hen onderzoek te doen naar bepaalde vraagstukken. Het is vanzelfsprekend dat bedrijven hun producten en diensten constant willen verbeteren, dit zorgt weer voor meer klanten die tevreden zijn en terugkomen, dit levert de bedrijven weer geld op.

Hier komt dus i-say in het spel, zij zijn gespecialiseerd in het onderzoek doen voor de bedrijven. Zij moeten dus vaak mensen ondervragen waarvoor ze dit online panel hebben gemaakt. Jij doet mee met een onderzoek of vragenlijst van i-say en zij zullen je dan een beloning geven voor jouw hulp bij het onderzoek.

Wellicht heb je wel eens rond de tijd van het stemmen voor de 2e kamer een artikel gezien met hoe de peilingen er voor staan. Zo doet i-say ook onderzoek naar politieke peilingen, zodat iedereen al een idee heeft van hoe de peilingen er voor staan voordat de stemtellingen bekend zijn gemaakt. Nu je het algemene plaatje van i-say snapt is het belangrijk om een paar kleine details te weten. Enquête sites variëren sterk van elkaar op verschillende gebieden. Zo variëren de onderwerpen, hoeveelheid uitnodigingen, hoogte van uitbetaling en manier van uitbetaling sterk per online panel. Om deze reden is het handig om het artikel door te lezen zodat je weet waar je aan toe bent voordat je lid gaat worden bij een site als i-say.

Aanmelding en profiel

Om te beginnen, aanmelding bij i-say is volledig gratis en vrijblijvend. Je bepaalt dus zelf of en wanneer je meedoet met een enquête of vragenlijst. Wel kunnen ze je een mail sturen als je een heel lange tijd inactief bent geweest. Daarnaast is het verstandig je profielkenmerken in te vullen, hier vertel ik straks over.

Inactiviteit en deactiveren

Wat we wel hebben gemerkt is dat je na een heel lange tijd van inactiviteit een mail ontvangt van i-say waarin ze je vragen om in te loggen omdat je account anders gedeactiveerd zal worden. Belangrijk is om te onthouden dat dit alleen zal gebeuren als je voor een ongebruikelijk lange periode niet ingelogd bent op de i-say website (maandenlang niet inloggen dus). Het enige wat je hoeft te doen om iets als dit te voorkomen is even inloggen op de website, bovendien lichten ze je ook per e-mail in wanneer dit het geval is zodat je ook nog een kans hebt om dit te voorkomen.

Invullen van profielkenmerken

De profielkenmerken, een van de belangrijkste dingen om goed door te nemen wanneer je jezelf aanmeld, ongeacht welke enquête site. Elk onderzoek van i-say is gericht op een bepaalde doelgroep, dit betekent dat ze kijken naar de kenmerken van jouw profiel. Kenmerken als leeftijd, geslacht, locatie, opleiding, interesse en zelfs relatiestatus kunnen een effect hebben op het soort uitnodigingen dat je gaat ontvangen voor onderzoeken.

Als je de kenmerken goed invult dan zal het systeem van i-say een goed beeld hebben van welke enquêtes en vragenlijsten bij jou passen. Dit heeft 2 voordelen:

– Je zult vooral onderzoeken krijgen die voor jou van toepassing zijn, ze zullen meestal dus niet saai of oninteressant zijn.

– Je zal minder snel uit een onderzoek gegooid worden. I-say bekijkt de antwoorden die je geeft op het onderzoek, zo zijn er een paar screening vragen om te kijken of je tot de doelgroep behoort. Als je niet tot de doelgroep behoort dan kan je niet verder met het onderzoek. Meestal krijg je voor dit soort situaties alsnog 5 punten, maar het is toch vervelend omdat je niet de hele beloning hebt gekregen.

Uitnodigingen

De uitnodigingen voor onderzoeken gaan per e-mail. In de email zie je meteen jouw huidige saldo aan punten. Naar onze ervaringen zal je mailbox niet vol belanden met spam, wel zijn er wel genoeg uitnodigingen voor enquêtes. Belangrijk is om te weten hoe je hier mee moet omgaan. Je kunt voor het gevoel overspoeld raken, dit is niet de bedoeling. Je moet de hoeveelheid uitnodigingen je eigen maken. Om deze reden raden wij aan 2 dingen te doen:

– Zie de kans, er zijn genoeg uitnodigingen en je zult dus genoeg kansen hebben om te verdienen.

– Maak in jouw mailbox een regel die alle mails van i-say naar een aparte map verplaatst. Dan heb je ook een overzicht op de andere e-mails.

Het aantal mails met uitnodigingen valt wel mee, maar we snappen ook dat het cognitief niet heel fijn is als je mails tegenkomt van iets waar je alleen af en toe zin in hebt. Als je de regel voor jouw mailbox toepast dan kan je soms in vrije tijd denken “hey, laat ik even een vragenlijst invullen!” en dan ga je naar de map met uitnodigingen om mee te doen. Of je logt in op jouw account, dan zie je ook meteen alle open uitnodigingen. Bovendien kan je zelfs nog als alternatief in jouw instellingen wijzigen of en hoe vaak je e-mails met uitnodigingen wilt ontvangen.

De vragenlijsten

De vragenlijsten variëren sterk in onderwerp en lengte. Om deze reden zul je voordat je begint met een vragenlijst ook zien waar het onderzoek over gaat, hoelang het duurt en hoeveel je er voor gaat verdienen, wel zo transparant.

Onderzoeken kunnen gaan over producten, diensten, merken en zelfs politieke vraagstukken. Omdat de onderzoeken variëren zul je de ene vragenlijst interessanter vinden dan de ander.

Na het voltooien van een onderzoek zul je meteen de beloning op jouw account krijgen. Je hoeft dus niet nog eerst eens te wachten tot i-say de betaling heeft gehad van de opdrachtgever. Je krijgt direct betaald na het voltooien van de vragenlijst.

Het puntensysteem

De website maakt gebruik van een heel simpel puntensysteem. Elke punt staat gelijk aan ongeveer een cent. Sommige beloningen kosten omgerekend meer punten dan de andere. Dit is vooral belangrijk om te onthouden bij het kiezen van een uitbetalingsmethode.

De i-say app

Tegenwoordig zitten we allemaal steeds meer op mobiele apparaten. Om deze reden heeft i-say een eigen app gelanceerd voor IOS en Android. Dit betekent dat je jouw vragenlijsten ook kunt invullen op mobiel en tablet. Met meer dan een miljoen downloads van de app (te zien in Google playstore) kun je wederom weer zien dat i-say een van de grootste enquête panels is ter wereld. Uiteraard is de app ook te vinden in iTunes.

De i-say app heeft vrijwel alle functionaliteit die je gewend bent van de website. Alleen is de app meer geschikt voor mobiele apparaten zoals mobiele telefoons en tablets.

Hoeveel kun je verdienen

Hoeveel kun je verdienen met ipsos i-say? Natuurlijk de belangrijkste vraag, wat schuift het?
De inkomsten die je met i-say kunt genereren hangen sterk af van het aantal enquêtes waaraan je mee gaat doen. Als je meedoet met de hoogst betaalde vragenlijsten dan kun je zonder heel veel extra moeite al snel tientallen euro’s per maand bijverdienen.

Uitbetaling

De uitbetaling is het leukste moment van jouw ervaring bij enquête panels. Eindelijk jouw geld krijgen voor de mening die je hebt gegeven op vraagstukken. De manieren die je bij i-say hebt om geld uit te betalen zijn heel variërend. Wat wel fijn is, je kan al uitbetalen wanneer je een saldo van 2 euro hebt bereikt. Je hebt veel mogelijkheden en hoeft niet lang te wachten tot je jouw verdiensten kan innen.

PayPal uitbetaling

Je kunt een uitbetaling per PayPal aanvragen voor zo’n 227 punten (2 euro) op het moment van schrijven. Het geld staat dan binnen 2 tot 4 weken op jouw PayPal account. Vanaf hier kan je het eventueel op je bank laten storten of gebruiken bij andere websites die PayPal accepteren. Belangrijk is om op jouw i-say account hetzelfde emailadres te gebruiken als dat je gebruikt bij PayPal. Jouw betaling gaat namelijk naar het PayPal account dat is gekoppeld aan hetzelfde e-mailadres.

Cadeaubon uitbetaling

Naast een uitbetaling via PayPal kan je het ook gewoon cadeaubonnen kopen met de verdiende punten. Op het moment van schrijven heb je bijvoorbeeld de mogelijkheden om punten in te wisselen voor de volgende cadeaubonnen:

– Bol.com (digitale cadeaubon)
– Spotify (digitale cadeaubon)
– Zalando (digitale cadeaubon)
– iTunes (digitale cadeaubon)
– Footlocker (digitale cadeaubon)
– Prepaid mastercard* (digitale cadeaubon)

*De prepaid mastercard is eigenlijk een soort mastercard cadeaubon. Je krijgt als het ware een digitale creditcard die je kunt gebruiken bij online webshops die credit cards accepteren, denk bijvoorbeeld aan Thuisbezorgd. Belangrijk is om te weten dat je de prepaid mastercard niet kunt opladen (alleen gebruiken tot hij op is). Verder kan je niet rood staan of iets dergelijks, geen rare fratsen dus. Alle digitale cadeaubonnen arriveren meestal binnen een uurtje in jouw mailbox, lekker snel!

i-say market

Behalve de normale cadeaubonnen is er ook nog de i-say market. Het panel is namelijk partner met een digitale provider van cadeaukaarten. Zo kun je dus jouw punten inwisselen voor een saldo dat je kunt inruilen voor cadeaubonnen bij deze provider. Het leuke is dat er vaak veel meer cadeaubonnen te vinden zijn dan bij i-say zelf. Zo kun je in de market het volgende vinden:

– VVV Online Cadeaubonnen
– Ticketmaster Cadeaubonnen
– Center Parcs Cadeaubonnen
– Vele winkels zoals Gamma, Hema, Bijenkorf en Primark.

Goede doelen

Voor de gulle mensen onder ons is er tot slot nog de mogelijkheid om goede doelen te steunen met jouw punten. Zo kun je doneren aan:

– Globalgiving, momenteel zijn zij bezig met financiële ondersteuning voor het coronavirus.
– CharityChoice Het leuke aan de CharityChoice donatie is dat je kunt kiezen uit meer dan 1000 goede doelen, zodat je altijd een doel steunt waarvoor jou hart sneller gaat kloppen omdat je er een verbinding mee hebt op de een of andere manier. Bovendien kun je indien gewenst het bedrag verdelen over drie goede doelen als je dat wilt.

Is i-say betrouwbaar?

Wellicht hebben we het al een paar keer verklapt in de loop van dit artikel. I-say is absoluut een betrouwbare partij. Vragenlijsten worden snel vergoed voor punten en deze punten worden ook weer snel en correct uitbetaald naar de gekozen betaalmethode zoals PayPal of cadeaubonen. De klantenservice van de site reageert binnen 2 dagen met duidelijke aandacht voor jouw vragen, ze nemen je dus ook daadwerkelijk serieus.

Conclusie

Het is misschien een inkoppertje, maar i-say is gewoon een goede partij om enquêtes bij in te vullen. We raden je gewoon aan om jezelf meteen aan te melden en het zelf te checken.

Tegenwoordig zijn er steeds meer betaalde enquête sites die uitblinken in verschillende aspecten, zo kun je de zware onderlinge concurrentie goed proeven in onze lijst van beste websites om vragenlijsten in te vullen.

Op de eindstreep zul je dus een goede ervaring hebben bij i-say, pinky promise 😉.

1 gedachte over “Ipsos i-say review: Is Ipsos i-say betrouwbaar?”

Reacties zijn gesloten.