GFK Panel review: Is GFK Panel betrouwbaar?

Gfk logo

Is het slim om jezelf aan te melden bij GFK Panel?

Ik wil het eigenlijk niet verklappen maar JA!
GFK Panel zit in onze lijst met best betaalde enquête panels. Eigenlijk zegt dat al genoeg 😉

Alsnog een grote kans dat je wat dingen wilt weten over deze website. Om deze reden heb ik dit blog geschreven met informatie over GFK Panel. Als je snel iets wilt zoeken dan raad ik je aan om gebruik te maken van de inhoudsopgave.

Voor -en nadelen
✅ Betrouwbare partij
✅ Genoeg onderzoeken
✅ Aantrekkelijke vergoedingen
✅ Snelle uitbetaling
❌ Uitbetaling kan alleen via cadeaubonnen

Wat is GFK Panel?

GFK panel is een online enquête panel waar je beloningen kunt verdienen voor het delen van jouw mening. Bedrijven in detailhandel en media doen onderzoek naar bepaalde vraagstukken. Om deze vraagstukken te beantwoorden hebben ze data nodig. Mensen geven antwoord op de vragenlijsten, hier maken de bedrijven vervolgens statistieken van. De statistieken geven bruikbaar inzicht wat ze weer gebruiken om producten en diensten te verbeteren.

Een vrij uniek iets wat GFK onderscheid van andere enquête panels is de focus op media. Zo kun je bij GFK veel onderzoeken vinden over radio en televisie. Als je van televisie of radio houd dan zal je waarschijnlijk dus al snel geïnteresseerd zijn in GFK. Voor de mensen met andere interesses en hobby’s, wees gerust want er zijn genoeg andere onderwerpen die aan bod komen.

Het bedrijf achter dit panel is GFK Group, een Duits bedrijf opgericht in 1934. Ze hebben een lange historie en zijn uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven in het marktonderzoek. Wereldwijd hebben ze maar liefst 13.000 werknemers, een mooie indicatie van hun bedrijfsgrootte dus.

Je zult niet verrast zijn als je hoort dat GFK meerdere panels beheert over meerdere landen. Het Nederlandse panel bestaat sinds ongeveer 2016 en is al snel gegroeid in populariteit, met inmiddels meer dan 100.000 leden.

Hoe werkt het?

Je ontvangt een beloning voor het geven van jouw mening op uiteenlopende onderwerpen. Om mee te doen moet je jezelf eerst bij GFK panel aanmelden. Nadat je jezelf hebt aangemeld zul je al snel zien dat er een aantal verschillende mogelijkheden zijn.

Hieronder behandel ik de belangrijkste punten van de site zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Profielkenmerken

Na het aanmelden raden we je aan om direct te beginnen met het invullen van jouw profiel. Het is heel belangrijk om het profiel in te vullen voordat je mee gaat doen met vragenlijsten. Alle onderzoeken bij het GFK Panel zijn gericht aan specifieke groepen mensen. Als je meedoet aan een vragenlijst die niet op jou gericht is dan zul je er al snel uitgegooid worden door screenings vragen. Wanneer je uit een onderzoek gegooid bent zul je geen beloning krijgen. Dus even de moeite nemen om het profiel in te vullen zodat je dit zoveel mogelijk kunt voorkomen.

Uitnodigingen

Het GFK panel zal je per e-mailbericht op de hoogte stellen wanneer je uitgenodigd bent voor een nieuw onderzoek. In het bericht zul je meteen zien waar het onderzoek over gaat, dan weet je meteen of je wel interesse hebt om mee te doen met het onderzoek. Wij hebben persoonlijk geen last gehad van een overspoeling aan e-mails, het aantal mailtjes valt dus hartstikke mee zodat het niet vervelend gaat worden.

Vergeet niet dat lidmaatschap vrijblijvend is, dit heeft ook betrekking tot de uitnodigingen. Als jij geen zin hebt om mee te doen met een onderzoek dan hoef je dit dus ook niet te doen. Je doet mee wanneer je wilt meedoen.

Vragenlijsten

De vragenlijsten bij GFK variëren vaak in onderwerp en opzet. Zo heb je bijvoorbeeld vragenlijsten over verschillende programma’s op televisie en radio. Naast deze thema-achtige vragenlijsten die terugkeren kun je ook meedoen aan vragenlijsten die gaan over bepaalde producten, merken en politieke onderwerpen. Als er opeens een maatschappelijk onderwerp in het leven komt dan zal het geen verassing zijn wanneer deze ook aan bod komt op het GFK panel. Kortom, de vragenlijsten gaan over alles en nog wat. De ene enquête is interessanter dan de ander.

Van alle enquête panels die we hebben gezien is deze wel het meest gefocust op bepaalde thema’s.
De lengte en beloning van de vragenlijsten variëren net als bij alle andere panels ook sterk. Over het algemeen zijn de enquêtes op dit panel wel redelijk goed betaald. Het loont dus altijd om even te kijken of er nieuwe vragenlijsten beschikbaar zijn.

Voordat je begint aan een onderzoek zul je bovendien ook altijd zien hoelang deze duurt en wat je er voor krijgt. Zo kan je dus ook weer een inschatting maken of je wel mee wilt doen. Als je van mening bent dat het jouw tijd niet waard is dan hoef je ook niet mee te doen. Wel is het zo dat je niet beloond zal worden als je geen vragenlijsten invult, dus wij raden aan zoveel mogelijk mee te doen. Na voltooiing van de vragenlijst zal de beloning meteen op jouw account staan. Je hoeft dus niet nog eerst te wachten tot het bedrijf zijn geld heeft ontvangen van de opdrachtgever, gewoon geen gedoe 😊.

Privacy

GFK heeft de waarborging van privacy als een van de grootste prioriteiten. Zo zullen ze nooit jouw gegevens doorverkopen aan andere partijen. De antwoorden die je geeft op vragenlijsten worden puur statistisch gebruikt. Elk antwoord dat je geeft kan door bedrijven dus niet individueel teruggekoppeld worden naar jou. Ook zijn ze lid van MOA, een organisatie waar ook ethiek en integriteit hoog in het vaandel staan. Je hoeft wat betreft privacy dus niets te vrezen.

De mobiele GFK app

Naast de functionaliteit van de website is er ook nog de app. De app heeft vrijwel alle functionaliteit die je gewend bent. Als je veel van huis bent dan is de app een ideale oplossing om toch nog mee te doen via een mobiel apparaat. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Hoeveel kun je verdienen

Het geld dat je kunt verdienen met het GFK Panel is en blijft sterk afhankelijk van het aantal uitnodigingen dat je ontvangt voor onderzoeken. Bovendien moet je natuurlijk ook nog meedoen met de onderzoeken waarvoor je bent uitgenodigd.

Persoonlijk denken wij dat je met het GFK Panel al snel maandelijks tientallen euro’s kunt verdienen. De gemiddelde vergoeding per enquête is interessant wat wij erg fijn vinden. Het gaat dus echt om hogere vergoedingen en dan wat minder vragenlijsten. Zoals altijd raden wij je aan om een site als deze te combineren met wat andere panels uit onze lijst met best betaalde enquête sites.

Uitbetaling via de GFK Cadeaushop

Je kunt een uitbetaling aanvragen zodra je op jouw account een saldo hebt bereikt van 10 euro. Dit duurt overigens niet heel lang. Je kunt jouw opgespaarde geld uitgeven in de GFK Cadeaushop, hier komen jouw verdiensten echt tot leven. Er zijn verschillende opties zoals cadeaubonnen, goede doelen en verlotingen.

Cadeaushop

In de cadeaushop kun je jouw geld laten uitbetalen naar verschillende soorten digitale cadeaubonnen, waaronder: – Bol.com
– Wehkamp
– Google Play
– Hema
– Ticketmaster

Naar onze ervaringen heb je de cadeaubon meestal binnen een weekje in jouw mailbox, je hoeft dus niet meerdere weken te wachten voordat je eindelijk de beloning krijgt.

Doneren aan goede doelen

Naast de cadeaubonnen die je kunt ontvangen kan je ook nog goede doelen steunen. Dit is eigenlijk bedoeld voor de mensen onder ons die de wereld gewoon een stukje beter willen maken.

Zo kun je met jouw verdiensten direct de volgende doelen steunen:
– Het rode kruis
– Kika
– Villa Pardoes

Verlotingen van punten en prijzen

Dan hebben we ook nog de verlotingen. Je kunt een bepaald aantal punten inwisselen om zo mee te doen met de verloting van verschillende prijzen. Prijzen zijn bijvoorbeeld cadeaubonnen, producten en zelfs vakanties. Elke verloting is maar voor een bepaalde tijd open, ze zijn dus tijdelijk.

Sommige verlotingen zijn ook ingedeeld per prijsklasse. Zo kun je niet zomaar aan elke verloting meedoen. De prijsklassen werken als volgt:

PrijsklasseVereiste enquêtes voor de week
Brons1-2
Zilver3-4
Goud5-7


Het is vanzelfsprekend dat het soort prijzen dat je kan winnen aanzienlijk beter is naarmate je omhoog gaat in prijsklasse.

Persoonlijk zijn wij niet echt fan van de verlotingen, omdat je moeite doet om het geld te verdienen en vervolgens alleen maar een kans hebt op een prijs. Wij zijn meer fan van de gegarandeerde uitbetalingen en raden je dan ook aan om vooral uit te laten betalen naar cadeaubonnen. Natuurlijk zitten er geluksvogels onder ons, maar dat is net als met een normale loterij nog altijd de minderheid 😉.

Is GFK Panel betrouwbaar?

Wij hebben nul problemen gehad met GFK Panel. Na het voltooien van een onderzoek komen de punten direct netjes op het account. Wij hebben onze uitbetalingen altijd snel gekregen en in de correcte hoeveelheid. Ook hebben we de klantenservice getest met een simpele vraag, we hadden na een dag al een vriendelijke reactie die duidelijk antwoord gaf op onze vraag.

Wereldwijd gingen miljoenen mensen je voor en dat is simpelweg omdat ze een betrouwbaar enquête panel zijn. Kortom, GFK is 100% betrouwbaar.

Conclusie

Dat is inmiddels wel duidelijk! Gewoon aanmelden bij GFK en lekker vragenlijsten invullen voor wat extra verdiensten. Je zal met GFK alleen maar goede ervaringen hebben en je hoeft je dus geen zorgen te maken.

We raden je altijd aan om je aan te melden bij meerdere enquête panels, dan kun je jouw inkomsten maximaliseren. Lees dus zeker ook eens door onze lijst met best betaalde enquête sites.