Enquetevergelijk review: Is Enquetevergelijk betrouwbaar?

EnquêteVergelijk logo

Is Enquetevergelijk een betrouwbare site waarbij je jezelf wilt aanmelden?
Wij denken van niet.

Enquetevergelijk is van zichzelf geen onderzoekpanel waar je betaling krijgt voor het invullen van vragenlijsten. In principe vragen ze alleen om jouw gegevens zodat ze je vervolgens kunnen uitnodigen voor andere enquêtepanels. Hier krijgen ze zelf ook weer een vergoeding voor.

Waarom sla je die tussenstap niet gewoon geheel over? Werp een blik op onze lijst met de beste enquête sites.

Voor -en nadelen
❌Een tussenpartij die je gegevens verzamelt
❌Kost extra tijd want ze zijn onnodig
❌Aanbevelingen zijn niet onafhankelijk

Over Enquetevergelijk

De website vermeld dat Enquetevergelijk een merk is van het bedrijf Marketing VF Ltd. Zij zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Een interessant detail is dat je de website niet kunt vinden door het te zoeken op Google. Je kunt de site enkel vinden door betaalde Google advertenties waarvoor zij betalen, dit vinden wij opmerkelijk.

Zoals vermeld in de samenvatting is de site slechts een tussenpartij. Zodra je op de website komt zul je al snel gevraagd worden om persoonlijke gegevens in te vullen. Deze gegevens gebruiken ze vervolgens weer voor andere doeleinden. Op de site is geen privacybeleid te vinden, je zult dus niet weten wat zij doen met jouw gegevens.

Aan de hand van jouw gegevens zal Enquetevergelijk je uitnodigen voor de echte enquête websites. Op zich is hier niks mis mee zou je denken. Maar waarom zou je jouw geslacht, leeftijd en e-mailadres geven aan een partij waar je eigenlijk niks mee te maken hebt? Zeker als je ook zelf een kijkje kunt nemen voor de beste panels.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Het principe wijkt een beetje af van de normale enquête panels. Dit komt omdat het nu niet om een echt panel gaat. Je vult jouw persoonlijke gegevens in bij Enquetevergelijk waarna zij jou een lijst geven met aangesloten partnersites. Na het aanmelden bij de partnersites kun je bij hen geld verdienen met het invullen van vragenlijsten.

Dit klinkt tot nu toe als een goed plan. Echter is het zo dat de aanbevelingen van Enquetevergelijk altijd partijen zijn die betalen voor de aanmeldingen. Dit betekent dus dat je niet altijd zal beschikken over onafhankelijk advies. Lang niet alle partijen die aanbevolen worden zijn perse slecht, er zullen heus goede sites tussen zitten. Echter is er niet veel uitleg over de verschillende sites, ze worden min of meer allemaal aanbevolen. Er is dus een kans dat je tijd gaat verspillen bij een partnersite die niet bij jou past.

Als alternatief raden we je geen website aan, dan zouden we namelijk dezelfde fout maken. Neem in plaats daarvan een kijkje bij ons overzicht met de beste enquête panels. Aan de hand van deze lijst kun je zelf een panel uitzoeken waarbij jij je goed voelt.

Contact met Enquetevergelijk

Op de website is geen mogelijkheid tot contact te vinden. Dit is in zichzelf niet een heel zuiver punt. Zoals eerder vermeld vraagt de site je om meerdere persoonsgegevens. Er is geen duidelijke pagina te vinden met een privacybeleid. Mocht je contact op willen nemen in het kader van persoonsgegevens dan is je enige optie om een mail te sturen naar dataprotection@mvfglobal.com.

Account verwijderen

Een aanmelding bij Enquetevergelijk betekent niet direct een account bij de website zelf. Je meld jezelf namelijk aan bij partnersites. Als je een aanmelding hebt gedaan bij een partnersite dan kun je via hen alsnog jouw account verwijderen. Het is wel mogelijk dat je nog mailberichten ontvangt van Enquetevergelijk. Je kunt jezelf afmelden van dit soort berichten door er een te openen en naar beneden te scrollen. Meestal staat er onderaan de mail een knop om jezelf af te melden van de maillijst. Als alternatief kun je het e-mailadres van de verzender blokkeren in jouw mailprogramma.

Hoeveel kun je verdienen?

Met het invullen van vragenlijsten kun je al gauw tientallen euro’s per maand bijverdienen. Zelfs meer dan honderd euro per maand is voor sommigen geen onbekend bedrag. Wel is het belangrijk dat je jezelf aanmeld voor de beste panels. Een handige truc is om jezelf aan te melden bij meerdere sites zodat je altijd de best betaalde vragenlijsten kunt invullen. Heb je nog tijd over? Dan kan je altijd de andere enquêtes doen!

Conclusie

Waarom zou je jouw gegevens opgeven bij een tussenpartij die niet eens vermeld wat ze er mee gaan doen? Je kan zelf snel en moeiteloos de beste panels inzien en uitproberen. Onze aanbeveling is om een kijkje te nemen naar onze lijst met de best betaalde enquête sites. Heb je nog tijd over? Dan is er altijd nog ruimte voor andere manieren om geld te verdienen.