Enquêtes invullen voor geld – informatie en beste sites

Geld verdienen met enquêtes. We hebben er allemaal wel eens van gehoord. De meesten onder ons zullen het waarschijnlijk een vreemd fenomeen vinden. Het is echter een zeer interessante manier van geld verdienen. Je deelt simpelweg jou mening en krijgt betaald. In dit blog geef ik je de ultieme uitleg over het verdienen van geld door middel van enquêtes invullen.

Ik heb veel gebruik gemaakt van verschillende websites. Er zijn genoeg sites waar je kunt verdienen met betaald enquêtes invullen. Echter zijn niet alle sites het waard. Om deze reden een volledige blog met uitleg. Als allereerste noem ik de best betaalde enquette sites.

PS: Dit is nogal een lange blog. Als je iets specifieks wilt weten dan kan je onderstaande inhoudsopgave gebruiken om snel en gericht te zoeken.

Lijst met best betaalde enquête sites

Panelclix• Hoge beloningen
• Uitbetaling per bank
• Inschrijfbonus van 2.55 euro
Klik om aan te melden
Toluna• Aardige beloningen
• Veel vragenlijsten
• Handige app
Klik om aan te melden
Opinieland• Goede verdiensten
• Veel vragenlijsten
• Uitbetalen naar PayPal en cadeaubonnen
Klik om aan te melden
Mobrog• Goede vergoeding
• Laag minimum van 5 euro voor uitbetaling
• Handige app
Klik om aan te melden
LifePoints• Genoeg vragenlijsten
• Uitbetalen naar PayPal en cadeaubonnen
• Interactieve enquêtes
Klik om aan te melden
GFK Panel• Groot panel met hoge vergoedingen
• Uitbetalen naar cadeaubonnen
• Aanmeldbonus van 100 punten
Klik om aan te melden
I-Say• Genoeg vragenlijsten
• Laag minimum voor uitbetaling
• Handige app
Klik om aan te melden
Waardevolle Mening• Uitbetalen naar cadeaubonnen
• Hoog betalende onderzoeken
• Groot internationaal moederbedrijf
Klik om aan te melden

Hoe werkt het enquêtes invullen tegen betaling?

Waarschijnlijk vraag je jezelf af waarom iemand dit zou aanbieden. Waarom zou iemand ons betalen voor het invullen van vragenlijsten?

Bedrijven en organisaties bieden producten en diensten aan. Om meer omzet te genereren is het belangrijk dat deze bedrijven constant hun aanbod verbeteren. Om dit te doen hebben ze informatie en data nodig. Ze willen dus weten wat de behoeftes en wensen zijn van alledaagse mensen zoals jij en ik.

De antwoorden van het onderzoek worden gebruikt worden voor statistieken. Uit de statistieken trekken bedrijven conclusies. Aan de hand van de conclusies kunnen ze vervolgens verbeteringen doen in hun aanbod. Met een verbeterd aanbod zullen zij meer succes behalen.

Dus… waar komt de enquête site in het beeld?

Bedrijven kunnen meestal zelf niet optimaal onderzoek doen. Ze hebben experts nodig die hen kunnen helpen bij het uitzoeken van dit soort vraagstukken. Bedrijven nemen dus contact op met bedrijven actief in het marktonderzoek. Zij helpen met het formuleren van de vraagstukken. Bovendien verzorgen ze naast de opzet ook de uitvoering van het onderzoek.

Dankzij een eigen onderzoekpanel kunnen bedrijven in marktonderzoek makkelijk onderzoek uitvoeren. Ze vormen als het ware de tussenpartij tussen bedrijf en respondent (de persoon die de vragenlijst invult). Niemand doet het gratis en om deze reden krijgen we dus een beloning voor onze hulp binnen het onderzoek.

De bedrijven zijn overigens niet allemaal onbekend. Heel veel grote merken als Apple, Samsung, Coca Cola en kledingmerken doen onderzoek. Door mee te doen met de onderzoeken zal jouw mening gebruikt worden bij de beslissingen van grote bedrijven.

Kortom, iedereen wint. Enquête sites bestaan eigenlijk al vrij lang. Sommige websites bestaan inmiddels al meer dan 20 jaar.

Aanmelding en vrijblijvendheid

Om te beginnen zul je het vast fijn vinden om te weten dat vrijwel elke site gratis en vrijblijvend is. Dit betekent dat je alleen mee gaat doen met onderzoeken wanneer jij er zin in hebt. Als je van mening bent dat een beloning niet opweegt tegen de tijd dan doe je niet mee. Je bent dus de kapitein van jouw eigen schip.

Zoals ik zei, aanmelden is gratis. Websites betalen jou om mee te doen met onderzoek. Sterker nog, sommige sites geven je bij aanmelding een mooie aanmeldbonus! Een voorbeeld van zo’n website is PanelClix. Na aanmelding bij PanelClix zul je een welkomstbonus krijgen van 2,55 euro.

Profielkenmerken

Na het aanmelden zul je bij vrijwel elke site meteen kunnen beginnen met het invullen van enquêtes. Persoonlijk raad ik je aan als allereerste jouw profiel/profielkenmerken in te vullen. Elke site maakt gebruik van een bepaalde profilering. Door de profileringsvragen in te vullen zal de site een idee hebben over wie je bent en wat je doet.

Het is belangrijk dat je jouw profileringsvragen invult. Elk onderzoek is gericht op een bepaalde doelgroep aan mensen. Jouw gegevens bepalen of jij behoort tot die doelgroep. Als je jouw profileringsvragen niet of onvolledig invult dan ga je onderzoeken krijgen die niet voor jou bestemd zijn.

“Maar dat is niet erg toch? Als ik maar verdien?”

Enquête panels zien hier heel snel doorheen. Zo worden er aan het begin van elk onderzoek kwaliteitsvragen gesteld. Aan de hand van een paar vragen zien ze zo of jij behoort tot de doelgroep of niet. Als je niet tot de doelgroep behoort dan zal de site jou vrijwel direct uit het onderzoek gooien. Meestal krijg je hier geen beloning voor. Sommige enquête sites betalen je ook een soort troostprijs voor dit soort situaties. Als je niet tot de doelgroep behoort dan krijg je alsnog een kleine beloning als compensatie.  

Uitnodigingen zijn gebaseerd op profilering. Als je het hebt ingevuld dan zul je dus vrij weinig zien dat je uit een onderzoek gegooid gaat worden.

Naast het invullen van de profielkenmerken is het ook belangrijk dat je ze actueel houd. Het is daarom ook aan te raden eens in de zoveel tijd een blik te werpen op jouw profilering om te kijken of deze nog volledig actueel is.

Uitnodigingen

Voor de meeste onderzoeken zal het onderzoekpanel je een uitnodiging sturen. Dit is handig zodat je niet de hele tijd hoeft in te loggen.

De uitnodigingen verlopen vrijwel altijd via e-mail. Sommige panels hebben een app (later meer over apps) die ook pushmeldingen stuurt wanneer je uitgenodigd bent voor een onderzoek. Dit is eenzelfde soort melding als een whatsapp notificatie.

In de uitnodiging zal altijd staan wat de beloning is en hoelang het onderzoek duurt. Meestal staat er ook globaal in waar het over gaat zodat je een idee hebt over de inhoud. Naast het lidmaatschap zijn ook uitnodigingen voor enquêtes vrijblijvend. Je doet dus alleen mee wanneer je dit zelf wilt.

Als je wel wilt meedoen met een onderzoek dan raad ik je aan om niet te lang gaan wachten. Een hoop onderzoeken hebben een bepaalde quota. Dit betekent dat het onderzoek een keer vol zit. Er worden bijna altijd meer mensen uitgenodigd dan nodig omdat niet iedereen mee gaat doen. Als je te lang wacht dan heb je kans dat het onderzoek al vol zit.

Het aantal uitnodigingen dan je zult ontvangen hangt sterk af van jouw profilering. Er is meer vraag naar specifieke doelgroepen. Het is dus mogelijk dat jij een stuk meer uitnodigingen ontvangt dan een vriend of familielid.

Als je van mening bent dat je teveel e-mails ontvangt dan kun je jouw instellingen wijzigen op de website om minder onderzoeken te ontvangen. Je kan ook eventueel een e-mailregel instellen die alle e-mails van deze website naar een aparte map verplaatst.

Vragenlijsten

Uiteindelijk komt het geld binnen dankzij de vragenlijsten. De vragenlijsten die je gaat krijgen hangen sterk af van jouw profielkenmerken. Onderwerpen lopen zeer uiteen wat zorgt dat er altijd wel een interessant iets tussen zit.

Vragenlijsten kunnen gaan over merken, producten, locaties en zelfs politieke vraagstukken. Ik raad je aan om zo eerlijk mogelijk antwoord te geven. Door zomaar wat in te vullen zal de website argwaan krijgen waarna ze je uit het onderzoek gooien. Wees eerlijk en de beloningen komen binnen!

De duur van de enquêtes verschillen. Er zijn vragenlijsten die 3 minuten duren en vragenlijsten die 40 minuten duren. Wel is het zo dat hoe langer het duurt, hoe hoger de beloning. Dus pak er gewoon wat drinken met een snack bij en ga er lekker voor zitten. Soms zal je de vragenlijsten ook gewoon plezierig vinden. Naast het geld kan het je gewoon persoonlijk interesseren.

De manier van antwoorden kan zeer verschillen. Zo heb je meerkeuze vragen maar ook open vragen. Een andere keer zul je gevraagd worden om een schaal van 1 tot 5 te geven op bepaalde vragen.

Soms zijn er interactieve enquêtes waarbij je iets moet nabootsen. Zo had ik bijvoorbeeld een keer een enquête waarbij ik via de computer producten moest pakken uit een schap. Je zag als het ware dus een winkelschap met verschillende merken tussendoortjes. Vervolgens koos je een product dat je als eerste zou kiezen. Daarna koos je de alternatieven op deze keuze. Tot slot gaf je een toelichting op deze keuzes.

Een aantal onderzoeken zijn dus best interactief en interessant. Het zijn niet alleen maar saaie vragenlijsten zoals sommige mensen zouden denken.

Product testen

Naast geld verdienen met het invullen van enquêtes zijn er nog andere opties. Zo kun je bijvoorbeeld ook geld verdienen met het testen van producten. Meestal komen dit soort onderzoeken echter niet veel voor.

Meestal mag je het product na testen ook houden. Voor sommige producten is er ook niet veel andere keus. Zo zal je met hygiëne producten moeilijk gevraagd kunnen worden om het terug te sturen. Het houden van producten komt eigenlijk alleen voor bij producten die minder waard zijn.

Duurdere producten moeten vaak terug omdat er ook onderzoek gedaan zal worden aan de hand van het gebruik. Denk aan slijtage en andere eigenschappen die het product krijgt na gebruik. Bovendien gaat het dan meestal om prototypes. Dit betekent dat het product wellicht niet alle functionaliteit heeft die het uiteindelijke product krijgt.

Er zijn geen panels die alleen gericht zijn op het testen van producten, het komt simpelweg te weinig voor. Sommige supermarkten hebben wel eigen testpanels, denk aan de Zeeman en diverse supermarkten. Echter zijn er al heel veel mensen aangemeld bij deze panels. In de praktijk kom je bij deze partijen dus eigenlijk niet aan de beurt.

Je kunt jezelf dus het beste aanmelden voor een van de enquête panels. Het is mogelijk dat je ooit een mail krijgt met een uitnodiging om een product te testen. Maar het meeste geld zal nog steeds komen van het invullen van enquêtes.

Vrienden uitnodigen

Ook voor het uitnodigen van vrienden en familie kun je een beloning krijgen. Je krijgt een vergoeding wanneer een vriend of familielid zichzelf onder jou aanmeld bij de website. Meestal krijgen ze zelf ook nog eens een aanmeldbonus. Bij PanelClix verdien je tot wel 2,55 euro per aangemelde vriend, Dat is dus altijd mooi meegenomen.

Saldo en puntensystemen

Op elke website bouw je een saldo op. Verdiensten worden bijgeschreven op dit saldo. Na het bereiken van een minimumbedrag zul je een uitbetaling aan kunnen vragen.

Sommige websites hanteren een eigen puntensysteem. Bij elke site is de waarde van een punt weer anders. Zo staat bij LifePoints 1100 punten gelijk aan tien euro. Maar bij bijvoorbeeld Opinieland staat 1000 punten al gelijk aan tien euro. En een nog gekker voorbeeld, bij PanelClix worden jouw punten zelfs meer waard naarmate je meer spaart.

In onze reviews zullen we het puntensysteem voor de desbetreffende site uitleggen zodat je weet hoe of wat. Het is leuk als een beloning hoog is, maar minder leuk als deze lager uitvalt. Gelukkig zijn vrijwel alle enquête sites transparant over de waarde van opgebouwde punten.

Beloning

De beloning per vragenlijst varieert erg van site tot site. Tijd is hierin vooral een factor. Als een onderzoek langer duurt dan is de beloning meestal hoger. Kortere vragenlijsten betalen meestal weer minder. In principe verdien je gewoon lekker door zoveel mogelijk vragenlijsten in te vullen.

Een site als Opinionbar heeft een standaardregel. Bij hen is de vuistregel dat een vragenlijst altijd minimaal een euro betaald. Echter duurt een vragenlijst daar soms weer wat langer, dat maakt het minder aantrekkelijk.

Bij bijvoorbeeld Toluna is de vergoeding niet perse hoog of laag, maar er zijn wel genoeg vragenlijsten. Het aantal vragenlijsten maakt het verdienen gewoon lekker verlopen. Zo zul je dus ook merken dat het steeds makkelijker is naarmate je bezig bent.

Prijzen en verlotingen

Met de tijd komen er steeds meer onderzoekpanels op het internet. Ook willen steeds meer mensen enquêtes invullen voor geld. Om deze reden willen de enquête sites zichzelf onderscheiden door middel van unieke voordelen. Zo betaald de een heel snel of tegen een laag drempelbedrag, de ander geeft weer veel mogelijkheden om uit te betalen.

Wat we steeds meer zien is dat websites ook verlotingen doen van prijzen. Meestal hoef je alleen lid te zijn van de website om kans te maken op prijzen. Het is wel belangrijk dat je een actief lid bent van de website, anders maak je geen kans.

Opiniemeters is hier een voorbeeld van. Als je bij hen actief bent dan maak je meteen kans in maandelijkse prijstrekkingen. Prijzen variëren van chocoladerepen tot een iPad en andere elektronica.

Andere sites bieden ook de mogelijkheid om prijzen te winnen door punten in te wisselen. Later meer hierover.

Mobiele app

We zijn allemaal steeds meer bezig met mobiele apparaten. Onze telefoon is haast niet meer weg te denken. Bovendien zijn mobiele apparaten heel handig voor onderweg of buitenshuis. Om deze reden bieden steeds meer sites je ook een app voor het geld verdienen met enquêtes. Sterker nog, de Quickthoughts app is bijvoorbeeld alleen een app zonder website.

Vaak hebben apps ook onderzoeken die puur gericht zijn op mobiele apparaten. Dat betekent dus extra potentie voor inkomsten. Niet alle onderzoeken zijn geoptimaliseerd voor de app. Gelukkig vertellen alle websites je van tevoren voor welk apparaat het onderzoek is.

Naast de extra onderzoeken is een ander voordeel de meldingen. Door gebruik te maken van een enquête app zul je notificaties krijgen wanneer er nieuwe vragenlijsten zijn. Dan weet je meteen wanneer je weer vragenlijsten kunt invullen voor geld. Als je geen app notificaties wilt dan kan je dit overigens zo instellen. Je hoeft de app dus niet te vermijden puur vanwege notificaties 😊.

Uitbetaling

Het leukste moment van het hele gebeuren is en blijft de uitbetaling. De meeste sites hanteren een drempelbedrag. Na het behalen van dit minimumbedrag kun je een uitbetaling aanvragen. De methode van uitbetaling varieert erg per website. Hieronder zal ik een paar methodes van uitbetaling doornemen.

PayPal

Veel sites betalen uit via PayPal. Dit zijn eigenlijk vooral de internationale sites. Onderzoekpanels die in meerdere landen actief zijn vinden het vaak handiger om via PayPal uit te betalen. Internationale bankoverschrijvingen kosten vaak veel geld, tijd en moeite. Een voorbeeld is LifePoints, zij betalen uit via PayPal.

Er zijn meerdere opties om PayPal geld te besteden. Je kunt het bijvoorbeeld overschrijven naar jouw bankrekening. Ook kun je het gebruiken bij webshops die PayPal accepteren. Of je kunt het natuurlijk naar vrienden en familie sturen die ook PayPal gebruiken.

Een belangrijk detail bij PayPal uitbetalingen is het e-mailadres. De meeste sites betalen namelijk uit naar het PayPal account dat hetzelfde e-mailadres gebruikt als jouw account bij het onderzoekpanel.

Bankoverschrijving

Naar mijn mening de meest fijne manier van uitbetalen. De meeste sites die alleen actief zijn in Nederland betalen gewoon uit via bankoverschrijving. Je hoeft alleen jouw IBAN-nummer te geven en zij doen de rest.

Cadeaukaarten

Cadeaukaarten/cadeaubonnen zijn ook een mogelijkheid van uitbetalen. Een hoop mensen vinden het een fijne manier van betalingen ontvangen. Sterker nog, Waardevolle mening betaalt alleen maar uit in cadeaubonnen.

Het is wel belangrijk dat de winkel van de cadeaukaart populair is. Om deze reden betalen de meeste sites die dit doen uit in Bol.com cadeaukaarten. Iedereen gebruikt bol.com wel dus dat is handig.

Een ander voordeel van cadeaubonnen is dat je dit niet opgeeft bij de belasting. Je verliest dus niet nog eens een deel van de inkomsten. Als je toch al wat wilt kopen bij bijvoorbeeld Bol.com dan doe je er goed aan om bij het onderzoekpanel uit te betalen naar een cadeaubon.

Fysieke producten

Sommige sites geven je ook de mogelijkheid om opgebouwd geld uit te betalen naar fysieke producten. Een voorbeeld van zo’n website is Qassa. Hoewel ze meer gefocust zijn op cashback, bieden ze je ook de mogelijkheid om mee te doen met enquêtes. Ze hebben een eigen webshop genaamd Qassa deals. Op deze shop kun je allemaal verschillende dingen kopen met jouw verdiensten.

Over het algemeen ben ik geen fan van uitbetaling via fysieke producten. Meestal zijn bankoverschrijving, PayPal of cadeaubonnen meer dan voldoende.

Loterijen

Naast de vorige opties zijn er ook nog loterijen. Niet veel sites bieden dit aan. Eerder noemde ik Opiniemeters, zij stoppen je echter meteen in de trekking als je actief bent. Nu heb ik het specifiek over websites die je de mogelijkheid geven om loten te kopen. Een site die je deze optie geeft is GFK Panel. Zij hanteren overigens ook verschillende klassementen. Hoe actiever je bent op de site des te beter de loterij waar je aan kunt meedoen. Met grotere prijzen bij elk klassement omhoog.

Het is geen grote loterij zoals we deze kennen. Het is meestal een kleinere loterij voor bijvoorbeeld cadeaukaarten, elektronica en zelfs vakanties. Alsnog zijn de prijzen interessant. Bovendien doen er minder mensen mee dan een echte loterij. De kans is groter maar nog steeds klein.

Net als bij de fysieke producten ben ik over het algemeen geen fan van loterijen. De reden hiervoor is dat je moeite doet om punten te verdienen. Vervolgens riskeer je deze punten voor een potentiële prijs. Meestal win je niet wat dus betekent dat je de punten kwijt zal zijn. Ga liever dan voor de gegarandeerde uitbetaling.

Goede doelen

Tot slot zijn er nog de goede doelen. Verassend veel sites bieden je de mogelijkheid om verdiensten direct te doneren aan goede doelen. Deze goede doelen zijn vaak al uitgekozen door de website zelf. Wel heeft Lifepoints bijvoorbeeld de zogeheten CharityChoice. Dan kun je zelf een goed doel kiezen dat het geld ontvangt.

Betrouwbaarheid

Eigenlijk is dit een van de hoofdvragen. Is het betrouwbaar om online enquêtes in te vullen? Het antwoord hierop is een harde JA. Dit fenomeen bestaat al tientallen jaren. Enquêtes invullen voor geld stijgt alleen maar in populariteit. Simpelweg omdat het een eenvoudige manier is om extra geld bij te verdienen.

Een hoop internationale sites hebben wereldwijd miljoenen gebruikers. Neem bijvoorbeeld de website MOBROG, zij hebben miljoenen gebruikers. Ook zijn ze aanwezig in meer dan 70 landen. Daarnaast hebben ze ook nog eens meer dan 25.000 reviews op Trustpilot. De meeste reviews zijn hartstikke positief.

Zou een bedrijf met miljoenen gebruikers iedereen oplichten? Nee, we hebben het over internationale bedrijven met meerdere kantoren en duizenden medewerkers. Elke site staat netjes ingeschreven als bedrijf en betaald belasting.

Het is 100% betrouwbaar. Zowel online als offline is dit een betrouwbare en legale manier van geld verdienen.

Slechte en neppe partijen

Zoals gezegd, het is betrouwbaar en je zult geen problemen hebben. De meeste partijen zijn hartstikke betrouwbaar en fijn om mee te werken. Er zijn wel een paar slechte partijen op internet waarover ik je ga vertellen. Het fijne is dat deze partijen eigenlijk allemaal meedoen aan dezelfde praktijk. Dit betekent dat je de slechte partijen er zo tussenuit kan filteren.

Enquetevergelijk, Panelchoice en Surveyswine zijn hier voorbeelden van. Zij zijn GEEN enquête panels. Je zult bij hen dus geen vragenlijsten invullen voor geld. Het enige wat zij doen is je e-mailadres pakken. Vervolgens zullen ze je mailtjes gaan sturen met uitnodigingen voor enquête websites. Als een site niet op een enquête panel lijkt maar wel om jouw e-mailadres vraagt dan is het foute boel. Niet doen dus!

In zichzelf is dit heel aardig van ze. Maar wil je hiervoor jouw e-mailadres uitgeven? Persoonlijk zou ik dit niet doen. Je kan alle goeie sites eigenlijk al vinden op deze pagina 😊. Bovendien hebben we voor de meeste websites een persoonlijke review geschreven met alle informatie en voor -en nadelen.

Privacy

Naast betrouwbaarheid zal je hoogstwaarschijnlijk ook vraagtekens hebben omtrent privacy. Enquêtes invullen voor geld is leuk, maar wat gebeurt er met jouw gegevens? Gelukkig gaat dit eigenlijk altijd wel goed.

De antwoorden op vragenlijsten zijn een ander punt. Weten bedrijven jouw identiteit te vinden bij elk antwoord? Dit is meestal een nee. Het is namelijk zo dat antwoorden anoniem worden gemaakt.

In mijn geval maakt het dus niet uit dat “Anne” een bepaald antwoord geeft op een vragenlijst. Voor de opdrachtgever is het belangrijk dat iemand uit de doelgroep (met een kind) een bepaald antwoord heeft. Het gaat als het ware dus om variabelen als levensomstandigheden, in combinatie met de antwoorden. Jouw identiteit in zichzelf is geen doelwit voor het onderzoek.

Wat betreft de accountgegevens. Geen enkele site verkoopt zomaar jouw persoonsgegevens door aan andere bedrijven. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je opeens spam gaat ontvangen in jouw mailbox. Ook zul je dus niet opeens vervelende verkopers aan de telefoon krijgen. Sites actief in het marktonderzoek zijn juist experts op het gebied van data integriteit.

Daarnaast zijn veel van de enquête sites aangesloten bij brancheorganisaties. Deze brancheorganisaties hebben gedragscodes waar leden zich aan moeten houden. Het maakt het marktonderzoek als het ware een professionelere gebeurtenis. Een voorbeeld van zo’n brancheorganisatie is MOA. Meestal kun je logo’s van brancheorganisaties vinden aan de onderkant bij de enquête sites.

Hoeveel kun je verdienen

Waarschijnlijk ben je inmiddels overtuigd dat geld verdienen met het invullen van enquêtes een goede optie is. Je wilt alleen nog weten hoeveel je kunt verdienen met het invullen van enquêtes. Leuk dat je thuis geld kunt verdienen, maar wat schuift het eigenlijk?

Ik heb zelf de proef op de som gedaan. Door mezelf in te schrijven op een paar van de beste enquête sites heb ik mezelf maximale inkomsten gegarandeerd. De truc hier is dat je een afweging maakt in tijd en geld. Als de ene site beter betaalde vragenlijsten beschikbaar heeft dan kies je voor deze. Op deze manier heb je en meer vragenlijsten en meer verdiensten.

Maandenlang heb ik zo nu en dan een vragenlijsten ingevuld. Hierbij heb ik vooral gekozen voor de best betaalde enquêtes, aangezien deze de hoogste inkomsten hebben. Ik heb niet alle onderzoeken gedaan, maar de meeste wel.

Mijn maandelijkse inkomsten zijn gemiddeld 70-100 euro extra per maand. Uiteindelijk is dit dus een leuke manier om extra geld te verdienen. Je kunt er goede bedragen mee sparen. Als je het een jaartje opspaart dan is dat een goed deel van een vakantie.

Veelgestelde vragen

Is het gratis om mee te doen?
Jazeker! Als een site je ooit vraagt om te betalen om mee te doen dan heb je te maken met een slechte partij. Een enquête site zal jou nooit vragen om een betaling aan hen te doen. Ze betalen jou.

Ben ik verplicht om enquêtes in te vullen?
Nee. Lidmaatschap bij vrijwel elke site is vrijblijvend. Dit betekent dat jij meedoet wanneer je het zelf wilt. Als je geen zin hebt dan hoef je niet mee te doen.

Hoe verloopt de uitbetaling?
Elke site hanteert eigen manieren van uitbetalen. Meestal zijn dit Bank, PayPal of cadeaubonnen.

Moet ik eerlijk antwoorden?
Ja. Elke website gebruikt controlevragen. Als je zomaar wat invult dan zul je uit het onderzoek gegooid worden. Bovendien draag je dan niet bij aan een win-win voor iedereen.

Hoe oud moet je zijn voor deelname?
De voorwaarden van aanmelden varieert vaak van site tot site. Meestal ligt de leeftijd op 16 jaar om aan te melden. Bij sommige sites kan je al meedoen vanaf 12 jaar.

Moet ik belasting betalen?
In principe wel. Deze verdiensten vallen immers onder inkomen. Maar bij uitbetaling naar cadeaubonnen verdien je niet echt geld.

Hoeveel tijd kost het?
Een vragenlijst kan 3 minuten duren maar ook 45 minuten. Meestal hoor je van tevoren hoelang het duurt. Hoe langer het duurt hoe hoger de vergoeding.

Is alles via internet?
Vrijwel alle onderzoeken gebeuren online. Je kan ook uitgenodigd worden voor een fysieke of telefonische ondervraging, maar dit is heel zeldzaam. Bovendien verdien je daar een hoop voor.

Wat zijn profielkenmerken?
Dit is de profilering van jouw account op het onderzoekpanel. Aan de hand van deze kenmerken ontvang je uitnodigingen. Je valt als het ware onder een bepaalde doelgroep. Denk aan factoren als geslacht, leeftijd, relatiestatus en dergelijke.

Conclusie

Om dit hele artikel samen te vatten, geld verdienen met het invullen van enquêtes is betrouwbaar. Er zijn verschillende top websites beschikbaar om dit bij te doen. Eigenlijk raad ik je aan om bij meerdere sites aan te sluiten. Dit zorgt ervoor dat jouw inkomsten zo hoog mogelijk kunnen zijn. Bovendien zul je een voorkeur krijgen voor sommige websites 😊.

Dit lange artikel zal zonder twijfel heel waardevol voor je zijn. Je kunt dus altijd nog teruglezen om bepaalde onderwerpen te vinden.