Cashbackkorting review: Is Cashbackkorting betrouwbaar?

Cashbackkorting logo

Is het verstandig om mezelf aan te melden bij Cashbackkorting?

Dat is een vraag die ik behandel in dit blog artikel. Er is natuurlijk een reden dat deze site te vinden is in onze lijst met beste cashback sites. Eigenlijk heb ik het dus al verklapt ;). Maar lees zeker verder voor alle informatie met mijn ervaringen!

Voor -en nadelen
✅ Betrouwbare partij met meerdere websites in geheel Europa
✅ Vlotte uitbetalingen via verschillende opties zoals bank, cadeaubon en Cashbackcard
✅ Verschillende methoden om geld te verdienen zoals Cashback, enquêtes, vrienden aanbrengen
✅ Meerdere winacties waaronder de gratis Jackpot, maar ook veilingen en prijsvragen
✅ Goede verdiensten, 50-100 per maand is niet onbekend (afhankelijk van verdienmethode)
❌ De website is een tikkeltje ouderwets qua uiterlijk, dit kan soms verwarrend zijn met het navigeren.

Wat is Cashbackkorting?

Cashbackkorting is een Online spaarprogramma met verschillende manieren om wat extra geld bij te verdienen. Ze profileren zichzelf meer als een Cashback website wat je al aan de naam kunt zien, maar ze bieden wel bijzonder veel verschillende dingen aan naast Cashback.

Cashbackkorting is onderdeel van Orangebuddies, een bedrijf dat meerdere spaarprogramma’s beheert in zowel Nederland als Buitenland. Waarschijnlijk heb je ooit wel is gehoord van iPay, NuCash, Ladycashback of Gekkengoud? Allemaal websites van Orangebuddies. De andere websites lijken ook erg op Cashbackkorting, alleen de huisstijl is anders.

De reden dat zij meerdere websites beheren is omdat ze verschillende marketing concepten toepassen, dit kan niet met slechts 1 site. Zo heb je bij de ene site weer een aanmeldbonus (met een hoger minimum bedrag voor uitbetaling) en bij de ander weer geen aanmeldbonus (met een lager  minimum bedrag voor uitbetaling.) Genoeg over de verschillende sites, focus jezelf nu op het handige platform van Cashbackkorting 😊.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Om te beginnen hoef je jezelf alleen aan te melden op de website. Je zal meteen beginnen met een aanmeldbonus van 7.50 euro. Al snel merk je dat er een hoop verschillende activiteiten zijn waar je aan kunt deelnemen.

Ik neem alle activiteiten voor jouw gemak even door. Onthoud een ding heel goed, lidmaatschap is vrijblijvend en je bepaalt zelf wat je doet. Er is geen beruchte account score die zegt hoe actief je moet zijn om iets te verdienen of zelfs uit te betalen, geen gedoe bij Cashbackkorting dus.

Cashback verdienen

Cashbackkorting geeft je de mogelijkheid om Cashback te verdienen op jouw online aankopen. Voor mijn mening is cashback de meest lucratieve manier van geld verdienen op Cashbackkorting met de minste hoeveelheid inspanning.

Meerdere mensen plaatsen een review voor verschillende online spaarprogramma’s en dan zeggen ze kortzichtig “Het is niet geld verdienen als je hiervoor eerst iets moet kopen”. Dit is niet waar. Wij bestellen allemaal toch wel eens bij Bol.com of Thuisbezorgd? Wanneer je dat doet dan log je gewoon even in bij Cashbackkorting, je drukt op de knop en doet de aankoop. Voilà, geld terug. Men snapt niet dat je cashback kan scoren op aankopen die je toch al zou doen.

Hoe effectief is cashback? Stel jezelf hierbij de vraag:

Als ik zo’n 2% terug zou krijgen van al mijn online aankopen ooit, hoeveel geld krijg ik dan?

Precies, dat zijn honderden euro’s die je al hebt misgelopen door niet mee te doen met het verkrijgen van cashback op jouw online aankopen. Cashbackkorting geeft je een unieke kans om voortaan wel deze bedragen terug te krijgen.

Enquêtes invullen

Door enquêtes in te vullen bij Cashbackkorting zul je makkelijk geld bij kunnen verdienen. Enquêtes variëren van onderwerp tot onderwerp en ook de beloningen kunnen variëren. Er zijn niet altijd enquêtes beschikbaar om in te vullen, maar het loont wel om af en toe te checken of er enquêtes beschikbaar zijn.

Zover ik weet is het Onlinepanel gebaseerd op het netwerk van de andere sites die Cashbackkorting exploiteert, als je op een site als NuCash dus enquêtes invult dan heb je kans dat dezelfde enquête niet meer beschikbaar is voor jou op Cashbackkorting.

Vrienden uitnodigen

Je kan jouw vrienden en familie uitnodigen om ook net als jij lid te worden van Cashbackkorting. Voor elk lid dat je aanmeld krijg je 5 euro. Naast het vaste bedrag dat je krijgt via iedereen die zichzelf aanmeld via jouw link zul je ook nog eens 10% van hun shop-verdiensten ontvangen. Het loont dus om te delen. 

E-mails lezen

Voor het lezen van e-mail kun je een bescheiden bedrag ontvangen. Meestal krijg je voor het lezen van een email slechts 0.5-1 cent, belangrijk is om jezelf te vragen “hoeveel tijd en inspanning kost dit nou eigenlijk in verhouding tot de beloning?”. Het is niet het meest lucratieve en alleen op e-mails zal het dus een tijd duren voordat je een uitbetaling kan aanvragen. Het is belangrijk om minimaal cashback te gebruiken op de site, of een combinatie van meerdere verdienmethoden om een acceptabel bedrag te verdienen. Bovendien, je doet alleen mee met verdienmethoden waar jij zin in hebt.

Advertenties klikken

Naast het lezen van e-mails kun je ook geld verdienen door simpelweg op een advertentie/banner te klikken. De beloning is net als hiervoor niet super hoog, de inspanning hiervoor is namelijk vrijwel nihil. Voor het klikken op een advertentie zul je dus ook 0.5-1 cent verdienen per advertentie.

Winacties

In tegenstelling tot verdienen kun je ook winnen bij Cashbackkorting. Er zijn een aantal winacties waaraan je kunt deelnemen om prijzen/geld te winnen. Er zijn verschillende soorten winacties.

Veiling

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om veilingen. Bij de Veilingen van Cashbackkorting ga je eigenlijk met jouw cashcoins bieden op producten. Je bied niet alleen tegen Nederlanders, je bied tegen iedereen op het Orangebuddies platform. Zoals eerder gezegd is Cashbackkorting onderdeel van Orangebuddies een beheerder van meerdere sites zoals deze. Ze hebben het veiling systeem min of meer gecombineerd met hun internationale websites.

Voorspel de uitslag

Naast veilingen is er ook nog het voorspellen van de uitslag op bepaalde onderwerpen. Terugkomende onderwerpen zijn bijvoorbeeld het voorspellen van:

  • Wie is de Mol?
  • De winnaar van The voice of holland
  • Voetbalwedstrijden zoals het WK

Op het moment van schrijven is er een winactie voor het voorspellen van “wie is de mol?”. Belangrijk detail is dat een deelname 1 euro kost, als er meerdere winnaars zijn (wat met een hoop onderwerpen snel gaat) dan zal uit alle correcte voorspellingen een winnaar worden getrokken. Het is dus wel mogelijk dat je geen prijs wint ondanks het hebben van de juiste voorspelling.

Ledenacties/Winacties

De ledenacties/winacties zijn vaak winacties met een iets langere looptijd. Zo zijn er op het moment van schrijven de volgende winacties:

Cashbackkorting winacties

Zoals je kunt zien kan de looptijd meer dan 6 maanden zijn. De kosten van deelname voor de Bol.com cadeaubon is bijvoorbeeld 50 cent, met een beetje geduld en geluk kan je zomaar winnen. Voor dit soort winacties die langer duren worden er meestal 10 winnaars getrokken, er zijn dus meerdere winnaars.

Loterij

Loterijen komen niet vaak voor, meestal maar slechts 2 maal per jaar. De afgelopen paar jaar vonden alleen een zomer -en nieuwjaar loterij plaats bij Cashbackkorting. Voor een klein bedrag kun je deelnemen voor prijzen als Cashcoins, cadeaubonnen en taarten.

Bingo

Een manier van winnen die ik in mijn review voor een andere website “uniek” noemde, echter blijkt die site niet de enige te zijn die de mogelijkheid tot Bingo geeft, Cashbackkorting bied ook een bingo spel. Belangrijk detail is dat je net als met de veilingen speelt tegen andere leden van het Orangebuddies netwerk. Je speelt dus niet alleen tegen leden van Cashbackkorting.

Het principe bij Bingo is hoe hoger het risico hoe hoger de potentiële winst. Er zijn verschillende kaarten beschikbaar met verschillende kosten van deelname, hoe hoger de prijs van deelname hoe hoger de potentiële prijs die je kan krijgen.

Cashbbackkorting bingo

Jackpot

Een winactie zonder kosten van deelname. Als je lid bent van Cashbackkorting dan maak je automatisch elke dag kans op de jackpot die openstaat. De jackpot begint bij 1 euro, elke dag dat de jackpot niet geclaimd is komt er een euro bij. Er zit een maximumbedrag van 50 euro op de jackpot. Als je de jackpot wint dan kan je deze 1 dag claimen, hierna vervalt de optie om de door jou gewonnen jackpot nog te claimen.

Het lijkt er op dat een hoop mensen hun gewonnen jackpot niet claimen, simpelweg omdat ze niet weten dat zie die gewonnen hebben. Wanneer die jackpot geclaimd is dan is het meestal ook de maximale jackpot van 50 euro omdat anderen de jackpot niet claimen.

De ironie is dat Cashbackkorting zichzelf bewust is van het feit dat de meeste mensen de jackpot niet claimen. Om deze reden hebben ze een ticket voor automatische claim ingebouwd, als je deze ticket koopt voor 25 cent dan zal de jackpot voor jou automatisch geclaimd worden wanneer deze valt. Als de jackpot door iemand anders geclaimd is en jij bent niet de winnaar dan vervalt de automatische claim, je zal dan een nieuwe moeten kopen.

Persoonlijk heb ik dubbele gevoelens over de automatische claim. Aan de ene kant denk ik dat automatische claim handig is aangezien hij toch niet vaak geclaimd zal worden, in principe blijft het ticket dan geldig voor vele dagen.

Aan de andere kant heeft Cashbackkorting zoveel leden dat je jezelf eigenlijk vanaf het begin de vraag moet stellen “Hoe groot is überhaupt de kans dat ik een jackpot win?”. Als er zoveel mensen een jackpot winnen zonder het te claimen dan is dat een indicatie dat jouw kansen vaak niet interessant genoeg zullen zijn om zo’n ticket te kopen.

Mobiele app

Voor de mobiele mensen onder ons heeft Cashbackkorting de mobiele app gemaakt. Vrijwel alle functionaliteit die je in de website hebt kun je dan ook gebruiken door middel van de app. Je kunt de app gebruiken op Smartphone/tablet/iPad, hij is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Naast de normale functionaliteiten die de website bied heb je in de app ook exclusieve acties die je juist weer niet via de website kan gebruiken. Zo kan je via de app op extra banners klikken voor extra verdiensten (Niet dat de advertenties het meest interessant zijn, maar het gaat om het principe).

Cashback Alert

Cashbackkorting bied haar gebruikers een extensie voor de webbrowser om een melding te krijgen wanneer er een cashback beschikbaar is bij de webshop die zij op dat moment bezoeken, de zogeheten “Cashback alert”. Wanneer je extensie installeert voor Google Chrome dan hoef je bij het bezoeken van een webshop alleen nog maar op een activeer knop te drukken om een cashback te verdienen bij de aankoop die je gaat doen.

Hoeveel kan ik verdienen?

Een van de hoofdvragen blijft, loont het? Je wilt natuurlijk eerst weten of het loont om lid te zijn. Wat dit betreft is Cashbackkorting een uitstekende website, je kunt genoeg verdienen op verschillende manieren. De meeste verdiensten zul je halen uit Cashback, enquêtes en het aanbrengen van vrienden/familie.

Dus… wat schuift het?
Je verdiensten bij Cashbackkorting zullen volledig afhangen van de verdienmethoden die je toepast. Als je Cashback doet, enquêtes invult en af en toe vrienden aanbrengt dan moet 50-100 euro per maand een haalbaar bedrag zijn. Belangrijk detail is dat je op aangebrachte leden ook nog een kleine commissie blijft verdienen, een klein passief inkomen.

Uitbetaling

De kerst op de taart, de crème de la crème, de uitbetaling!
Wanneer je bij Cashbackkorting een saldo bereikt van minimaal 25 euro dan zul je de mogelijkheid hebben om het geld uit te betalen. Uitbetalen kan op verschillende manieren. Bankoverschrijving, cadeaubonnen en de cashbackcard, het is allemaal mogelijk.

Bankoverschrijving

Voor bankoverschrijving hoef je alleen jouw IBAN in te vullen en de aanvraag te bevestigen en het geld zal binnen 30 dagen op de rekening staan. Meestal is de uitbetaling veel sneller, ze pakken de datum alleen lekker breed.

Cadeaubonnen

Naast bankoverschrijving kan je jouw saldo ook inwisselen voor een beperkt assortiment aan populaire cadeaukaarten zoals Bol.com, Zalando, Bijenkort en Mediamarkt. Opzich is dit handig als je toch al iets wilde gaan kopen bij een van deze winkels/webshops. Vrijwel alle cadeaukaarten zijn digitaal, geen fysieke cadeaukaarten die via de post komen dus.

Cashbackkorting uitbetalen cadeaubonnen

Cadeaukaarten worden volgens Cashbackkorting gemiddeld toegestuurd binnen 10-15 werkdagen. Bij mij leert de ervaring echter dat dit meestal al binnen een weekje is.

Cashbackcard

Traditionele methoden van uitbetalen zoals bank en cadeaubonnen zijn allemaal heel leuk en aardig, maar er is ook nog de Cashbackcard. Een prepaid creditcard (ookwel debit card genoemd) die je kunt opwaarderen en gebruiken als een normale credit card.

Als je bij Cashbackkorting een Cashbackcard aanvraagt dan krijg je die binnen een paar werkdagen in huis. Sommige online diensten accepteren alleen een betaling per credit card, meestal voor abonnementen. Als je geen credit card hebt dan kan je vaak wel jouw debit card (in dit geval dus je Cashbackcard) gebruiken als een alternatief.

Een voordeel van de Cashbackcard is dat je niet rood kunt staan of schulden hebt, er kan alleen geld af gaan wat er op staat. Er is dus ook geen gedoe met BKR-registraties. Wanneer je geld uit laat betalen naar de Cashbackcard dan zal de uitbetaling dus door Cashbackkorting op het saldo van de card worden gestort.

Is Cashbackkorting betrouwbaar?

Al die mooie mogelijkheden zouden niet besproken worden als de betrouwbaarheid niet aanwezig is. Cashbackkorting (en de andere sites van Orangebuddies) kun je vertrouwen, zij zijn betrouwbaar. Betalingen zijn correct en snel, de klantenservice is vlot en helpt goed met het beantwoorden van vragen.

Conclusie

Een betrouwbare site met veel opties om lekker te verdienen. Onze ervaringen met Cashbackkorting zijn alleen maar positief. We raden je aan om jezelf meteen aan te melden en te beginnen met verdienen. Werp zeker ook nog een blik op onze lijst met beste cashback sites. Wellicht ga je nog meer handige sites vinden.